1–52 / 130 találat

 • 45,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az ​1001 épület, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című kötetünk az építészet világtörténete legjelentősebb emlékeinek átfogó, mégis lényegre törő antológiája: minden egyes fejezet tartalmazza az adott épület legfontosabb adatait- tervező, építtető, építéstörténet-, de ennél többet is nyújt- kitér földrajzi-történelmi vonatkozásaira, a tervrajzot befolyásoló körülményekre; a múlt és a jelen építészeinek különleges műszaki-technikai megoldásait és az egységes épületek esztétikai sajátosságokat pedig minőségi fényképek illusztrálják. A könyv felépítése az időrendet követi: az anikvitás csodáival kezdődik, s az egyes korszakok remekeinek ismertetése után a jelennel zárul. A világ építészete legszebb alkotásainak kincstárába tekinthetünk be a bizánci és gótikus emlékektől a reneszánsz és a barokk felfoghatatlan gazdagságán át a XX. század vívmányaiig: az előző évtized olyan távolba mutató épületeivel zárul, mint amilyen a Norman Foster által újratervezett berlini Reichstag és a Herzog & De Meuron által megálmodott Pekingi Stadion. Bolygónk legszebb s legjelentősebb köz-és lakóépületeit ismerhetjük meg a palotáktól , múzeumoktól és korszaknyitó lakóépületektől olyan egyedi, formabontó építményekig, mint az ősi Pueblo sziklaházai s a dél-itáliai rusztikus trullók.


 • Akció!
  52,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Macskánk nagyszerű és mégis független társunk. Szüksége van szeretetünkre és gondoskodásunkra, hogy hosszú és bol¬dog élete legyen. Dávid Alderton képekkel bőven illusztrált könyvével átfogó segítséget nyújt és állatorvosi szakértő taná¬csokkal kiegészítve útmutatást ad ahhoz, hogyan tudunk ked¬ves barátunknak hosszú, békés és boldog életet biztosítani.
  A könyv lépésről lépésre megtanít minket az elsősegély¬nyújtásra és a nélkülözhetetlen teendőkre, melyekkel bajba került barátunkon segíteni tudunk a kölykök mesterséges táplálásától kezdve az égési sérülések ellátásáig.
  120 oldal -30 000 szó Közel 60 illusztráció – Több mint 120 színes fénykép


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Czank Lívia egy évadot élt a Magyar Nemzeti Balett együttesével az Operaházban. A függöny mögött – a balett titkos világa című könyv bepillantást enged a táncosok mindennapjaiba, sikereikbe és kudarcaikba, valamint őszintén mesélnek szerepálmokról, karrierről és magánéletről is. A művészekkel, a balettmesterekkel és az alkotókkal folytatott beszélgetései azelőtt ismeretlen mélységeiben mutatja be a balett zárt világát. “Tánc. Munka. Művészet. Akarat. Sors. Hogy mi a balett? Mindez együtt, és még számtalan érzés, például küzdelem, kitartás és katarzis. Látjuk Degas festményein a balerinákat, próbán és előadáson. A pillanat művészei. Titokzatosak és megközelíthetetlenek. Csodáljuk őket és keressük a titkot, ami világukat belengi. Czank Lívia bátor és kíváncsi szerző – egy év munkája során nem csak belelátott, de beépült a balett táncosok közé, ült próbatermekben, öltözőkben, folyosón, kérdezett, jegyzetelt, valamit megérthetett e titokból: ami minden táncosban ott van, abból a tűzből, ami vezeti őket ebben a gyönyörű, nehéz világban. Befogadták a balett művészek, ebben a kötetben feltárja előttünk életüket – a függöny mögül!” Juhász Anna, irodalmár


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Mit tegyünk, ha főnökünk az ügyfelek előtt megszégyenít? Hogyan illik csevegni a liftben? Szabad-e azt mondani egy ázsiainak, hogy „köszönöm, nem”? Hogyan bánjunk az alkalmatlan időben betoppanó vendéggel? Nem mindig egyszerű magabiztosan és talpraesetten viselkedni az üzleti világban. Ám a jó modor elengedhetetlen a karrierhez. Gabriele Schlegel ennek a területnek a szakértője. A Handelsblatt című német lapban hétről hétre ad tanácsokat – például arra, hogyan hárítsuk el a nem kívánatos tegeződést, vagy hogyan illik üdvözölni a tárgyalópartnert. Könyvében a szerző az olvasókat leginkább érdeklő kérdéseket gyűjtötte össze. A szakmai életben gyakran előforduló szituációk vissza is kereshetők a szórakoztató kötetben. Gabriele Schlegel a business behaviour (üzletemberi magatartás) előadója a bonni főiskolán. Sok éves tapasztalattal rendelkezik a diplomácia területén, és az Egyesült Államokban valamint Szingapúrban gazdasági szakemberekből és politikusokból álló delegációkat kísért. Claudia Tödtmann elvégezte a Henri Nannen Újságíróiskolát. Hét évig a Wirtschaftswoche című lapnál dolgozott, jelenleg a Handelsbatt szerkesztője.


 • 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Az ősi mesterek évszázadok óta gyakorolják a Taijiquant, s azóta kutatják titkait, próbálnak rájönni céljára, értelmére. Felfedezéseiket mélyen szántó dalokban és versekben hagyták az utókorra. A tanítványok, mint drágaköveket őrizték ezeket a rejtélyes poémákat, és csak a 20. században hozták nyilvánosságra őket. Az Olvasó most meríthet az évszázados bölcsességből és a tapasztalatok kincseiből, elmélyítheti és finomíthatja Taijival kapcsolatos ismereteit. Felfedezheti a formagyakorlatok lényegét, szinteket léphet előre lökőkézben (és küzdelemben!), mivel Yang doktor nem csak fordítást, de kommentárokat is készített, hogy kortársai számára megkönnyítse a régi szövegek megértését. A Taijiquan mestereinek felismerései felbecsülhetetlenül értékes forrásművek a tanulóknak, akik művészetük mélységeit kutatják. – a Taijiquan bármelyik irányzatának tanulói használhatják – más harcművészetek gyakorlói számára is hasznos, gyakorlati tanácsokat tartalmaz – együtt van az eredeti kínai szöveg, a fordítás és a kommentárok – kulcsokat ad a tanítások gyakorlati felhasználásához – Chang San-feng és más nagymesterek eredeti írásai!


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 20,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ez a könyv a Caissa mostohagyermekei című mű folytatása. Célja elődjéhez hasonlóan ennek is a magyar feladványszerzés fejlődésének előmozdítása, a lehetséges szerzők megszólítása, figyelmük felkeltése, a kezdők indulásának és a tapasztalt szerzők munkájának megkönnyítése. Itt a folytatásban egy-két fontosabb témával újra foglalkozunk javított és bővített formában, és természetesen teljesen új feladványokkal, új szempontokat is felvetve. Ezen kívül vannak benne más hasznos ismeretek, érdekes feladványok, az újonnan született tündérek közül a legérdekesebbek és egyszerű meghatározásuk ellenére is az alkotó tevékenység számára kiváló lehetőségeket nyújtó újdonságok


 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az idegen nyelvek sikeres tanulása és tanítása csak annak marad távoli álom, aki még nem olvasta ezt a könyvet! Tippek és trükkök a nyelvtanulói és nyelvtanári stílus felépítéséhez. Gondolatok és beszélgetések a nyelv mibenlétéről.


 • 19,00 lei
   új 2 munkanap 

  „Syta regénye hitelesen mutatja meg, milyen dicsőséget hozhat, és milyen megaláztatásokkal járhat a munka egy elit high-tech cégnél.”
  Benjamin Page, high-tech befektető

  „Provokatív történet arról, miként lelhet rá valaki az igazi céljaira a high-tech világában.”
  Marcus Holst, a Google egykori ügyfélmenedzsere

  Vic annyiban különbözik a többi Harvardon végzett fiatal sráctól, hogy állást kap a SHOW-nál, a világ legnagyszerűbb hightech cégénél. A fizetése elképesztően jó, ráadásul annyit ehet és ihat a munkahelyén, amennyit akar, sőt nemcsak konditerem és uszoda van, hanem pihenő- és videojátékszoba is. És ott van még az éves bónusz –havonta. A kollégái fantasztikusak. Olyan ruhában jár munkába, amilyenben akar. Észbontó bulikon és utazásokon vesz részt a cég számlájára. A siker és a boldogság utáni hajsza közben azonban egyszer csak a szex, a drogok és a csalás homályos, zavaros világában találja magát. Az új high-tech elit tagjai éppen olyan mohók, mint a Wall Street-i bankárok – csak talán még dörzsöltebbek.
  Filip Syta korábban a Google-nél dolgozott, de úgy döntött, otthagyja a high-tech világát, hogy – engedve belső késztetéseinek –beteljesítse regényírói ambícióit.
  Stockholmban született és nőtt fel, majd 2011-ben vállalkozástanból szerzett diplomát
  a svédországi Lund egyetemén. Regényében első kézből mutatja be a high-tech cégek világát, felfedve a Szilícium-völgy kulisszatitkait.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  „Az utóbbi évek fejleményei alapján lehetséges az, hogy a pszichoanalízis elmélete tudományosan tarthatatlannak bizonyul; és pontról pontra, sorról sorra tudományosan meg lehet cáfolni. De az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a megismerésnek az a módja, amely manapság a tudomány (science) nevet viseli, az emberi létezés sajátszerűségeiről, fundamentális problémáiról alig tud valamit mondani. A pszichoanalízis éppen e problémák XX. századi felvetésének és válaszkísérleteinek egyik meghatározó jelentőségű terepe. Egyik legnagyobb tragédiánk az, hogy ha a mai értelemben vett tudomány kisajátítja a tudás birodalmát, akkor félő, hogy ez olyan ?kulturális? klíma beköszöntét jelzi, amikor eltűnnek azok az emberarcú emberek, akiknek a költő Nagy László csókját küldte a jövőbe.”


 • Akció!
  68,00 lei 35,00 lei
   új 2 munkanap 

  A szerzők új könyvükben nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy megfogalmazzák egy mind a kapitalizmustól, mind az államszocializmustól eltérő társadalmi forma lehetőségét. Összegyűjtik és értelmezik ennek a kapitalizmuson túli társadalmi formának a jelen viszonyai között kimutatható jeleit. A könyvben körbejárt elméleti keret mind a jelen kapitalizmusának, mind az államszocializmus alakulásának új nézőpontú értelmezésére nyújt lehetőséget. Helyenként könnyebb, helyenként nehezebb, de mindenképpen gondolatébresztő, a társadalom lehetséges jövőjéről gondolkodók számára megkerülhetetlen olvasmány.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Imádságaim a Biblia nyomán


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A merényletek és politikai gyilkosságok végigkísérték az emberiség történelmét. Már a fáraók ellen is követtek el politikai akciókat önkényuralmuk ellen tiltakozva, de sajnos a demokrácia beköszöntével sem múlt el a merényletek korszaka. Sokan próbálták már elemezni a terrorizmus lélektanát, tökéletesen megfejteni azonban máig sem sikerült. A merényleteket általában közéleti személyiségek ellen elkövetett politikai támadásnak tekintjük, ám ez a megfogalmazás sem pontos, hiszen a merénylők nemcsak politikai indíttatásból cselekszenek, még ha politikusok ellen lépnek is fel. Akadnak közöttük bűnözők, vallási fanatikusok, eszelős megszállottak, de még hírnévre áhítozó öngyilkosjelöltek is. Gyűlölet, bosszú- és becsvágy keveredik ezekben az esetekben. A támadó célja amúgy nem feltétlenül a gyűlölt személy puszta halála; tettének elkövetésével esetleg figyelmeztetni kíván az elviselhetetlen viszonyokra, megkísérli felrázni a közvéleményt, óvni akar vagy éppen megfélemlíteni.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Életünket ​átszövik a titkok, amikről csak évtizedek múltán derül ki, miért is rejtegették előlünk. Így történt ez az UFO-kkal és a földönkívüliekkel kapcsolatban is. Ám a repülő csészealjak hivatalos kutatásának kezdete óta eltelt ötven év. Az akták egy részének lejárt a titkosítási határideje, míg néhányhoz az információk szabad áramlásáról szóló törvény adta lehetőségek kihasználásával jutottak hozzá olyan szervezetek, amik elsődleges céljuknak tekintik az UFO-kat övező hallgatás falának áttörését. De miről szólnak ezek az akták, mit árulnak el azok az emberek, akik a kormányzati munka részeként szembesülnek az UFO-kkal kapcsolatos döbbenetes igazsággal? Valóban olyan földönkívüliek irányítják ezeket a misztikus járműveket, akinek már kiépített bázisaik vannak Földünk elhagyott területein és az óceánok mélyén? Tényleg létrejött a kapcsolat az idegenekkel, ám még az Amerikai Egyesült Államok elnöke sem tudja a teljes igazságot? Vajon igazak az idegenek segítségével kifejlesztett földi technológiákkal kapcsolatos híresztelések és az ufonautáknak köszönhetjük a Lopakodó vadászgép megkonstruálását? A hihetetlen tények ennél jóval többet is elárulnak. Mindezeket a legfrissebb információkat és bizonyítékokat tárja Ön elé UFO-Dosszié sorozatunk harmadik kötete.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Bizonyára ​vannak, akik szerint a harmadik évezredben démonokról beszélni kissé idejétmúlt dolog. A techno-mítoszok korában holmi gonosz szándékú szellemi lények nem jelenthetnek különösebb szenzációt, mondhatják, holott mint látni fogjuk, a démonoknak igen érdekes és izgalmas történetük van. Az emberi fantáziának még ma is szüksége van a letűnt korok homályába vesző titkokra, régi hősökre és ősi borzalmakra. Ekkor kezdődik újra Atlantisz és a piramisok rejtélyeinek kutatása, és ekkor láthatunk a mozivásznon félelmetes történeteket a démonok hatalmáról. A legismertebb démonok a keresztény hitvilág szereplői. A görög felfogás szerint ezek istenhez hasonló lények, akik az emberekkel szemben lehetnek jó és gonosz szándékúak. Nekik tulajdonítják a betegségeket, amelyeket démonűzéssel igyekeznek gyógyítani. Máté és Lukács evangélista szerint láthatatlanok, test nélküliek és egész birodalmat alkotnak. Emberfeletti intelligenciával rendelkeznek, harcban állnak Istennek, és rabul tudják ejteni az embereket. Két osztályuk van: szabadok és elzártak. Az Ószövetségben ritkán esik szó a démonokról, a gonosz, ártó hatalmasságokról. Ennek magyarázata a szigorú és következetes monoteizmus. Az alvilág a démonok börtöne, ahol a pusztító uralkodik. Innen jönnek felszínre a démoni vadállatok. Emberi vagy vadállati alakot ölthetnek magukra, a test nyílásain át behatolva fejtik ki ártó hatásukat. A természeti elemeket is hatalmukba akarják keríteni. A tűz, a víz, a levegő is ártó hatalmukkal szennyezett. A démonok erejének megtörése Isten e világba betörő uralmának jele. Jézus nevében a tanítványok is uralkodnak a tisztátalan lelkek felett. Krisztus kereszthalála és feltámadása által Isten lefegyverezte a démonokat. Az ő hatalma alá vettetett minden hatalom már most mennyben és földön.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Amikor ​1719-ben Daniel Defoe megjelentette a Robinson Crusoe élete és különösen meglepő kalandjai című könyvét, aligha gondolta, hogy történelmet ír – legalábbis irodalomtörténetet. Műve nemcsak az első modern angol regény lett, hanem rövid időn belül ha nem is műfajt, de irányzatot teremtett, amit azóta is robinzonádnak hívunk. Könyvünk természetesen nem ilyen robinzonádokat tartalmaz, hiszen az itt következő elbeszélések hitelesek. Ezek a történetek valóban megtörténtek. Mégis, mint irodalmi párjaiknál, ezekben is rengeteg első szám első személyben írt idézettel fognak találkozni. Nem azért, hogy hihetőbbé tegyük a kalandokat, hanem mert ezek a „robinzonok” maguk írták le élményeiket s hisszük, hogy saját szavaikkal tudjuk leginkább visszaadni azt, amit átéltek. Egy-egy rövid részletből jobban megismerhetjük az embert, mint öt-hat oldalnyi mások által írt életrajzból. Talán azt is könnyebben megértjük, hogy miért vállalkoznak a sorsdöntő kalandra. Találkozhatunk pilótákkal, akik léggömbbel kerülték meg a Földet, egyszemélyes vitorlásversenyek résztvevőivel, hegymászóval, aki egyedül kóborolt a Himalája csúcsai közt vagy éppen egy asszonnyal, aki gyalog tette meg a Déli-sarkra vezető utat. Ők mindannyian emberpróbáló körülmények közt értek el kiemelkedő teljesítményeket, sorsuk gyakran jóval mostohábban alakult, mint Defoe hőséé. Éppen ezért megérdemlik, hogy az emberi helytállás, a természettel folytatott küzdelem antológiájában elfoglaljanak néhány lapot. S talán viszontagságos életükről olvasva mi is erőt meríthetünk mindennapi megpróbáltatásaink elviseléséhez.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Hol ​kezdődik a hit, a vallás és hol ér véget a babona? Hol a határ a természetfeletti jelenség és az irracionális, megalapozatlan hiedelem között? Az angolok mérvadó tudományos-ismeretterjesztő munkája, az oxfordi értelmező szótár szerint babona nem létezik. Csupán olyan emberek, akik használják ezt a kifejezést, amikor egy adott hiedelmet vagy véleményt tévesnek tartanak. A franciák hasonló kiadványa szerint a babona irracionális vallásos hit vagy gyakorlat. Csakhogy ki dönti el egy hiedelemről, hogy irracionális-e vagy sem? Vagyis ami az egyik embernek vallás, az a másiknak babona. Azok a modern emberek, akik megbotránkoznak rajta, hogy faluhelyen az újszülött csecsemőt megköpködik, nyugodt lélekkel megteszik ezt első keresetükkel, biztosítva ezzel a pénz maradandóságát. Mert megköpködés ősi jelentőségű, oltalmat és szerencsét jelentő cselekedet minden ártó szellem ellen. Sőt még rá is olvasnak a pénzre, amikor azt mondják: Apád, anyád ide jöjjön! Ezért is bízunk abban, hogy a kötetünkben nyújtott áttekintés mindenki számára rejt valami érdekességet. Hiszen talán nincs ember a Földön, aki valamikor ne cselekedett vagy mondott volna valamit, ami babonának tekinthető.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  VIII. ​Ince pápának 1484. december 5-én kiadott bullája így foglalja össze a boszorkányokkal kapcsolatos vádakat: „Boszorkányság ütötte fel fejét a keresztény világban, amely az ördög segítségével varázslatot űz az emberek ártalmára, s ez a boszorkányság az ördöggel kötött szövetségen alapul.”
  A hagyomány szerint két feltétele van annak, hogy valakiből boszorkány váljék. Először három próbát kell kiállnia. Ezt azonban csak az ördög segítségével tudja megtenni, s az elfogadott segítség ellenértéke a lélek. Később fel kell áldoznia még egy lelket a családjából a gonosznak, vagyis a saját lelkén kívül még egy lelket kell lekötnie, esetleg azt testileg nyomorékká változtatnia. Elmaradhatnak ezek a feltételek, ha valaki halálos ágyon fekvő boszorkánnyal kezet fog, és ezzel attól a tudományt átveszi. A próbák közt egyébként olyanok vannak, mint egy lebegőmalomkő alatt való fekvés, vagy egy darázs bocsátása a jelölt orrába. Akire rásütötték a boszorkányság bélyegét, arra egyetlen büntetés várt, a máglyahalál.
  Semmilyen életkor, semmiféle állás nem biztosított védelmet. Hét-kilenc éves gyermekeket éppolyan könnyelműen küldtek máglyahalálra, mint sír szélén álló öregeket. Olyan borzasztó mértékben gyarapodott az elitéltek száma, hogy egész vidékek, egész falvak pusztultak ki. A boszorkányok persze nem csak az inkvizíció által bűnhődtek. Nem viheti el büntetlenül, ha valaki eladta a lelkét a gonosznak. Nem elég, hogy egész életében rettegi halála óráját, de szörnyű haláltusa vár rá. A boszorkány lelke a pokolnál is nagyobb tüzű gyehennára jut. Ez kénköves tó. Itt senyved az örökkévalóságon át az, aki Istentől kapott szép lelkét a gonosszal kötött szerződéssel bemocskolja. Európában az utolsó boszorkányt 1782-ben égették meg. Az egyház azóta nem foglalkozik velük, ám vidéken az egész világon keringenek történetek mai, köztünk élő boszorkányokról.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Csodák manapság is léteznek. Legfeljebb nem csodáknak, hanem parajelenségeknek, természetfelettinek, metafizikai jelenségnek hívjuk azokat. A lényeg végül is nem az elnevezésen, hanem magán az eseményen van. Ma is hallhatunk csodálatos megmenekülésekről, megérzésekről, „isteni sugallatról”, álmokról vagy éppen jóslatokról. Mi tehát a csoda? „Azon történések az igazi és tulajdonképpeni csodák, amelyek a természet hatókörén kívül létesülnek, vagyis másként jönnek létre, mint ahogy a dolgok keletkezni szoktak”. Ma sincs ez másként. Számtalan ember várja a megváltást Jézustól, de ha nem, legalább egy könnyebb élet reményét a földönkívüliektől. Az embernek mindig szüksége volt arra, hogy higgyen valamiben. És amíg hisz, addig csodák is lesznek. „Vannak dolgok, amelyek túl valószínűtlenek ahhoz, hogy elhihessük őket, de nincs olyan valószínűtlen eset, amely meg ne történhetne…”


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Mágusok ​valószínűleg azóta léteznek, amióta az ember öntudatra ébredt… A XXI. század küszöbén hajlamosak vagyunk arra, hogy technikai tudásunk és materializmusunk birtokában fölényesen mosolyog a történelem hajnalán élt mágusok és varázslók trükkjein. Pedig ők nem lehettek elveszett emberek, hiszen rájöttek, hogy társadalmi igényt elégítenek ki működésükkel, ráadásul ezzel megkönnyíthették saját életüket is. Remekül megéltek abból, hogy istenekkel, földöntúli erőkkel álltak összeköttetésben. Ezek – illetve ezek tisztelete – aztán meg is védte őket, és a törzs többi tagja kellő áhítattal és megfelelő mennyiségű ajándékkal igyekezett elnyerni a varázsló jóindulatát. Az idő múlásával természetesen ez a státusz fejlődött, finomodott s gyakran az emberek feletti uralomra tört. Nem hiába mondják, hogy a tudás hatalom… A mágiát általában két különböző szemszögből szokták vizsgálni. A tudósok szakirányú kérdésekkel foglalkozó művei speciális típusokra, korszakokra vonatkoznak s általában a tudományos igényű olvasóknak íródnak. A másik csoportba azon kiadványok tartoznak, amelyek nem a tényekre alapozott eszméket ismertetnek, hanem az igazságot egy sajátos, szűk rendszerbe terelik. Ezek az úgynevezett okkult könyvek. Jelen művünk egyik csoportba sem kíván tartozni, noha bemutatunk néha tudományos igényű magyarázatokat, és elvétve elkalandozunk az okkultizmus birodalmába is. Célunk azonban nem más, mint viszonylag tárgyilagos munka keretében bemutatni néhány olyan mágust – vagy mozgalmat – amelyek befolyással bírtak az emberi gondolkodás történelmére.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A ​samanizmus a lélekhitnek az a változata, amely szerint vannak természetfeletti lények, akik a közönséges halandókat már születésük előtt arra választották ki, hogy emberfeletti képességük személyekké, sámánokká legyenek. Ezek már azzá születtek, ami abban nyilvánul meg, hogy a mindennapi emberekhez viszonyítva bizonyos jelekkel, éspedig a normálisnál több csonttal (foggal, fogsorral, haj ujjal) jönnek a világra. Tehát nem az lehet sámán, aki akar, mert nem a sámán kap szellemeket, hanem a természetfeletti lények választják ki őt, még megszületése előtt. Feladatát a természetfölötti lényekkel való tetszés szerint és közvetlen érintkezés alapján éri el. Vagyis a sámán akkor teremtheti meg azokkal a kapcsolatot, amikor a számára szükséges, és nem kell valami médiumszerű közvetítőt közbeiktatnia. A természetfeletti lényekkel kétféle módon érintkezhet: vagy azok költöznek belé, vagy a sámán megy a birodalmukba. Ilyen módon teljesítheti feladatait, vagyis megtudhat térben és időben távoli dolgokat, valamint gyógyíthat. Könyvünkben több kontinensre is ellátogathatunk, hogy megismerhetjük a távol-keleti, afrikai-, vagy éppen indián sámánokat.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  -Ő nagyobb terrrorista, mint én vagyok!
  Francia büntetőbíróságon hangzott el ez a mondat. A vádlott mondta a védőjéről. Az a vádlott, akinekk 83 ember halála száradt a lelkén. A vádlottat Carlosnak hívják, akit a világ legveszélyesebb torristájának tartanak.
  -Mit jelentsen ez? – kérdezte a bíró a védőügyvédet, dr. Vergest.
  -Bíró úr, azt hiszem, hogy Carlos talán az elveimre utal – mondta Verges.
  Carlos csak tudja, ki az a Verges, hiszen ő a védője, ő választotta.
  Mert Carlos azt is tudja, hogy nem csak Kalasnyikov géppisztollyal és pokolgéppel lehet ölni. Létezik olyan terror is; aminek a szavak és a hit az eszköze.
  És ennek a torrornak állítólag Verges ügyvéd úr a legnagyobb mestere.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ha egy napi- vagy hetilapban azt olvassuk, hogy egy farmer földjén leszállt egy UFO, mosolygunk. Ha a cikkből kiderül, hogy a járműből zöld kis emberkék másztak kis és alaposan megvizsgálták a férfit, akkor már inkább arra gondolunk, hogy az illető alaposan berúghatott aznap este, esetleg paranoiás, de lehet, hogy csak feltűnési viszketegségben szenved. Ellenben, ha megasrangú katonatisztek a saját szeműkkel látnak UFO-kat, ismert tudósok hitelesnek nyilvánítják az idegen járművekről készült felvételeket és ha bizonyítható, hogy lezuhant UFO-k maradményait a legszigorúbban őrzött laboratóriumban tanulmányozzák – nos, akkor nincs mit tenni…


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Nincs olyan ember a világon, akivel ne történt volna mér kisebb-nagyobb baleset, akinek ne lett volna már kellemetlen kalandja, Mindenkinek akad olyan története, amely arról szól, hogy az illető milyen szerencsétlenül járt. De vajon mitől lesz egy ember igazán peches? Egyáltalán ki szereti számon tartani a kudarcait? Persze előfordulhat, hogy még büszkék is lehetünk a velünk történtekre… De csak akkor, ha azok már olyan mérvűek, hogy a Rekordok Könyvébe illenek… Könyvünkben az ilyen történeteket igyekeztünk csokorba gyűjteni, de kerültük a vérre menő sztorikat. Jó néhány olyan esetet is leírtunk, amelyet szinte mindenki ismer. Hallhatóak ezek baráti társaságban, kocsmában, de akár a buszon utazva is. Olyan közkinccsé váltak, mint a viccek, és senki sem tudja, valójában megesett-e valakivel a dolog, vagy csak egy poéngyáros találta ki. Amennyiben ez utóbbi történt, az semmit sem von le a sztori értékéből, de lelkiismeretünket talán megnyugtatja egy picit…


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az ​Alapkönyv a sikerről – sajátos útikalauz. Talán az egyetlen olyan önfejlesztési könyv, amely arra az igazságra épül, hogy a siker nem a beérkezés, hanem az utazás módja. Annak göröngyös útja, ahogyan elsajátítjuk az eredményes és hatékony cselekvés szokásait, és az a sok-sok feledhetetlen állomás, ahol körülpillantva elégedetten nyugtázzuk, hogy egyre hozzáértőbbek vagyunk céljaink megvalósításában. Ezért mondja a szerző, hogy „aki rálépett az önfejlesztés útjára, és el van szánva, hogy azt végig is járja, már most sikeres!”
  Aztán így folytatja:
  „Könyvem segítséget nyújthat az induláshoz és az utazáshoz – ha nyitottan közelítünk a gondolataihoz, ha elhisszük, hogy ezek igazságát sok sikeres és boldog ember tapasztalata igazolja. Ne feledjük: egy gondolat csak akkor válik erővé, ha hiszünk benne! Ezért időt és lehetőséget kell adnunk neki, hogy a mi életünkben is erővé váljék, és megmutass, mire képes.
  Sokan olvasnak önfejlesztési könyveket, és miközben ismerkednek a módszerekkel, az alkalmazás kapcsán a sok-sok Tomra, Dickre, és Harryre gondolnak. Azokra, akiknek ezeket feltétlenül alkalmazniuk kellene. Önmagukra a legritkább esetben vonatkoztatják az ötleteket, a módszereket. Bármennyire is különös, de így van. Tapasztalatból tudom.
  Ezért szeretném, ha Ön, tisztelt Olvasó, úgy tekintene e könyvre, hogy azt kifejezetten az ÖN számára írtam. Minden fejezetét, minden bekezdését, minden mondatát. Egyetlen módszert, egyetlen ötletet sem ajánlok, amelynek igazságát és eredményességét ne igazolta volna vissza az élet. Ám semmit sem kell vakon elhinni – kivéve egyetlen igazságot: azt, hogy ha egy gondolatot nem alkalmazunk, ha egy módszernek nem adunk esélyt, hogyhatékonyságát és eredményességét bizonyítsa, nem számíthatunk sikerre.”
  A cselekvés nem más, mint mozgásba lendült gondolat. B. Sweetland


 • Akció!
  20,00 lei 18,00 lei
   új 2 munkanap 

   

   


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Érdekes nyelvi – és szójátékok, feladványok, rejtvények.


 • Akció!
  19,00 lei 17,10 lei
   új 2 munkanap 

  A kiskutya csurrant: lábát emeli. A kisboci mezőn végzi a dolgát, a kiscicának ott a macskavécé. Na de hogy csinálják a kicsi meg a nagyobb gyerekek, ha éppen kell nekik?
  Vicces rímek, színes képek…
  Látjátok? Vécére menni gyerekjáték…
  Segít a szobatisztaságban, fejleszti a beszédkészséget.


 • Akció!
  76,00 lei 68,40 lei
   új 2 munkanap 

  Két nem hétköznapi életút, amely egy ponton találkozik. Két nem hétköznapi ember, akik az élet egészen más területén munkálkodnak, mégis meglepően hasonlóan gondolkodnak az igazán lényeges dolgokról. Két nem hétköznapi világ, amelyet egy több évtizedes barátság kapcsol össze.
  Böjte Csaba ferences szerzetes és Csák János politikus-üzletember beszélgetéssorozata különleges eszmecsere. Az élet mindannyiunkat érintő, húsbavágó kérdéseit feszegetik a maguk tapasztalataiból merítve, miközben megosztják azokat az elgondolkodtató, szívszorító, mosolyra fakasztó vagy épp meghökkentő történeteiket, amelyeket eddig sehol másutt nem tártak fel.
  Melyek azok a legfőbb emberi értékek, amelyek nem szétválasztanak, hanem összekötnek? Miként találhatjuk meg az állandóságot egy olyan világban, amely folyamatosan elbizonytalanít? Vannak-e olyan emberi jók, amelyek egységet formálhatnak és biztonságot adnak?
  A napjainkig hatezer árva gyereknek otthont teremtő, világhírnévre szert tett, örökké úton lévő szerzetes és a négygyermekes családapa, aki sikeres vállalatvezetői és nagyköveti karrier után lett miniszter, az alapvető emberi értékekről, a család és a munka szerepéről, a közélet perspektíváiról és buktatóiról, nem utolsósorban pedig a mindannyiunkban ott rejlő kiaknázatlan, csodás lehetőségekről elmélkednek – hittel, őszinteséggel, sok derűvel. Úgy, ahogy még nem hallottuk őket.


 • Akció!
  42,00 lei 37,80 lei
   új 2 munkanap 

  Elképzelhető, hogy nem is az anyag hozza létre a tudatot, hanem csak mintegy beborítja azt? Ez a gondolat viszont ahhoz a nézőponthoz vezet el bennünket, hogy a tudat eredetileg az anyagtól függetlenül is létezett. Vagyis az élet értelme ezek szerint nem más, mint a tudatnak az anyaggal alkotott kapcsolatából történő felszabadítása. Vajon hogyan festene egy olyan társadalom, mely az ehhez hasonló nézeteken alapulna? Vajon milyen lenne a tudománya, az egészségügye, a politikai élete, a gazdasága és az erkölcse? Ezek azok a kérdések, melyeket ebben a gondolatébresztő könyvében Gauri Shankar Gupta megvizsgál.


 • 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  Minden kutyatulajdonos álma egy barátságos, vidám és mindenekelőtt jól nevelt családi kutya.
  De ilyen kutyát nem kaphatunk meg csak úgy készen. Ehhez komoly nevelés szükséges, amely során az ember és a kutya is tanulnak, törődnek egymással, megértik a másik jeleit, kiépítik a kölcsönös bizalmat és kötődést, és örömüket lelik az együttlétben. A nevelésben fontos szerepe lehet egy kísérőkutya-vizsgán való részvétel. Ebből a könyvből minden lényeges dolgot megtudhatunk a vizsgáról és a kutya felkészítéséről.

  A tartalomból:

  Előszó
  Kutyanevelés

  Kísérőkutya-vizsga és viselkedésteszt
  Mi is ez?

  A kutyatartó háttérismereti vizsgája
  Közömbösségi próba

  A kísérőkutya-vizsga és a viselkedésteszt
  gyakorlati része
  Vizsga a gyakorlótéren
  Vizsga utcai forgalomban

  Függelék
  Zárszó
  A szerzőről
  Köszönetnyilvánítás

  Hogyan etessük kutyánkat (macskánkat)? (Happy Dog)


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a könyvben én a rosszal nem csatázok, csak olyan gondolatokat próbálok megfogalmazni, melyek engem a fényre vittek, örömmel, békével töltöttek el. Testvéri szeretettel ajánlom legkedvesebb gondolataimat, melyekről hiszem, hogy nemcsak igazak, de gyógyítva erőt, jövőt is adnak a kedves olvasóknak.

  “Mindazok, akik habzó szájjal minden ellen lázadnak, a félelem, a bizonytalanság, a káosz ügyvivői. Természetes, hogy az előttünk tornyosuló gondokat nem szabad lekicsinyelni, de hinnünk kell, hogy azokat türelmes párbeszéddel, nyugodt érveléssel, és kemény, kitartó munkával képesek vagyunk megoldani.”


 • 9,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 

  “Vidám mintás babanapló, babaváró könyvecske, kedves rajzokkal kiegészítve.
  Ajándéknak is tökéletes választás!

  A várandósság kezdetétől gyermeked 3 éves koráig tudod feljegyezni benne a legfontosabb dolgokat, mint például: milyen nevekben gondolkodtatok; apa hogyan tudta meg, hogy jön a picúr; születéstörténet; hogyan telt a hazaérkezés; első ünnepnapok; fejlődéstörténet; jókívánságokat is meg lehet benne örökíteni a barátoktól, és kistestvérek is tudnak benne írni és rajzolni a kis jövevény számára.

  El tudsz benne helyezni ultrahangos képet, fotókat kisgyermekedről.

  A könyv a várandósságtól indul, az első ultrahangos fotóval, van benne külön fejezet a család számára, valamint a legfontosabb mérföldköveket is meg tudod örökíteni benne.

  A babanapló 3 éves korig van előre szerkesztve, de van még benne néhány plusz oldal a későbbi jegyzetek számára is.”


 • Akció!
  52,00 lei 46,80 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  A Babanapló arra vár, hogy szülők vagy nagyszülők kitöltsék olyan adatokkal, eseményekkel, képekkel, melyeket fontosnak tartanak megörökíteni gyermekük, unokájuk életéből, születésétől egészen hat éves koráig. A kitöltést kérdésekkel, adatlapokkal, hasznos táblázatokkal segítő napló két változatban készül, az egyik a kislányok, a másik a kisfiúk számára.


 • 22,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a kedves rajzokkal illusztrált könyvben megörökíthetjük gyermekünk életének minden fontos állomását a születés pillanatától az iskolakezdésig.


 • 22,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a kedves rajzokkal illusztrált könyvben megörökíthetjük gyermekünk életének minden fontos állomását a születés pillanatától az iskolakezdésig.


 • 35,00 lei
   új 2 munkanap 

  Színes virágcsodák tavasztól őszig: e könyv segítségével mindenki a saját ízlése és lakhelyének környezeti adottságai szerint zöld oázist varázsolhat a balkonra és a teraszra. A gyakorlati tanácsok és a fotók hozzásegítenek a cserepes és dézsás növények szakszerű és sikeres alkalmazásához.


 • Akció!
  24,00 lei 11,00 lei
   új 2 munkanap 

  A Helen Exley ajándékkönyvekben a legszorosabb emberi kapcsolatokról, a szerelemről, a családi és baráti kötelékekről találunk kifejező, örökzöld bölcsességeket. Mindegyik kötet gondolatgazdagsága az ajándék és ajándékozás céljával párosul: jó adni és kapni. Az eredmény itt van a kezedben. Ha tetszett, mondd el másoknak is! Nincs a földön nagyobb erő, mint a baráti ajánlás!
  194 csodálatos gondolat a jó barátokról.
  Aprócska, de tökéletes ajándék.


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Kulcs könyv mindazok számára, akik boldogulásukat nem kívánják a véletlenre bízni. A siker mögött meghúzódó legfontosabb elvek ismertetésén túl, szinte a műveleti utasítások pontosságával és részletességével bemutatja azokat a lépéseket, ahogyan kialakíthatjuk magunkban a sikerhez nélkülözhetetlen szokásokat.
  A szerző nem titkolja, hogy könyvét Napoleon Hill híres bestsellere, a GONDOLKOZZ ÉS GAZDAGODJ! logikus folytatásaként írta. Mondanivalóját áthatja az a mély meggyőződés, hogy a “gondolkozz!”, a “beszélj!” és a “cselekedj!” elszakíthatatlan egység, és minden igazi siker alapja. Ilyen megközelítés mellett olvashatunk arról,
  · hogyan tárjunk fel holtbiztosan működő ötleteket,
  · hogyan szervezzük meg célirányosan a tevékenységünket,
  · hogyan győzzünk meg másokat, hogy a szándékaink szerint cselekedjenek, saját ötletükként kezelve, amit tesznek,
  · hogyan adjunk el sikeresen akár a legnehezebb vevőnek is,
  és még sok mindenről, ami nélkülözhetetlen a sikerhez és a gazdagodáshoz.
  A szerző, híven ahhoz a meggyőződéséhez, hogy a siker, a meggazdagodás is egyfajta mesterség, ami más mesterségekhez hasonlóan megértéssel és gyakorlással elsajátítható, Milliomosinasként beszél azokról, akik el vannak szánva, hogy elsajátítsák ennek a különös és fontos mesterségnek a fogásait.
  A BESZÉLJ ÉS GAZDAGODJ! a Milliomosinasok nélkülözhetetlen kézikönyve.