1–52 / 94 találat

 • Akció!
  42,00 lei 37,80 lei
   új 2 munkanap 

  „A mondatok között lesznek olyan passzusok, amelyek sorscsapásként tépázták meg vagy küldték padlóra formálódó személyiségemet. Akadnak olyanok is – mint látod majd –, amelyek utat mutattak, és fényként jelentek meg, amikor a legnagyobb volt a sötétség körülöttem.”Különleges kötetet tart kezében az olvasó, mert ezt egy pszichológus írta a saját lelkéről. E könyv 100 életesszenciát tartalmaz, amely gyökerestül változtatta meg a szerző életét. Tükröt tart, amelybe pillantva némiképp mi is változhatunk, továbbá töprengésre késztet, hogy miként képes a pokolba küldeni vagy a mennybe emelni egy-egy mondat, amelyet nekünk címeznek.   Olykor fájdalmasan és szemtelenül őszinte, máskor humorosan könnyed stílussal ismerjük meg a transzgenerációs téglák sorskönyvi hatását, és jutunk el a lélek szubjektív igazságához, mozgatórugóihoz, miértjeihez.   Ez a könyv a miértekről szól.


 • Akció!
  45,00 lei 22,00 lei
   új 2 munkanap 

  Csak mert kint esik az eső, még nem kell a képernyőt bámulnod, ugye tudod?

  Főleg, ha lehet kempingezni a lakásban, rendezhetsz vajköpülő versenyt, építhetsz babaházat vagy akadálypályát a nappaliban, megtanulhatsz bűvésztrükköket, készíthetsz saját kezűleg puzzle-t, fölfedezhetsz egy vulkánt, keverhetsz festéket habfürdőből, játszhatsz kéz nélküli pingpongot, ültethetsz konyhakertet zöldség maradékból és még kipróbálhatsz további 91 olyan ötletet, amely jó móka lesz esős napokra.


 • Akció!
  22,00 lei 19,80 lei
   új 2 munkanap 

  Hogyan éljünk túl egy szakítást, válást, szeretteink halálát? Miként váljunk lelkileg szabaddá? Mit jelent valamit vagy valakit igazán elengedni? Mihez kezdjünk, ha rájövünk, hogy fájó emlékeinktől a lelkünk mélyén nem is akarunk megszabadulni, holott éppen ez gátol meg abban, hogy teljes életet élhessünk? Hogyan bocsássunk meg annak, aki megsebzett, becsapott, megalázott, megkárosított bennünket? Egyáltalán miért érdemes megbocsátani – miért nem jobb megoldás mégis a bosszú? Hogyan építsünk rá egy derűs, új lehetőségekben gazdag jövőt a csalódásokkal és fájdalmas tapasztalatokkal teli múltra?

  A kötet neves szerzői a modern pszichológia, a vallás és a spiritualitás világába vezetnek, együttérzéssel kísérve az olvasót azon a nehéz úton, amelynek végén azonban mégis csak ott van a felszabadulás és az újrakezdés lehetősége.


 • Akció!
  55,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  Minden változás fájdalommal jár – akár a mindennapok gyakorlatában, akár érzelmeink terén igyekszünk rendet teremteni. Ugyanakkor mindenki szabadon dönthet arról: megfutamodik-e a kihívások elől, vagy szembenéz a félelmeivel, és nap mint nap megvívja személyes küzdelmeit.


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  22,00 lei 19,80 lei
   új 2 munkanap 

  Sorozatunk újabb Freud-kötetében a szerző két rövid, ám annak idején nagy visszhangot kiváltó írása olvasható. Az első a sokak által Freud legfontosabb művének tartott, 1920-ban publikált – eredetileg Túl az örömelven, magyarul A halálösztön és az életösztönök címmel megjelent – esszé, amelyben a szerző a saját korábbi tézisein túlmutató új elmélet alapjait fekteti le. Freud ebben az írásában jut el ahhoz a gondolathoz, hogy az emberi léttel együtt járó fájdalmas feszültségek csökkentésére törekvő lélekben erős halálvágy lakozik, melynek kordában tartása az életösztönök feladata.
  A kötet másik tanulmányában, az 1927-es, Egy illúzió jövője című esszében Freud arról értekezik, hogy az emberiség “felnőtté válásának” két legfőbb előfeltétele a kritikus tudomány eredményeinek általános ismerete és felhasználása, illetve a vallási illúziók háttérbe szorítása.


 • Akció!
  52,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  Orvosként régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni, és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, milyen erők, kétségek munkálkodnak bennük, hiszen ők a jövőnk letéteményesei.


 • Akció!
  33,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Legyen ön jól fizetett tisztviselő, aki csak a munkájának él, vagy látszólag sikeres üzletember, aki az evésben találja meg az örömét, ez a könyv gyökeresen megváltoztathatja az életét. A hangsúly a belső változáson van; a mosolygós ébredés titka ott kezdődik, hogy tudjuk, hogyan irányítsuk a gondolatainkat, és ott ér véget, hogy elhisszük, mindent elérhetünk, amit csak akarunk. A Nagy Ugrás öt nagy lépésből és több kis apró lépésből épül fel. Megvizsgáljuk, mit akarunk és mit nem akarunk az életben; értékeljük a meggyőződéseinket; megtanuljuk, hogyan ismerjük fel és hessegessük el a kifogásokat; gyakorlati tanácsok segítenek az álmaink megvalósításában. A feladatok nem mindig nyújtanak kellemes olvasmányt – a zárkozottabbak talán nehezebben barátkoznak meg a gondolattal, hogy arra kérjék barátaikat, támogató üzenetekkel segítsenek – de az omletthez fel kell törni a tojásokat.


 • 45,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A gyermek nem akar enni, ágyba menni, állandóan nyúz minket, hogy televíziózhasson, szemtelen, durcás, hisztis. Már mindent kipróbáltunk. Türelem, engedékenység, szigor, pofon – semmi sem segít.

  Végiggondoltuk-e, hogy a gyermek nem szavakból, nevelő célzatú párbeszédekből, hanem utánzásból tanul? Tudjuk-e valóban, hogy milyen hatással vagyunk rájuk szavainkkal? Korunk gyermekei velünk együtt új jelenségekkel, nehézségekkel szembesülnek. Ezek nap mint nap olyan feladatok elé állítják a gyermeket és a felnőttet, a szülőt és a nevelőket, melyek elegendő tapasztalat híján gondokká nőhetnek.

  A könyvben számtalan jellegzetes példát találunk, amelyekkel a születő gondokat már csírájukban jóra fordíthatjuk. Részletesen tárgyalja az európai nevelés két gyengéjét: a túlzott engedékenységet és a túlzott szigort, melyet legtöbbször már észre sem veszünk magunkon. Csak kevesen nevelik gyermekeiket valóban fejlődésüknek megfelelően, hisz legtöbbször csak saját nevelési elképzeléseiket akarják megvalósítani.

  Egy lelkes anya és pedagógus negyven év alatt sok-sok anyacsoport-találkozón érlelte a 24 kiadást megért tapasztalatgyűjteményt klasszikus művé. A könyv a sok nevelési szemlélet, elmélet, tanácsadó útvesztőjében a gyakorlathoz legjobban elvezető úton igazítja el az olvasót. Így válik az élet egyik legnemesebb feladatának, a gyermeki kiteljesedés támogatásának segítőtársává.

   


 • 29,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ez a könyv kiváló útmutató a belső gyarapodáshoz, mert harminc év tapasztalatait sűríti egyetlen olvasmányos kötetbe. Megtanulhatjuk belőle, hogyan válhatunk olyan pozitívan gondolkodó emberré, aki hatékonyan kezeli a stresszt és a kudarcot. A kötet útmutatását követve életre szóló jövőképet alakíthatunk ki, célokat tűzhetünk magunk elé, megtanulhatunk jobban gazdálkodni az időnkkel. Ráadásul fejleszthetjük vezetői és kommunikációs készségünket. Mire a könyv végére érünk, készen állunk arra, hogy magasabb szintre emelkedjünk!


 • Akció!
  45,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Sylvia Löhken legújabb könyvének középpontjában az úgynevezett intro-, extro- és centrovertált személyiségek jellegzetes tulajdonságai és igényei, illetve az ezekhez kapcsolódó gyakori viselkedésmódok állnak. A szerző az egyes személyiségtípusok leírását az újabb tudományos kutatások tükrében, ugyanakkor a munka világából vett számos gyakorlati példa segítségével tárja olvasói elé. E kötet kommunikációs kézikönyvként számtalan tanáccsal támogatja az olvasókat, hogy az üzleti élet, az oktatás és a kereskedelem területén tőkét kovácsoljanak személyiségtulajdonságaikból és professzionális módon küzdjenek meg a szakmai együttműködés során gyakori kihívásokkal


 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  E könyv újszerű nézőpontból vizsgálja a szülő szerepét, jogait, kötelességeit és gondjait. Helen Bethune megtanítja a szülőket arra, hogy mindőjüknek hatalmas belső források állnak a rendelkezésükre a szülőszerep megkönnyítésére. A könyv a józan ész, a modern vezetéselmélet, a szülőtársak tapasztalatai és személyes élmények ötvözésével segít ezeknek az erőforrásoknak a felismerésében és kifejlesztésében. Akár két-, akár húszévesek a gyermekeid, e fogások változatlanok, mivel ez a könyv rólad és nem róluk íródott. További ismertető: “Belelapozás”.


 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  55,00 lei 49,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  82,00 lei 60,00 lei
   új 2 munkanap 

  Az alma nem esik messze a fájától – tartja a mondás -, de mi van akkor, ha ez mégsem igaz?
  Andrew Solomon egy évtizeden keresztül írta korszakalkotó művét, amely olyan szülőkről és gyermekeikről szól, akik különböznek az átlagtól. A több mint háromszáz meginterjúvolt család között akad, amelyik a siketséggel, más a Down-szindróma vagy az autizmus kihívásaival szembesül; de csodagyerek is felbukkan a könyv szereplői között, ahogyan olyan is, aki erőszakban fogant, vagy idővel ráébredt, hogy nem a biológiai neméhez tartozik.
  Ezek a tulajdonságok és körülmények látszólag elválasztják egymástól az alanyokat, a családok azonban számos közös tapasztalaton osztoznak – ugyanabban az örömben és bánatban, a kirekesztettség érzésében. A szülők számára minden esetben megválaszolandó kérdés, hogy képesek-e elfogadni a gyermeküket, és ha ez megtörtént, hogyan segíthetik őt a fejlődésben, a kiteljesedésben, abban, hogy boldog felnőtt váljon belőlük. Ám ennek ellenkezőjére is akad példa: olyan szülő-gyermek kapcsolatra, amelyben válaszként végül az elutasítás születik meg.
  Az Alma a fájától őszinte, felkavaró könyv, amely a tradicionális értelemben vett család fogalmát gondolja újra, miközben nem hallgatja el a különbözőség árnyoldalait sem. Az utóbbiak ellenére mégis minden egyes sorából sugárzik az elköteleződés, a tolerancia, az elfogadás és a szeretet.


 • Akció!
  48,00 lei 43,20 lei
   új 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az emberi arc a lélek tükre. A hozzáértő előtt felfedi jellemünket. Érzelmeink és tapasztalataink, titkos vágyaink és félelmeink, egészségi állapotunk és pillanatnyi közérzetünk – mindez leolvasható arcunkról.
  Sian Mien – így nevezik a kínaiak az arcból olvasás évezredes hagyományokra visszavezethető tudományát. Chi An Kuei, e művészet alapos ismerője a nyugati olvasó számára is érthető és értelmezhető módon mutatja be e könyvben a Siang Mien legfontosabb módszereit és következtetéseit.


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Pál Mária műve a gyűlölködés nélküli, kultúrált szétválás könyve, a nagy lelki sérülések nélküli elszakadás megértő és pártatlan útmutatója.


 • Akció!
  27,00 lei 24,30 lei
   új 2 munkanap 

  Abban a korszakban, melyet tudományelőttinek nevezhetünk, az emberek nem jöttek zavarba, ha arról volt szó, hogy az álmot megmagyarázzák. Ha felébredés után visszaemlékeztek reá, magasabb, isteni vagy ördögi hatalomnak kegyes vagy ellenséges megnyilatkozást láttak benne. A természettudományos gondolkodásmód felvirágzásával ez az egész értelemdús mitológia pszichológiává alakult át, s ma a művelt emberiségnek csak igen elenyésző kisebbsége lételkedik abban, hogy az álom az álmodónak saját lelki alkotása.


 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 

  1946-ban, tizenegy hónappal azután, hogy túlélte a holokausztot, Viktor E. Frankl pszichiáter Bécsben bemutatta később világhírűvé vált terápiás módszerét, a logoterápiát, amelynek középpontjában az élet alapvető értékei állnak.

  Frankl megfigyelte, hogy azok a foglyok találták meg legnagyobb valószínűséggel a túléléshez szükséges erőt, akik még láttak valamilyen értelmet az életükben. De vajon mi az élet értelme?
  Az élet különféle helyzetekbe sodor bennünket, de saját döntésünk, hogy ezekre miként reagálunk. Frankl logoterápiájának célja ennek a döntési szabadságnak a megélése, mert ha ezzel tisztában vagyunk, megérthetjük saját, személyes célunkat is. A világ alakulása időről időre bizonyítja, hogy Frankl gondolatai minden körülmények között aktuálisak.

  “Évtizedekig tartó barátságom Viktor Frankllal és gyógyító kapcsolataim minden egyes páciensemmel (…) ugyanazt a fontos leckét tanították meg nekem, amit Auschwitzban kezdtem el tanulni. Azt, hogy a fájdalmas tapasztalataink nem tehertételek, hanem ajándékok. Perspektívát és értelmet adnak nekünk, lehetőséget arra, hogy megtaláljuk egyedi célunkat és saját erőnket.”


 • Akció!
  52,00 lei 42,00 lei
   új 2 munkanap 

  A mai fiatalok azt hiszik, körülöttük forog a világ, elkényeztetettek, önzők, végre meg kellene tanulniuk, hol a helyük – sóhajtjuk sokszor, ez árad a médiából, és erről panaszkodik a többi szülő is. Manapság minden más, mint régen volt… De biztos ez? Nem ismerős ez a sóhaj a saját fiatalkorunkból?
  Alfie Kohn, a népszerű pedagógus-szerző utánajár a gyerekneveléssel kapcsolatos legnépszerűbb elveknek, közhelyeknek, és bebizonyítja, hogy amit mindenki magától értetődőnek hisz, az nem feltétlenül igaz. Az elkényeztetett gyerek legendája friss és provokatív szemléletével megingatja szilárdnak vélt elképzeléseinket, és egy sor kérdés újragondolására késztet.
  A túlbuzgó helikopterszülők korát éljük, vagy jobban tennénk, ha a fiatalok elhanyagolása miatt aggódnánk? Kőkemény házi feladatok és szigorú osztályzatok készítenek fel a nagybetűs életre, vagy a bőkezűen osztogatott jutalmak? Ha pedig egyik sem, akkor mégis hogyan motiváljuk a csemetéinket? Mindannyian tudjuk, hogy aki fütyül a tananyagra, visszabeszél a tanároknak, és a saját feje után megy, az előbb-utóbb megjárja. De tényleg a feltétlen engedelmesség és a hatalomnak való behódolás az egyetlen üdvözítő út?
  Alfie Kohn fanyar humorú és humánus könyve mindenkihez szól, aki boldognak szeretné látni gyerekét. Merjünk józan lázadókat nevelni, akik bátor kérdéseikkel és kérlelhetetlen igazságszeretetükkel felforgatják maguk körül a világot – hogy legalább egy kicsit jobbá tegyék.

  ALFIE KOHN Amerika-szerte ismert szakértő, tizenöt gyermeknevelési könyv, köztük a Szülők feltétel nélkül szerzője, egyetemek és konferenciák népszerű előadója, televíziós műsorok visszatérő vendége. A hagyományos, büntetésen és jutalmazáson alapuló nevelés legnagyobb kritikusa, könyvei húsz nyelven jelentek meg világszerte. Maga is gyakorló szülő, feleségével és két gyerekével Bostonban él.

   


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A kötet bemutatja, hogyan találkozik a jelentős kultúrkritikus a posztmodern kor legnagyobb nem-eseményével, illetve Baudrillard vállalkozásának kritikai fogadtatásáról is beszámol. Az olyan kulcsfogalmakat, mint természeti katasztrófák, test, „áldozatkultúra”, identitás és internetvírusok, Jean Baudrillard millenniummal kapcsolatos gondolatainak 1980-tól a 2000. év küszöbéig tartó változásának tükrében tárgyalja.


 • Akció!
  49,00 lei 44,10 lei
   új 2 munkanap 
 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A ​Magyarországon élő kolompár cigányság különleges történelmi-társadalmi helyzete az európaitól sok tekintetben különböző népköltészetet hozott létre. Ez a cigány népcsoport mind a mai napig megőrizte anyanyelvét, szellemi kultúrájának épségét, s a más népektől átvett szellemi javakat sajátosan egyedi szintézisbe ötvözte. A cigányságnak ez a szellemi rugalmassága tette lehetővé, hogy évszázadok során kialakuljon az a gazdag cigány folklór, mely ma is folyton fejlődik, gazdagodik, s mely ma Európa legélőbb, legvirágzóbb népköltészete. Ezt a sokszínű, szokatlan ritmusú népköltészetet – noha itt él és virágzik hazánkban – mégiscsak kevéssé ismerjük, s amit ismerünk, azt is egzotikusnak érezzük.
  Szegő László, a hazai cigányság folklórjának kiváló ismerője és gyűjtője, ebben a kötetben teljes keresztmetszetét adja a kolompár cigányság népköltészetének. A változatosan gazdag gyűjtemény anyagát Szegő László kisebb részben múlt századi, nagyobb részben mai gyűjtésekből válogatta, s a ciklusmeghatározó népdalokat cigány nyelven is közli, hogy az eredeti alkotás ritmusát, rímelhelyzését, hangulatát jobban lehessen érzékelni.
  Szegő László kitűnő utószava átfogó képet rajzol a hazai cigány kultúra múltjáról és jelenéről, és nagy szakmai hozzáértéssel elemzi a cigány folklór sajátosságait.


 • 15,00 lei
    

  A dinamikus élet röviden összefoglalva a következőt jelenti Skip Ross szerint:
  Így hangzott el a kazettán szó szerint:
  „Dynamic living is a life that is filled with joy and happiness all the time: Free from fear, free from worry, continually in the process of accomplishing worthwhile goals, well adjusted in life’s six major areas which include business, home, social, physical, mental and spiritual.”
  Kb. így hangzik magyarul:
  A dinamikus élet egy olyan élet, amely folyamatosan töltve van boldogsággal és örömmel: mentes a félelemtől, az aggódástól, folyamatosan értelmes célok megvalósításával vagyunk elfoglalva az élet mind a hat területén, melyek az üzlet, az otthon, a társadalmi, a fizikai, a mentális és a spirituális.


 • Akció!
  55,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön. Éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter, mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el.
  Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsúszik a kezünkből? Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból és mindig a megoldást keresni. És főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni.
  Mindenki a saját sorsának a kovácsa, vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról.


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  TARTALOM
  Bevezetés 7
  Új test 14
  Önálló egyéniség 34
  Elengedni 52
  Szexualitás 66
  A gyönyörű test 94
  Mivel mérgezed magad? 109
  Családi válság 124
  A költségek vállalása és a munkamegosztás 135
  Romantikus helyek, távoli emberek 146
  Minősített siker 156
  Kirepülés 166
  Zárószó 177
  Ajánlott olvasmányok 179
  Név- és tárgymutató 186


 • Akció!
  48,00 lei 43,20 lei
   új 2 munkanap 
 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Mindnyájan díszletek között éljük le az életünket. Személyiségünk nem rajzolható meg az állandóan változó hátterek körvonalai nélkül. A felnőttkorban külföldre távozott, az idegen környezetben megkapaszkodni igyekvő, az “idegenbe szakadt” csupaszon, díszletek nélkül áll a létezés színpadán. Szántó Erika a 40-es éveinek végén érkezett Kaliforniába – írói-rendezői életpályáját, barátokat és anyanyelvét hagyta hátra, s megkísérelte a “díszletek nélküli ember” életét élni. A múlt és jelen egymásra kopírozódik, az amerikai élmények díszleteire rávetül Kelet-Európa fél évszázada.


 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Meghatározza-e az IQ-nk a sorsunkat? Korántsem annyira, mint hinnénk. A kötet bemutatja, mely tényezőkön múlik, ha magas IQ-val bíró emberek csúfos kudarcot vallanak, a szerényebb adottságúak ezzel szemben meglepő sikereket aratnak. E tényezőből ajzolódik ki egy másfajta okosság, amit a szerző érzelmi intelligenciának nevez, s amibe beletartozik az önismeret, az önuralom, a kitartás, a beleérző képesség a társas kapcsolatokban való jártasság. Az állja meg kiválóan a helyét a való életben, aki mindennek nincsen híjával. De nincs veszve semmi!
  Az érzelmi intelligencia fejleszthető.


 • 29,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  62,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  Főnixként élni? Döntés kérdése. Megtehetjük, hogy öreg főnixként ragaszkodunk jól megszokott életünkhöz és félelmeinkhez. De dönthetünk másképp is. Magunk mögött hagyhatjuk mindennapi félelmeinket, hogy készen álljunk az újjászületésre. A legendák szerint a főnixmadár élete végén a fészkével együtt porrá ég, és a tűzből egy új, fiatal főnix születik. A történet mindenki számára ismerős, de csak kevesen gondolnak bele, milyen üzenetet hordoz életünkben az újjáéledő tűzmadár szimbóluma.

  Csernus Imre úgy véli, a mostani, járványtól sújtott, válságos időszak eddig soha nem látott lehetőséget kínál a megújulásra. Új könyvében a főnix legendájából kiindulva egész rendszert épít fel, amelyben élesen rávilágít mindennapos hazugságainkra, végigveszi sorra a buktatókat és érthetően bemutatja az újjászületés feltételeit. Már csak az a kérdés: öreg vagy fiatal főnixként szeretnénk élni és megélni a jelen kihívásait.

  “Meg kell fogalmaznunk, mit szeretnénk elégetni ahhoz, hogy újjászülessünk, különben a fészek csak terebélyesedni fog, nem pedig felgyulladni. Akkor pedig nem lesz új főnix, vagyis nem lesz megújulás. De nemcsak az a kérdés, hogy mit szeretnénk elégetni, hanem az is, hogy egyáltalán merjük-e elégetni. És ez az egyik legnagyobb konfliktus, mert a legtöbb ember nem meri elégetni a jelenlegi, vacak életét. Nem meri elégetni a megszokást.”


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Bevezetés: Valami történt 17
  A védelemtől a felkészítésig
  A lefegyverzett szülők 25
  A Pearl Harbor-módszer 25
  A tizenéves farkasember mítosza 28
  A “szexuálisan aktív” gyerekek 33
  Félelem a szökésektől 37
  A felügyelet megszűnése 38
  Drogok, szex és az igazi gyerekek 42
  A túl gyorsan jött szabadság 45
  Egy modern családtörténet 48
  Tanmesék 51
  Akasztófahumor 55
  A szülői fatalizmus 56
  Akik még nem adták fel 61
  A mindenható televízió 62
  Nemcsak amit néznek… 65
  Az új egyenlőség 68
  Döntéseket hozó gyerekek 68
  Hősök trónfosztása 71
  A megvont tisztelet 73
  Szitkozódó gyerekek 78
  Küzdelem az egyenjogúságért 80
  A titkok föltárulnak 83
  Mondjuk meg az igazat 83
  Az igazmondó könyvek 85
  A Mad magazin 87
  A felnőtté vált mozi 91
  Szembesülés a felnőttélet boldogtalanságával 99
  Az öntudat túl korai kifejlődése 101
  Hová tűnt a játék? 104
  A televízió és a játék 104
  Üveggolyók helyett videojátékok 107
  Játéktól megfosztva 110
  A változás gyökerei
  Gyerekek a múltban 117
  A gyerekké válás előtt 117
  A viselkedési szabályok és a szexualitás 120
  A radikális átalakulás 124
  A gyermeknevelés újkora 130
  Freud hatása 130
  A szülő mint pszichoanalitikus 133
  Mágikus évek 137
  Az a szörnyű autonómia 145
  A szimbiózis vége 157
  Először a nőket és a gyerekeket mentsétek! 157
  Az anyai szeretet 150
  A védettség megszűnése 154
  Az új női öntudat 155
  A gyerek feleség 159
  A munkába álló nők 162
  A házasság válsága 167
  Válások minden mennyiségben 167
  Megmondjuk-e az igazat? 170
  Lépj le! 172
  Az anya szexuális élete 171
  Gyerekek új szerepben 177
  Amivel a szülőknek a válásért fizetni kell 181
  Még együtt… egyelőre 183
  Akik csak a gyerekük miatt maradnak együtt 184
  A gyógyító környezet 188
  A gyermekkor értelme
  Az elfojtás vége 197
  A szexualitás jakobinusai 197
  A szexualitás mint tantárgy 201
  Kislányok szexszerepben 203
  Homoszexualitás reflektorfényben 205
  A szülői dilemma 211
  A nemi érés késleltetése 214
  A félig kiéheztetés stratégiája 214
  A megerőltető testedzés 218
  Félelem a terhességtől 219
  Emocionális éretlenség 221
  A vérfertőzés 223
  Latencia és tanulás 228
  Freud, a viktoriánus 228
  Szülla és Kharübdisz 231
  A természeti állapot 234
  A csodagyerekek 236
  Válás és tanulás 239
  A gyermekkor meghosszabítása 241
  A neoténia 241
  A gyerekkor csodája 245
  A szigorúan nevelt gyerekek 249
  A gyermekkor értelme 253
  A hiány pótlása 253
  A gyerekek fölszabadítása 258
  A gyermekkor nyomorúsága 261
  A gyermekkor értelme 266
  Utószó 272
  Az új középkor 272
  A demokratikus nevelésről (Lánczi András) 279
  Jegyzetek 290


 • Akció!
  45,00 lei 29,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  32,00 lei 25,00 lei
   új 2 munkanap 

  A gyermekközpontú oktatást segítik a drámapedagógia, élménypedagógia, projektoktatás, kooperatív oktatás eljárásai és azok a törekvések, melyek középpontjában a fejlődésben lévő gyermek személyisége áll. Hisz a gyermek olyan, mint a virág, de minden virág más gondozást igényel. Figyelembe kell venni az egyéni és életkori sajátosságokat, az érzelmi és viselkedésbeli különbségeket. A ,,Gyermekközpontú ötletek a tanításban”olyan alkotó kezdeményezéseket tartalmaz, melyeket részben vagy egészben, egy kis lelkesedéssel, bárki kipróbálhat, sikerélményt szerezve tanítványainak. Élményteli tanítást kívánok! Török Kajtár Enikő


 • Akció!
  45,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Párkapcsolatainkban sokszor kísértetiesen ugyanazt a hibát követjük el. Miért nem tanulunk korábbi kudarcainkból? Alon Gratch klinikai pszichológus erre keresi a választ, miközben felvázolja a sikertelen szerelem hét viselkedési mintáját: a nárcisztikus, a virtuális, az egyoldalú, a tiltott, a szexközpontú, a kétnemű szerelmet és a szerelmi háromszöget. Ezek gyökere közös: saját ambivalenciánk (ellentétes érzelmeink). Az eszményi szerelmet keressük, és mindazt, ami ebbe nem illik bele, elutasítjuk. Viselkedésünkkel ösztönösen megakadályozzuk annak elfogadását, hogy a szerelemhez bizony a harag, a kiábrándultság és a csalódottság érzése is hozzátartozik. Gratch könyvének segítségével azonban megtörhető ez az ördögi kör, s elérhetővé válik a harmonikus és boldogító szerelem.


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Még ​a legtökéletesebb emberi alkotás sem vetekedhet az utódok létrehozásával, hiszen gyermekeinkben él tovább őseink csodálatos világa. Nincs az a mű, amely felérhetne akár egyetlen kisgyerek megszületésével!
  Az ő nevelésük a legfontosabb feladat: minden korban és körülményben irányt ad a világ fejlődésének. Ezzel, a legfontosabbal foglalkozik Dr. Fülöp Zsuzsanna könyve.

  Az emberiség nevelési elvei a társadalommal együtt változnak, fejlődnek, hű keresztmetszetet nyújtva minden korszakról. Hihetetlen, mennyi tévedésre derült fény az idők során, például a közelmúltban.
  És a jelen? Elkeserítő: zűrzavaros és gyengeségekkel teljes. Ezért felbecsülhetetlenül értékes az a könyv, amely irányt mutat e szervezetlenségben.

  Egy ilyen kötetet tart kezében az olvasó. Elsőrendű szaktudással, egyedülálló megjelenítő erővel megírt, rendkívül értékes szakkönyvet, mely nemcsak az említett értékei miatt emelkedik ki a hasonló tárgyú munkák közül, hanem azért is, mert minden sorával, minden gondolatával híven tükrözi, hogy a Szerző maga is anya, aki hitelesen, saját élményei alapján adja át tapasztalatait olvasóinak.

  Dr. Fülöp Zsuzsanna a gyermeki lélekre, a személyiségre helyezi a fő hangsúlyt, hiszen minden a lélekből indul ki.
  Annak egészsége, tisztasága kihat teljes szervezetünkre: a test és a lélek csak egymással összhangban működhet tökéletesen.
  Szemléletmódja letisztult: „vegyük emberszámba a gyermeket, tekintsük őt partnernek, segítőként álljunk mellette, s tiszteljük meg azzal: igyekszünk őt teljes egészében megismerni és megérteni.”

  Segít olyan nevelővé válnunk, aki igyekszik harmonikus kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel, aki igyekszik megismerni őket és alkalmazkodni hozzájuk. Hiszen minden szülő célja, hogy „egészséges lelkű, nyitott, örömmel dolgozó, szeretni tudó emberré tegye gyermekét.
  Ám ez csak úgy lehetséges, ha természetes őszinteségét nem cserélteti fel képmutatássá, tiltásokkal nem pusztítja el tanulásvágyát, s nem bénítja meg akaratát.”

  E gondolatokat olvasva érezzük, hogy szívünkből szólnak, és igaz emberségünket bátorítják.
  A könyv tisztázza az alapvető nevelési elveket, a jó szeretet, nevelés, a biztonságérzet fogalmát és gyakorlatát.
  Rámutat, hogy a „boldog gyerekkor” leegyszerűsített és hibás értelmezése helyett lássuk át gyermekünk fájdalmait is, hiszen a világ megismerése, a benne való eligazodás és megfelelés bonyolult és sok akadállyal járó folyamat.

  Minden fontos teendőről részletes útmutatást ad, a mozgásfejlődés, étkezés, szobatisztálkodás, játék, valamint a gyerekkori félelmek és betegségek kérdésköreiről. Az összes lényeges élethelyzetben leírja a helyes bánásmódot. Választ és útmutatást ad a szinte minden szülő által feltett leggyakoribb kérdésekre.

  Milyen sokat fejlődne az ország, ha mindnyájan ilyen elvek szerint nevelnénk utódainkat! S felnőve mennyivel kevesebb szenvedést okoznának gyermekeink egymásnak! Mennyivel több egészséges lelkületű ember járna közöttünk!
  Vajon lehet-e ennél szebb célt kitűzni magunk elé?


 • 38,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ismertető: A tiéd milyen? – TÖKÉLETES GYEREK: Csinos ruhában jár – Reggeli előtt a hegedűn gyakorol – Ő a legjobb tanuló és a mindenkori bandafőnök – Szófogadó és könnyen kezelhető – A tökéletes anya tökéletes utóda – IGAZI GYEREK: Imádja a bekötetlen cipőfűzőt és a begyűretlen inget – A Nagyinak azt ordítja:- Tökfej! – Utálja a legjobb barátod gyerekeit – Tökéletlen szülők normális sarja – Libby Purves ismét remekül hasznosítható, együtt érző szülőkalauzt teremtett, mely a családi életet ünnepli, a kedvenc állatoktól a bulikalapokig, az osztálytermektől a baleseti osztályokig. Mindenekfölött pedig megnyugtatóan emlékeztet arra, hogy tökéletes gyereket éppúgy nem hord a hátán a föld, mint tökéletes anyát.- További ismertető: “Belelapozás”.

  ————– Miután gyakorlatiasan és szellemesen megvizsgálta az anyaság és a gyermeknevelés buktatóit, Libby Purves most az élet sarkköve, a család felé fordul. Angyali humorral megosztja velünk nehezen szerzett bölcsességét háziasszonyok és háziférfiak, magánügyek és meztelenség, televízió és komputerjátékok, testvérharcok, szabályok és a szabályok lefektetése, nagyszülők és nem olyan nagy-szülők, költözködések, iskolai zűrök, kamaszviharok, veszekedések és fogcsikorgatások, a házasság és a családi jó kedély fönntartása, verekedések és nyaralások tárgyában, számos gyakorlati tanáccsal látva el az olvasót. Akár szentély, akár őrültekháza az otthonod, a családi élet józan diadalát ünneplő könyv jókedvre derít, és tükröt tart eléd. Mindenekfelett pedig biztosít róla, hogy tökéletes családot sem hord a hátán a föld!


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
  Férfiak és nők között ég és föld a különbség. Nincs egy közös vonásunk. Kész rejtély, hogy úgy-ahogy szót értünk egymással. De még ennél is nehezebb megtalálni, létezik-e a földkerekségen olyan valaki, aki illik hozzánk. Ne csüggedjünk! – biztat a sikeres szerzőpáros legújabb könyv­ében, melyben számos hasznos tanáccsal, humoros rajzokkal, szórakoztató és tréfás tesztekkel próbál segíteni abban, hogy ne tévedjünk el reménytelenül a félreértések labirintusában. Vagy önnel ez sosem fordul elő?

 • Akció!
  22,00 lei 19,80 lei
   új 2 munkanap