• 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  29,00 lei 13,00 lei
   új 2 munkanap 

  Van ez a kicsike ember,
  veri a szüleit szemmel.
  “Tomboljál, romboljál, pusztíts!”
  “Nem! Inkább jó leszek juszt is.”


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Tanácsok és receptek kismamáknak
  Sok mai magyar Édesanya panaszkodik arról, hogy csecsemõje nem eszik jól, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a család szeretné. Ezen kíván segíteni e könyv, amely az elsõ házilag készült tejhígítástól a nyugtató teáig – hasznos, gyakorlati tanácsokat ad informatív ábrák és remek színes fényképek mellett. Az elsõ részben tanácsot kaphat az Édesanya arról, hogy a különbözõ korú csecsemõknek milyen táplálkozási szükségleteik vannak, milyen evéssel, etetéssel kapcsolatos bánásmód a célravezetõ, hogyan ne etesse gyermekét, s hogyan lehet kedvet csinálni a rosszevõ gyereknek is. A második rész recepteket tartalmaz, és mutatja azt, hogy a modern táplálkozástudományt nem lehet elég korán elkezdeni, s a kisbabakorban megszokott rostdús, cukorszegény, gyümölccsel-zöldséggel teli étkezéssel egészséges táplálkozási kultúra alakítható ki.


 • Akció!
  60,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon akkor még ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy be kell bizonyítaniuk: magyarként is lehet autentikus ázsiai, vietnami konyhát vinni.
  Az étterem nevét viselő Funky Pho-könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztrostartup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol Éva és András megfordult.


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  28,00 lei 12,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 

  Részlet Bächer Iván előszavából:

  Ez a könyv nem egy könyv. Hanem számos. Receptkönyv, történelemkönyv, életmód-história, irodalomtörténet és nemes, veretes irodalom is, kedves, néha egészen csillogó stílben írt fejezetekkel, amelyekben ügyes versezetek is megbújnak olykor.
  Receptkönyv ez, persze, és mindenekelőtt; haszonnal böngészhető; százával készíthetjük, főzhetjük, süthetjük meg vezérletével a kosztokat ma is. De azért a könyv sok recipéjének száz év teltével már elsősorban kultúrtörténeti jelentősége van…

  Ez a könyv olyan, mint amilyennek szerkesztője, Ignotus megálmodta Magyarországot: százszínű és százszívű, százízű és százillatú, százgyökerű és százerű – és mégis egy, harmonikus, békés, mint egy hatalmas kondér, sokféle húsból, rengeteg zöldből, kicsiny fűszerből lassúdan, gyöngyözve összefőtt közép-európai húsleves. Nagymagyarország szakácskönyve ez. De ennek a Magyarországnak nem a területe, hanem a szíve, a lelke és mindenekelőtt a kultúrája nagy.
  Az a Magyarország ködlik föl e könyvből, amely Magyarország valóságosan, sajnos, sosem volt, nincsen, és nem is lesz soha.


 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 

  Még mindig erősen tartja magát a tévhit, hogy ha egy nőnek hivatása van, fontos közéleti posztot tölt be, netán politikai szerepet vállal, akkor a hétköznapok apró-cseprő ügyei, a híres „második műszak”: a bevásárlás, a főzés, a háztartás már nem is érdekelhetik. Csehák Judit kitűnő ellenpélda volt erre miniszter asszonyként is. Akkor még csak annyit láthattunk, hogy remek az ízlése, és kitűnően öltözködik. Ebből a könyvből az is kiderül, hogy vérbeli háziasszony, aki nem csak tud, szeret is főzni. A hagyományos magyar konyha rejtelmeiben éppoly jártas, mint az egzotikus ételek világában. Évtizedes tapasztalatai alapján biztos kézzel és a világra nyitott felfedezők kísérletező izgalmával alkot családjának remek ételeket a konyhában. Receptjei mindenképpen könyvbe kívánkoztak. Különösen, hogy a szigorú gazdasági reáliák világában mozgó férjét is belevonta ebbe a kalandba, mert az általa készített ételekről Békesi László közgazdász, korábbi pénzügyminiszter készített ínycsiklandozó fotókat


 • Akció!
  65,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  “EGYÉL TÖBBET,
  TORNÁZZ KEVESEBBET,
  FOGYJ LE!

  A The Body Coach-ként, azaz a testguruként híressé váló Joe Wicks első könyvében megmutatja, hogyan szabadulj meg a fölöslegtől több evéssel és kevesebb edzéssel. Meglepő lehet, de működik.
  A Fogyj 15 perc alatt! száz tápanyagban gazdag, gyorsan elkészíthető receptet és Joe otthon végezhető HIIT ( magas intenzitású) gyakorlatait tartalmazza, és megtanítja, mely ételeket és gyakorlatokat párosítsd az intenzív zsírégetés érdekében.

  Célom, hogy megmentsem az embereket a diétaipartól. Ez az étkezési -és edzésterv azért született meg, hogy mindenki megtanulhassa, hogyan legyen vékony, egészséges és erős éhezés nélkül. Már több mint 50 ezer embernek segített a világ minden táján. Őszintén hiszem, hogy a te életedet is alapjaiban megváltoztatja, és ezentúl teljesen másképp fogsz tekinteni a táplálkozásra.
  1 sporttudományi diploma
  5 év személyi edzőként
  3 év online táplálkozástudományi szakértőként
  50 000 sikertörténet
  90 nap ennyi időbe telik, hogy átformáljalak
  Kerülj a legjobb formádba
  egyszerűbben, mint gondolnád!”


 • 15,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ízőrzők – 30 kötetes szakácskönyvsorozat – Hazai tájak – Hazai ízek

  Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.

  A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják itt a legegyszerűbb hallevest, az ünnepi asztal fogassüllőjét, vagy a legmodernebb trendeknek is megfelelő, fóliában sütött pisztrángot.


 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  35,00 lei 31,50 lei
   új 2 munkanap 

  Végre egy sütiskönyv, ami tényleg nekünk szól, ami jól tudja, hogy a sütéshez türelem kell, és ami tényleg mindent elkövet, hogy már elsőre sikerüljön. Ha szereted a finom süteményeket és meg szeretnéd örvendeztetni velük a családodat vagy a barátaidat, akkor ez a te szakácskönyved, sok-sok tippel, hasznos tanáccsal és igazi házias ízekkel! Gyakorlott cukrászoknak és kezdő konyhatündéreknek egyaránt ajánljuk!


 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Tartalom
  Levesek 5
  Levesbetétek 23
  Mártások 27
  Előételek 35
  Hideg előételek 35
  Pástétomok 40
  Szendvicsek 42
  Meleg előételeke 45
  Halak 69
  Húsok 76
  Marha 76
  Borjú 81
  Sertés 87
  Bárány és ürü 93
  Vad és vadszárnyas 97
  Szárnyasok 103
  Főzelékek, köretek 111
  Főzelékek 111
  Köretek 118
  Saláták 125
  Tészták, édességek 131
  Főtt tészták 131
  Zsírban sültek 138
  Kelt tészták 142
  Rétesek 149
  Mézes tészták 151
  Teasütemények 152
  Vegyes tészták, édességek 155
  Különleges édességek 172
  Felfújtak 173
  Torták 175
  Mázak, öntetek, sodók 186
  Krémek 189
  Fagylaltok 192
  Gyümölcsételek 194
  Uzsonnák, teasütemények 198
  Befőzés 203
  Italok 226
  Egytál ételek 236
  Betűrendes mutató 24


 • 35,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A Hozzávalók – Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ön most egy olyan könyvet tart a kezében, amelyet a cukorbetegeknek, és a fogyni vágyó egészségeseknek szántunk. E könyvben megtalálja diétás céllal készülő ételek receptjeit, illetve azok pontos energia- és szénhidrát tartalmát.
  A könyvben lévő kalóriatáblázat segítséget nyújt az egészséges étrend összeállításában.
  Jó étvágyat hozzá!


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  24,00 lei 21,60 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a könyvecskében összegyűjtheti a legfinomabb családi süteményeket. Készítse el a saját szakácskönyvét, mely mindig kéznél lesz, ha egy-egy alkalomra valamilyen különleges desszerttel szeretné meglepni szeretteit! A jegyzetoldalak mellett Horváth Ilona népszerű szakácskönyvének jól bevált desszertjei gazdagítják a könyv tartalmát.


 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Manapság újra fontos kérdés az asztali illem, ám sok ételnél egyszerűen nem tudjuk, mit is kezdjünk vele. E kis tanácsadó mű részletesen elmagyarázza 77 problémás eledel kifogástalan fogyasztási módját.


 • 15,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  58,00 lei 52,20 lei
   új 2 munkanap 

  Ambrus Éva, az Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen és a Válogatós gyerekek című nagy sikerű könyvek szerzője ezúttal az ételallergia témakörére fókuszál. Szerzőtársával – aki három multiallergiás kisgyermek édesanyja, és mentes ételeivel nap mint nap helytáll a konyhában – elsősorban glutén-, tej- és tojásmentes recepteket fejlesztettek ki közösen, és adnak közre ebben a könyvben, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek ételallergiás vagy gluténérzékeny gyermekük megfelelő és kiegyensúlyozott étrendjének kialakításához.

  A kiadványban 134 recept közül válogathatnak a kedves Olvasók. Az alapreceptek között mentes kenyerek, péksütemények, házi tészták, növényi tejhelyettesítők, házi szószok receptjét ismerhetik meg. A reggeli, tízórai- és uzsonnafalatok, valamint az ebéd- és vacsoraételek a mindennapok változatos és egészséges étkezését könnyítik meg, de gondoltak a szerzők az ünnepekre is, szülinapi tortákat, húsvéti kalácsot, karácsonyi mentes bejglit, szaloncukrot és habcsókot kínálva.

  Az ételallergia és -intolerancia, valamint a gluténérzékenység sok esetben már kisgyermekkorban kialakul, és nem ritka, hogy az érintett egyént akár egész életében végigkíséri, de megfelelő diétával eredményesen kezelhető. A könyvben szereplő receptek bebizonyítják, hogy mindez sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.


 • 8,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 13,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Reinhard Gerer, a bécsi mesterszakács olyan ötletekkel szolgál, olyan fogásokra tanítja meg az olvasót, amelyeket semmilyen más szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Olyan titkokat oszt meg velünk, amelyek az apró, de döntően fontos különbségeket eredményezik főzés és főzés között.


 • 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  ÖRÖMTELI SÜTÉS Csábító sütemények Aki megízlelte a sütés örömét, és van néhány jól bevált receptje, de szívesen kacérkodik egy-egy újdonsággal is, az számtalan ötletet meríthet ebből a könyvből A receptek között megtalálja a klasszikus túrótortát, a frankfurti koszorút és a manapság népszerű muffinokat, gyümölcsös kosárkákat is. A kezdők is bizton számíthatnak a sikerre: az elkészítés módjának leírása olyan egyszerű, hogy el sem lehet rontani a süteményt. Jó étvágyat! Máktorta Hozzávalók 1 kapcsos sütőformához (28 cm) A tésztához: 1 citrom, 1 tojás, 9 dkg vaj, 5 dkg cukor, 15 dkg liszt (egy kevés a formázáshoz), zsiradék a forma kikenéséhez. A töltelékhez és a bevonthoz: 18 dkg mák, 1 tojás, 12,5 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé, 6 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott citromhéj és 1 tasak citrommáz, 3 dkg darált mandula Előkészítés: 40 perc, sütés: 1 óra 1. A sütőt 180oC-ra előmelegítjük. Alaposan megmossuk a citromot, és szárazra töröljük. Lereszeljük a héját, és a tojással, a vajjal, a cukorral, a liszttel és 1–2 kiskanál vízzel együtt sima tésztává gyúrjuk. A tésztát a belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Egy felfordított kapcsos sütőformával 3 kerek tortalapot vágunk ki belőle. 2. A töltelékhez megdaráljuk a mákot, majd összekeverjük a tojással és a cukorral. Lereszeljük a csokoládét, és a mazsolával, a cukrozott citromhéjjal és a mandulapehellyel együtt a mákkeverékhez adjuk. 3. Kikenjük a sütőformát, és az egyik tortalappal kibéleljük. Szétterített rajta a töltelék felét, és rátesszük a második tortalapot. Rákenjük a maradék tölteléket, és az utolsó lappal lefedjük. 4. Kb. 1 óra hosszat sütjük. Kivesszük és kihűtjük. A citrommázat vízfürdő fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát. Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz már megdermedt.


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  10,00 lei 5,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  “Ha valaki egy új vagy különleges ételeket, süteményeket remél ettől a kis gyűjteménytől, az csalódni fog. Nem találtam ki új ételeket. A receptek megfogalmazásában igyekeztem az egyszerűségre törekedni, és kerültem a ritka vagy szokatlan fűszerek, alapanyagok használatát, hogy azokat a sütésben, főzésbe kevésbé járatosak is könnyedén elkészíthessék.”


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 18,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  “Nagyon izgalmas időszak a hozzátáplálás elkezdése. Emlékszem, elsőgyermekes anyaként rengeteg kérdés merült fel bennem, amikor anyatejjel már nem tudtam kielégíteni kisbabám étvágyát. Ekkor került a kezembe Annabel Karmel pürés könyve, amelyben végre megtaláltam mindent, amire egy táplálásban tanácstalan édesanyának szüksége lehet. Miközben a lányom elégedett mosolyát figyeltem, azon kaptam magam, hogy lelkesen kanalazgatom a tányérból a maradékot. Mert tényleg isteni a mangópüré, a banánsodó és a sütőtökös rizottó! Forgassátok hát ti is szeretettel ezt a fantasztikus könyvet, hogy gyermeketek egészséges, boldog baba legyen!” (Gombos Edina)

  Az otthon készített bébiétel nemcsak gazdaságosabb, mint a boltban kapható társai, de egyben garancia is arra, hogy gyermekünk friss és egészséges összetevőkhöz jut hozzá. Fontos, hogy a hozzátáplálás érzékeny időszakában természetes összetételű és állagú finomságokat kapjon. És hogy mi lesz az eredménye annak, ha gyermekünk a legfontosabb 6 hónapban saját készítésű püréket eszik? Válogatós gyerek helyett mindenevővé válik, és szeretni fogja a természetes, egészséges ízeket.
  Annabel Karmel Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője, 22 bestseller kötet szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya.


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  29,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Egy baráti társaságban beszélgetve hallottam, hogy egy családi ebéd hogyan is néz ki mostanában hétvégén. Szombaton valami gyorsétkezde a tengerentúlról, a gyerek kedvéért. Vasárnap zacskós leves, mirelit panírozott hús és mirelit krumpli, vagy előfőzött rizs. Tartósított saláta. Nyáron!!! Mikor tele a piac friss, primőr áruval! Uborkasaláta, petrezselymes újburgonya, stb. Félreértés ne essék, nincs kifogásom a fentiek ellen, hiszen én is szoktam használni előkészített alapanyagokat. De kérem szépen! Legalább hétvégén fogyasszunk olyan ételeket, amelyeket nem előre gyártottak!
  Megpróbálom összeszedni azokat a recepteket, amelyek nem okoznak nagyobb problémát a kezdőknek sem. Hiszen az a célom, hogy a Kedves Olvasó elsajátíthassa a főzés tudományát, amelyet a gasztronómiai hagyományunk ápolása érdekében jó lenne, ha minél többen ismernének.


 • Akció!
  45,00 lei 19,00 lei
   új 2 munkanap 

  A torkukon akadt a falat?

  Marilyn Monroe vajon milyen ételekkel próbálta visszahódítani Bobby Kennedyt? Mit evett utoljára Napóleon, mielőtt sorsa végleg eldőlt volna Waterloo-nál? Kleopátra híres-hírhedt szexuális vonzerejével a kor legnagyobb hadvezéreit bűvölte el, de vajon milyen különleges ételekkel kínálta őket? Tudta, hogy az alacsony sorból származó Raszputyin, az “őrült pap”, a cári család bizalmába férkőzve sok ellenséget szerzett magának, akik aztán vacsorára hívták és ételét megmérgezve próbáltak megszabadulni tőle?
  Andrew Caldwell mesterszakács kutatásainak eredményeként megszülető izgalmas és gyakran igencsak meglepő történeteket olvasva választ kaphatunk ezekre a kérdésekre, sőt, magunk is megfőzhetjük a történelmi legendák kedvenc ételeit, vagy ha éppen arra támad kedvünk, az utolsó vacsorájukat. Bár a könyvben szereplő receptek régi idők szokásait idézik, a szerző a mai kor körülményeihez igazította őket, így egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Ajánljuk a könyv forgatását télen a konyhában, nyáron pedig kerti partikon a grillsütő mellett!


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  55,00 lei 49,50 lei
   új 2 munkanap 

  Ambrus Éva hozzátáplálásról szóló első könyve, az Anya, kérek még! óriási népszerűségnek örvend a kisgyerekes családok körében. A kiadványban megtalálható sok-sok hasznos tanács és egészséges finomság édesanyák tömegét tette magabiztossá a gyerektáplálásban.

  Ám a legtöbb apróság életében egyszer csak elérkezik az az időszak, amikor válogatni kezd, és a korábban kedvelt ételeket egyszerűen nem hajlandó megenni. A kifogások sora igen változatos: nem tetszik a színe; csak a rizst eszem meg; húst nem kérek; és sorolhatnánk még. Szülőként persze mindenféle praktikával megpróbálkozunk, de sorra kudarcot vallunk. Ám mielőtt végleg feladnád, és gyermeked venné át az irányítást az étkezésben, ismerd meg a válogatós evés valós hátterét. A szerző legújabb könyve ehhez nyújt támogatást. A nem evésnek számtalan oka lehet, de szerencsére a megoldások lehetősége is igen változatos.

  A könyvet olvasva saját magad is egyszerűen eldöntheted, hogy gyermeked valóban válogatós-e, vagy csupán odafigyel teste szükségleteire. Ha eddig nem fordítottál elegendő figyelmet a megfelelő étkezési szokások kialakítására, most bizony elérkezett az ideje, a válogatós evésnek ugyanis ez az alapja. Könnyen követhető gyakorlati tanácsok és számtalan gyerekbarát recept lesz ebben a segítségedre, így a nehezebb időszakok sem okoznak problémát majd.


 • Akció!
  22,00 lei 19,80 lei
   új 2 munkanap 

  Gyorsan elkészíthető falatkák, látávnyos különlegességek, lakatató finomságok, amellyel ki-ki lenyűgözheti vendégeit.
  Sorozatunk köteteiben tematikus válogatásban gyűjtöttük össze a legnépszerűbb recepteket. A látványos ételfotókkal illusztrált oldalakon a jegyzetelésre is biztosítunk helyet, hogy ki-ki hozzátehesse a saját ötleteit, újításait vagy feljegyezhesse a család kedvenc változatát.


 • Akció!
  29,00 lei 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Karcsúan és könnyedén amint a vércsoportdiétát a testkontrollal ötvözzük.

  Ennek a két hatásos fogyókúramódszernek a kombinációja a legmesszebbmenőkig figyelembe tudja venni az egyéni testi és fizikai adottságokat.

  Könyvünk játszi könnyedséggel magyarázza el a két módszer lényegét, közli a legfontosabb tudnivalókat, és kínálja élvezetes, szépen illusztrált receptek sokaságát.

  A különböző vércsoportok szerinti összeállításban ismereti az élelmiszerek értékeit. Mindezt tápanyagtáblázattal kiegészítve.