1–52 / 71 találat

 • Akció!
  29,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 
  Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem vetik meg. Az általunk összeállított ételekhez felhasznált nyersanyagok, fűszerek nagy része ismert, és a konyhatechnikai eljárások is egyszerűek. Igyekeztünk úgy összeválogatni az ételeket, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót, a kezdő háziasszonytól a gyakorlott nagymamáig.

 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 5,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Jelen kötetünk a különleges csemegék könyve. Ha igényes, nem mindennapi falatokkal akarjuk szeretteinket, vendégeinket megörvendeztetni, bátran ajánlom segítségül e válogatás böngészését. Hideg és meleg előételek, ebéd kiegészítők, koktélfalatok találhatók benne, amelyeknek főszereplője a pástétom. Igyekeztünk olyan recepteket összegyűjteni, amelyek a klasszikus konyhában és a kreatív konyhaművészetben is megállják helyüket, és bepillantást nyújtanak e különleges foglalatosság, a pástétomkészítés rejtelmeibe. Ám a pástétomok mellet rafinált krémek, habok, lepények, felfújtak, szuflék és galantinok csokrát is kínáljuk Önöknek, hogy könyvünket felütve sohase jöjjenek zavarba, ha vendégek érkeznek a házhoz. Nagy előnye e hideg és meleg étkeknek, hogy legtöbbjük napokkal előtte elkészíthető, sőt ízük annál finomabb, harmonikusabb, minél többet állnak.


 • 5,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ennek a ma általánosan elterjedt, világszerte kedvelt — a közhit szerint olasz eredetű — tésztaféle (valójában kenyérféle) ételnek az eredete egészen a kőkorig nyúlik vissza. Tíz-tizenkétezer évvel ezelőtt még csak kovász nélküli lepénykenyeret készítettek: a kézzel, lapos kövek között őrölt gabonalisztből víz hozzáadásával kevert pépet laposra dolgozták (hogy könnyen átsüljön), és felforrósított kövön sütötték meg. Az így készült lepénykenyér persze nem volt lágy, szivacsos és rugalmas, de legalább könnyen emészthető és tápláló volt. Ez a kenyérkészítési módszer sokáig fennmaradt, s az ókorban is csak annyit változott, hogy a letelepedett, városokban lakó népek már agyagból tapasztott, illetve kőből rakott kemencékben sütötték a lepénykenyeret. Így készítették kenyerüket a babiloniak, az egyiptomiak (bár ők már kovásszal is készítettek kenyeret és péksüteményeket is), a zsidók, majd a letűnt nagy kultúrák helyébe települt arab népek is, sőt, ez a kenyérkészítési eljárás máig létezik a Közel-Kelet népeinél. Az ókori görögök, az etruszkok és a rómaiak viszont már olívaolajat és fűszereket is használtak a kenyerük ízesítéséhez — valószínűleg tőlük eredeztethető a mai pizza.


 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  A kötetben található sok-sok recept között akadnak különleges, az ínyencek kedvére való étkek, ünnepi alkalmakkor, vendégfogadáskor kínálhatók, és vannak – talán többségükben – a mindennapok étkezőasztalára tálalható köznapi, közkedvelt, könnyen és nem túl drágán elkészíthető, mégis nagyon jóízű fogások. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  „Látásmódot és általános alapismereteket adok át, a főzés ugyanis szerintem empirikus élmény: jó, ha van kitől ellesni a praktikus fogásokat és trükköket” – Széll Tamás, a Lidl séfje


 • Akció!
  60,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Egy fiatal házaspár kalandja, akik sok év világjárás után hazatérnek Magyarországra, hogy vietnami éttermet nyissanak Budapest belvárosában. Némi nehézséget jelent, hogy étteremben addig csak vendégként jártak, hogy Magyarországon akkor még ismeretlenek a vietnami ételek, és hogy az üzletépítés kellős közepén babájuk születik Az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy be kell bizonyítaniuk: magyarként is lehet autentikus ázsiai, vietnami konyhát vinni.
  Az étterem nevét viselő Funky Pho-könyv azonban nemcsak a kalandos vállalkozásról szól, hanem egy gasztrostartup elkezdéséhez is praktikus tanácsokat ad, és persze tele van jónál jobb receptekkel méghozzá nemcsak Ázsiából, hanem a világ minden tájáról, ahol Éva és András megfordult.


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  A könyv kiváló segítség mindazoknak, akik szeretnék saját eltevésű finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá. A különféle eljárások pontos leírását követve, az ajánlott receptek elkészítésével könnyedén, lépésről lépésre tanulhatjuk meg a házi tartósítás minden csínját-bínját, legyen szó savanyúságokról, befőttekről, szörpökről és szirupokról, szárított zöldségekről és aszalt gyümölcsökről, pácolt húsokról vagy halakról. Sőt, olyan receptekkel, eljárásokkal is megismerkedhetünk, melyek nem hétköznapiak a magyar konyhában
  Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá?
  Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen! Magabiztosan mozogsz majd a savanyúságok, befőttek, szörpök, aszalt gyümölcsök, pácolt húsok világában, és nálunk szokatlan, különleges eljárásokkal is megismerkedhetsz.
  KEZDŐKNEK
  Friss savanyúságok • Alkoholos szirupban eltett gyümölcsök • Pesto • Csatni
  HALADÓKNAK
  Lekvárok és dzsemek • Gyümölcssajtok és -zselék • Szörpök és szirupok • Aszalás
  MESTEREKNEK
  Marmelád • Gyümölcs-curd • Vaj és sajt •Halak, húsok pácolása • Pástétomok
  Tanácsaink, ötleteink és receptjeink segítségével házi finomságok egész sorával töltheted meg kamrád polcait!


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Mitől bio ez a szakácskönyv? Bizony nem könnyű erre a kérdésre válaszolni! Hiszen az ételreceptek nagy része szerepelhetne más témájú szakácskönyvben is. Szerepelhetne, de nem így. Ebben a könyvben a hogyan a döntő. A szemlélet, ami nem merül ki a főzésben, egy életigenlő, természethez közel álló gondolkozásmód. Amit valahogy így lehetne a legegyszerűbben összefoglalni: jól élni, és a lehető legkevesebbet ártani a körülöttünk lévő világnak. De térjünk vissza a főzésre. A bio konyhában a legfontosabb a kiváló minőségű bio alapanyag, melynek íze, állaga, víztartalma, tápanyag, ásványi anyag és vitamin tartalma eltér a vegyszerekkel kezelt változatétól. Ezért a bio alapanyaggal másként kell bánni, kevesebb fűszert igényel, hiszen van saját íze, amit legfeljebb csak fel kell erősíteni, ki kell emelni. Nem kell elfedni, a kellemetlen mellékízeket, vagy újra alkotni a nem is létezőket, mint az ipari termékeknél annyiszor.


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  A vegyes házi süteményekből álló sorozat ismét majd 200 új recepttel bővült.Többek között látványos, különleges formákat is bemutatunk a haladó konyhatündérek kedvéért, és külön figyelmet fordítottunk az egészséges hozzávalók felhasználására, illetve a cukormennyiség, és zsiradék mérséklésére. A csillogó, étvágyfokozó fotók látványa segít az ideális választásban.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A csokoládé nap, mint nap emberek millióit ejti rabul. Ez a könyv a legkiválóbb receptek csábító sokféleségét kínálja az olvasónak: ellenállhatatlan tortákat, ízletes süteményeket, válogatott meleg és hideg desszerteket, kiadós kalácsokat, álomszerű pralinékat, bársonyos italokat… és a legnagyobb örömünkre valamennyi csokoládéból készül! Az itt felsorakoztatott finomságok mellől természetes nem hiányozhat a részletes elkészítési útmutató és a díszítéstechnika fortélyainak bemutatása sem. Valamennyi recept könnyen elkészíthető, ízletes és kiváló minőségű összetevőkből készül. Reméljük, hogy ez a gyönyörűen illusztrált kötet hasznos kalauza lesz azoknak, akik úgy gondolják, hogy a mennyei örömök egy része már a földön is elérhető!


 • 18,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Elhízás ​és cukorbetegség, egymással gyakran társuló/társított fogalmak. A túlsúly, az elhízás a cukorbetegség előszobája. E kapcsolat hátterében örökletes és környezetei tényezők bonyolult kölcsönhatása áll, amelyek együttes eredője az inzulinhatás gyengülése (szaknyelven inzulinrezisztencia) és/vagy az inzulintermelés szükségestől elmaradó volta. E kapcsolat magyarázza, hogy a könyv együtt tárgyalja e két, látszólag különböző anyagcsere-betegséget, s ezt még egy további ok is magyarázza. Nevezetesen, hogy mind a túlsúlyos-elhízott, mind a cukorbetegek, azon belül is elsősorban az inzulinhatás elégtelenségén alapuló, ún. 2-es típusú diabéteszben szenvedők száma világszerte aggasztó mértékben nő. Alig van olyan család, ahol túlsúlyos egyén vagy cukorbeteg az ismeretségben ne fordulna elő. A túlsúllyal való szembesülés legtöbbször minden más panasz nélkül, döntően esztétikai, esetleg pszichés vagy szociális-társadalmi kérdésként merül föl. Pl. egy párkapcsolat reménye a fogyókúra mozgatórugója, de a motiváció többnyire nem elég tartós. Az elért – esetleg csak szerény mértékű – súlycsökkentést a diétás elvek feladása utáni túltáplálkozás és súlygyarapodás követi, nemritkán nagyobb testsúlyt eredményezve a fogyókúra előttinél.
  Ez a „jojó” elhízás háttere. Pedig az elhízás messze nem esztétikai kérdés csupán, hanem számos megbetegedés kockázati tényezője is. Közöttük első helyen a cukorbetegség áll.

  A könyv első része az elhízás és a cukorbetegség fő vonásait mutatja be, ezt követik a kezelési lehetőségek, a hangsúly az étrendi terápián van. A két megbetegedés étrendi kezelésében igen sok a közös vonás, s egyik sem tér el átlagosan táplált, nem cukorbeteg személyek részére ajánlható ún. „egészséges” táplálkozástól. A közös vonás egyik leglényegesebb eleme, hogy az étrend nem lehet „kampány” jellegű, csak hosszan tartó, tudatosan vállalt életmódváltozás része. Minden kilónyi súlycsökkenés sikernek tekintendő, akkor is, ha ez csak hetek alatt következik be, de az eredmény tartós. Olyan kezelési célok kitűzése a helyes, amelyek reálisak, különösebb erőfeszítés nélkül megvalósíthatók, és tartós követésük életmódváltozáson alapul.

  Az étrendi javaslatok olyanok, hogy a mai hazai étkezési szokásokhoz és a nemzetközi táplálkozási ajánlásokhoz egyaránt igazodik, így ki-ki megválasztja a neki inkább tetsző formát. Ez azt jelenti, hogy hazánkban ma még megszokott tápanyag-összetevő arányokat, s a nemzetközi ajánlásokban szereplő magas szénhidrát- és rosttartalmú diétát az étrendi mintát egyaránt bemutatják. Ez a kettősség az oka, hogy azonos energiatartalmú étrendek két különböző szénhidrátmennyiséggel is szerepelnek.

  A napi gyakorlatban e könyv segít megérteni, hogy nem a „diétát”, – az érintettek, a fogyókúrázok és cukorbetegek számára kényszerű előírásokat jelentő étrendi korlátozást – kell megvalósítani, hanem az egész család számára követhető, egészséges és változatos étrend megtervezése a helyes cél, s ezáltal a keringési kockázati tényezők is csökkenthetők lesznek. A könyv jó szívvel ajánlható mindenkinek, aki szeret(ne) az egészségével törődni.


 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 22,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az Egészségesen, gluténmentesen jóvoltából nem stressz és nyűg többé a gluténmentes életmódra való áttérés, hanem gyerekjáték!


 • 22,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a nagyszerű szakácskönyvben megtalálhatunk számos jól ismert egytálételt, levest és felfújtat a világ legkülönbözőbb tájairól, de jó néhány nem kevésbé ízletes újdonságot is. Mindegy, hogy laktató, kiadós étkeket vagy inkább különleges, egzotikus ízeket keresünk, e kötetben mindenféle ízléshez meg fogjuk találni a megfelelő receptet.

  Valamennyi receptnek egyszerű és áttekinthető a leírása, és mivel friss hozzávalókból készülnek, bővelkednek a fontos tápanyagokban és a zamatos ízekben. Élvezzük hát ezeket a változatos, remek fogásokat, amelyek minimális fáradsággal elkészíthetők, mégis ellenállhatatlanul ízletesek!

  -Több mint 170 ínycsiklandó recept.
  -Praktikus tippek és variációk.
  -Lépésről lépésre követhető útmutatók látványos fényképekkel.
  -Változatos kínálat, számos különlegesség és vegetáriánus étel.


 • Akció!
  72,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Raj Ráchel jó szívvel és finom ételekkel invitálja családtagjait és kedves barátait a pénteki asztalhoz. Ebből a meghitt eseményből bontakozik ki a zsidó hagyományőrző, de egyben újító receptgyűjtemény, amelyben Ráchel bepillantást enged a világába, családi hétköznapjaiba és az ünnepekbe.
  Megismerjük, ahogy édesanyjától elleste a szakácsművészet alapjait, és hogy a főzés örömét bár modern formában, de ugyanolyan gondossággal és játékossággal adja tovább. A recepteket kísérő gondolatokból szépen körvonalazódik a családtagokhoz, a barátokhoz és barátnőkhöz fűződő kapcsolata, amit leginkább a meghittség és a vidámság jellemez.
  Raj Ráchel a szemet gyönyörködtető fotókkal illusztrált, 71 receptet magába foglaló szakácskönyvét a legjobb tudásával, tapasztalatával és főként szeretetével állította össze a nagyközönség számára.


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Egyszerű receptek vendégváráshoz


 • Akció!
  58,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Kevesen tudják, hogy Ferenc pápa élelmiszervegyész végzettséget is szerzett, és hogy az étkezés, a főzés fontos szerepet játszik életében. Ez a könyv 40 ízletes ám egyszerű receptet tartalmaz. Roberto Alborghetti, a pápa egyik lelkes életrajzírója pedig olyan történetet tár elénk, amelyből egy eddig ismeretlen pápa képe rajzolódik ki.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Praktikus és hiánypótló- végre egy könyv, amelyben minden benne van, amire egy kezdő háziasszonynak szüksége lehet. Stahl Judit ajánlása


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A kötet olyan kipróbált ízletes recepteket tartalmaz a levesektől a fő-és egytálételeken keresztül a salátákig, amelyből a hagyományos és a modern konyha kedvelői egyaránt kedvükre válogathatnak. A közel 100 recept végeredményét gyönyörű fotókkal illusztráló könyv fázisfotókon mutatja be a főzés lépéseinek fortélyait, megkönnyítendő a kezdő háziasszonyok dolgát. Aki már megszerette A nagyi sütije és a Szeretettel a nagyitól köteteket ebben sem fog csalódni.


 • Akció!
  65,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  “EGYÉL TÖBBET,
  TORNÁZZ KEVESEBBET,
  FOGYJ LE!

  A The Body Coach-ként, azaz a testguruként híressé váló Joe Wicks első könyvében megmutatja, hogyan szabadulj meg a fölöslegtől több evéssel és kevesebb edzéssel. Meglepő lehet, de működik.
  A Fogyj 15 perc alatt! száz tápanyagban gazdag, gyorsan elkészíthető receptet és Joe otthon végezhető HIIT ( magas intenzitású) gyakorlatait tartalmazza, és megtanítja, mely ételeket és gyakorlatokat párosítsd az intenzív zsírégetés érdekében.

  Célom, hogy megmentsem az embereket a diétaipartól. Ez az étkezési -és edzésterv azért született meg, hogy mindenki megtanulhassa, hogyan legyen vékony, egészséges és erős éhezés nélkül. Már több mint 50 ezer embernek segített a világ minden táján. Őszintén hiszem, hogy a te életedet is alapjaiban megváltoztatja, és ezentúl teljesen másképp fogsz tekinteni a táplálkozásra.
  1 sporttudományi diploma
  5 év személyi edzőként
  3 év online táplálkozástudományi szakértőként
  50 000 sikertörténet
  90 nap ennyi időbe telik, hogy átformáljalak
  Kerülj a legjobb formádba
  egyszerűbben, mint gondolnád!”


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Fondünek először a finom, sajtból készített ételt nevezték, amelyet a tálból villával és fehér kenyérdarabkákkal tettek a tányérra, illetve fogyasztottak el.
  Ez a pompás étkezési mód az ötvenes években kezdte meg világkörüli diadalútját. Manapság már nemcsak sajtfondüt, hanem annak számos változatát is elkészítették.


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Franciaország a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát Éljen az új francia konyha! címmel, amelyben többek között felhívják a világ szakácsainak figyelmét arra, hogy “milliónyi étel vár még feltalálóra”. S ezért a franciák mindent meg is tesznek.


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A gomba a legpompásabb természet adta eledel. Ez a könyv a közel 80 receptjével segít abban, hogy a gombákat a “legjobb oldalukról” ismerhessük meg.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Rachel Lane egy melbourne-i szakácsiskolában szerzett képesítést. Ausztrália számos neves séfjével dolgozott együtt, majd maga is éttermek konyháit vezette Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Lane számos népszerű szakácskönyv szerzője. Ízletes, könnyen elkészíthető grillételek családunk és barátaink örömére. Ebben a szép és tartalmas szakácskönyvben 140 remek receptet kínálunk kerti partikra vagy konyhai grillezéshez. Az ínycsiklandó finomságok megfelelő tálalásában különlegesen szép fotók segítenek.


 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ízőrzők – 30 kötetes szakácskönyvsorozat – Hazai tájak – Hazai ízek

  Régi konyhák házias ízeit, vidéki ételek utánozhatatlan gazdagságát mutatja be a közkedvelt „Ízőrzők” című televíziós ismeretterjesztő sorozat. Az ország legügyesebb háziasszonyaitól és házigazdáitól könnyen kedvet kaphatnak, hogy meglepjék családjukat, barátaikat a régi idők felejthetetlen ízeivel. Vendégváró falatok, egyszerű, gyorsan elkészíthető, ízletes ételek, helyi különlegességek, hasznos tanácsok egyaránt helyet kapnak a könyvekben.

  A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják itt a legegyszerűbb hallevest, az ünnepi asztal fogassüllőjét, vagy a legmodernebb trendeknek is megfelelő, fóliában sütött pisztrángot.


 • Akció!
  35,00 lei 31,50 lei
   új 2 munkanap 

  Végre egy sütiskönyv, ami tényleg nekünk szól, ami jól tudja, hogy a sütéshez türelem kell, és ami tényleg mindent elkövet, hogy már elsőre sikerüljön. Ha szereted a finom süteményeket és meg szeretnéd örvendeztetni velük a családodat vagy a barátaidat, akkor ez a te szakácskönyved, sok-sok tippel, hasznos tanáccsal és igazi házias ízekkel! Gyakorlott cukrászoknak és kezdő konyhatündéreknek egyaránt ajánljuk!


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A könyvben található hideg és meleg előételek bőséges választéka megkönnyíti az átmenetet a főétkezés fogásaihoz.
  Az alapelemek összetétele igen változatos: halak, húsok, tojások, saláták, zöldségek…
  Számos elkészítési mód lehetséges: pástétomok, saláták, egybesült leveles tészták, töltött finomságok…
  Ön válogathat a díszítési ötletekből, de saját fantáziája szerint is bővítheti azokat.


 • Akció!
  62,00 lei 55,80 lei
   új 2 munkanap 
 • 35,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A Hozzávalók – Főzési alapanyagok nagykönyve alapmű minden főzni szerető háziasszony vagy férfi számára, de nem nélkülözhetik a szakácsok és más szakemberek sem. A több mint 2000 színes fotót és a hozzájuk tartozó leírást olvasgatva mindenki könnyedén eligazodhat az élelmiszerek világában, de a könyv lapozgatása önmagában is felér egy gasztronómiai utazással. Loukie Werle szakácskönyvek szerzője, valamint különböző magazinok gasztronómiai rovatvezetője. Jill Cox főzésről, borokról, élelmiszerekről ír többek között a Hello!, a Tv Times és a Home and Life magazinokba. Nagy-Britanniában tévés és rádiós műsorai is közismertek.


 • Akció!
  60,00 lei 45,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A hozzávalókat kimérjük, egymás után a kenyérsütő gépbe töltjük, ölbe tesszük a kezünket, és ennek ellenére friss kenyeret eszünk. Ahogy a város legjobb pékjénél, a jó hozzávalók ropogós és fűszervajas, vagy olasz paradicsomos kenyérré változnak. A kísérletező kedvűek a dagasztás után kivehetik a gépből a tésztát, és stanglit, zsemlét, cipót vagy akár pizzát süthetnek belőle.


 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Szervezetünk első számú üzemanyaga a glükóz nevű cukor, amelyet az általunk elfogyasztott táplálékban található keményítőből és cukorból (szénhidrátból) állít elő. A glükóz a test sejtjeihez kerül, ahol vagy azonnal elégetjük, miközben futunk, sétálunk vagy akár gondolkozunk, vagy elraktározzuk az izmokban és zsírraktárakban későbbi használatra. Ez történik valamennyi táplálékkal, amely szénhidrátot tartalmaz, akár egy tányér spenótról, akár egy tál fánkról van szó. Ami mindig más, az a reakció sebessége. Nagyon egyszerűen fogalmazva, a glikémiás index ezt a sebességet, a szénhidráttartalmú élelmiszerek vércukoremelő képességét fejezi ki a glükózhoz képest, segítve ezáltal a megfelelő táplálékok kiválasztását. Ez az új étkezési módszer véget vet a táplálkozási módból eredő zavaroknak, és lehetővé teszi, hogy szervezetünk mellékhatások nélkül nyerje vissza egyensúlyát. Erre az egyensúlyra pedig azért van szükség, mert a megfelelő glükózmennyiség csak így tud eljutni oda, ahol valóban szükségünk van rá. Ellenkező esetben a zsírraktárakba kerülve komoly súlygyarapodáshoz, hosszú távon pedig az artériák eltömődéséhez, és így cukorbetegséghez, szívproblémákhoz vezet, illetve a véráramban maradva sejtpusztulást okoz, gyorsítva az öregedést. A könyv azon kívül, hogy megtanít bennünket a helyes táplálkozásra, négy könnyen követhető kiváló étrendmintát is tartalmaz: egy nagyszerű fogyókúrás étrendet, egy vegetáriánus étrendet, egy galvanizáló GI-étrendet, valamint a GI egy életre program étrendjét, hogy megőrizhessük egészségünket és új alakunkat!


 • Akció!
  35,00 lei 31,50 lei
   új 2 munkanap 

  A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja.

  Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások.

  “Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos – savasító – étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak.” Lénárt Gitta


 • Akció!
  52,00 lei 46,80 lei
   új 2 munkanap 

  Amikor levertnek, idegesnek, fáradtnak érezzük magunkat, gyakran szervezetünk túlsavasodása áll a háttérben. De helyes étrenddel és odafigyeléssel visszaállíthatjuk a sav-bázis egyensúlyt, ráadásul úgy, hogy tulajdonképen semmiről nem kell lemondanunk, ami finom.

  Kötetünkben közel 80 egyszerűen elkészíthető, egészséges, egyben tápláló étel és ital receptjét kínáljuk mindenkinek, aki bázikus étrendet szeretne követni mindezt a könyv végén található egyhetes mintaétrend kíséretében.

  Gazdagítsuk napi menünket zöldségekkel, gyümölcsökkel, zöldfűszerekkel és salátákkal, hogy újra egyensúlyba kerüljünk. Rövid idő alatt újra frissebbnek és könnyebbnek fogjuk érezni magunkat testileg-lelkileg egyaránt.


 • Akció!
  45,00 lei 9,00 lei
    
 • Akció!
  58,00 lei 52,20 lei
   új 2 munkanap 

  Ambrus Éva, az Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen és a Válogatós gyerekek című nagy sikerű könyvek szerzője ezúttal az ételallergia témakörére fókuszál. Szerzőtársával – aki három multiallergiás kisgyermek édesanyja, és mentes ételeivel nap mint nap helytáll a konyhában – elsősorban glutén-, tej- és tojásmentes recepteket fejlesztettek ki közösen, és adnak közre ebben a könyvben, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek ételallergiás vagy gluténérzékeny gyermekük megfelelő és kiegyensúlyozott étrendjének kialakításához.

  A kiadványban 134 recept közül válogathatnak a kedves Olvasók. Az alapreceptek között mentes kenyerek, péksütemények, házi tészták, növényi tejhelyettesítők, házi szószok receptjét ismerhetik meg. A reggeli, tízórai- és uzsonnafalatok, valamint az ebéd- és vacsoraételek a mindennapok változatos és egészséges étkezését könnyítik meg, de gondoltak a szerzők az ünnepekre is, szülinapi tortákat, húsvéti kalácsot, karácsonyi mentes bejglit, szaloncukrot és habcsókot kínálva.

  Az ételallergia és -intolerancia, valamint a gluténérzékenység sok esetben már kisgyermekkorban kialakul, és nem ritka, hogy az érintett egyént akár egész életében végigkíséri, de megfelelő diétával eredményesen kezelhető. A könyvben szereplő receptek bebizonyítják, hogy mindez sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.


 • 24,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Egészséges táplálkozás 12
  Szójegyzék 14
  Levesek és előételek – étvágygerjesztők 18
  Levesek 28
  Hideg előételek 50
  Meleg előételek 70
  Szünet édességgel 90
  Főételek – baromfi 100
  Marhahús 124
  Borjúhús 144
  Bárányhús 160
  Sertéshús 176
  Édesvizi és tenger hal/rák 194
  Vadételek 218
  Alternatívák 228
  Mellékfogások 238
  Saláták 268
  Sajtok 284
  Csemegék és sütemények
  Piskóták, torták 292
  Pie-ok 332
  Sütemények 354
  Mártások 378
  Péksütemények 418
  Étlapok 448
  Index 466


 • 13,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   új 2 munkanap