1–52 / 147 találat

 • Akció!
  48,00 lei 43,20 lei
   új 2 munkanap 

  365 nap – 365 gondolat

  A boldogság bennünk van, de mindennap tehetünk érte mi is, hogy a teljesség, az önazonosság, a béke és nyugalom örökösen az életünk része legyen.

  Törekedhetünk arra, hogy az önismeret és a belső erő egy olyan útra vigyen, amely a boldogabb élethez vezet bennünket.

  Reggeli mantraként vagy napzáró gondolatként is forgathatod a könyvet, hogy rendszeresen meríthess motivációt, inspirációt ebből az öröknaptárból.

  Hidasi Judit, a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt szerző, regényíró ezzel a gyűjteménnyel folytatja a Gondolat-sorozatot, amelynek korábbi kötetei már több ezer olvasónak nyújtottak segítő kezet.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 35,00 lei
   új 2 munkanap 

  Mi köti össze Diego Maradonát, Eric Cantonát vagy Hriszto Sztoicskovot? Egyrészt a nem mindennapi futballtudás, másrészt pedig a zabolázhatatlan természet. Az ő pályarajzuk így kerek: felejthetetlen alakítások éppúgy fűződnek a nevükhöz, mint jókora botrányok.
  Könyvünk 34 olyan embert mutat be részletesen, akik nemcsak azzal váltak híressé, amit a pályán elértek, hanem a rosszfiús imázsukkal is.


 • Akció!
  55,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  A Kristály és a Fény útja című könyvben Chögyal Namkhai Norbu a spirituális ösvényt vizsgálja a dzogcsen szemszögéből. Elmagyarázza az Alap, az Ösvény és a Gyümölcs fogalmát a dzogcsengyakorlásban, mesél neveltetéséről, és arról, hogyan találkozott legfontosabb mesterével, aki megmutatta neki a dzogcsenbe való közvetlen bevezetés valódi jelentését. Ahogy életének története átszövi a tanításokat, a dzogcsent hagyományos kontextusába helyezi, ugyanakkor megmutatja, milyen fontossággal bír saját korunkban. A könyvet gazdagon illusztrálják híres buddhista mesterek, meditációs istenségek és dzogcsenszimbólumok képei. Namkhai Norbu 1938-ban született Kelet-Tibetben, és hároméves korában ismerték el egy híres dzogcsenmester újjászületésének. Végigjárta a “tulkuknak”, reinkarnálódott lámáknak járó teljes, hagyományos oktatási rendszert, és aztán sok híres tibeti mesterrel folytatta tanulmányait, míg a politikai helyzet arra nem kényszerítette, hogy Indiába meneküljön. Később a nápolyi egyetem Keleti Intézetének tibeti és mongol nyelvi professzora lett. Sokat utazik és tanít szerte a világban, legnagyobb központjai Olaszországban és Amerikában vannak, de Magyarországon is működik közössége.


 • Akció!
  38,00 lei 19,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a színes fényképekkel és a megértést segítő ábrákkal tarkított könyvben megtalálunk mindent, amit a kutyatenyésztésről tudni kell. Egy gyakorlott állatorvos és író magyarázza el a tüzeléseket, beszél a tenyészállomány kiválasztásáról és felneveléséről, a lehetséges tenyésztési problémákról, az aktuális tenyésztési folyamatról, a normális ellésekről, a nehézellésről és a császármetszésről, a laktációról, az újszülött kölykök gondozásáról és sok minden másról.


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  Ez a különleges napló a közös éveink fontos állomásait örökíti meg: együtt átélt kalandjainkat, reményeinket és álmainkat követi nyomon.

  A mi történetünk – fiunknak egy különleges napló, amelynek segítségével végig követheted a gyermeked születésétől egészen a 18. születésnapjáig eltelt időszakot. Nincs más dolgod, mint évente megválaszolni néhány kérdést a fejlődéséről, az együtt átélt kalandokról, reményeidről és álmaidról. Minden évhez beragaszthatsz egy fényképet is, hogy még személyesebbé tedd a naplót.


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  Ez a különleges napló a közös éveink fontos pillanatait örökíti meg – az első lépéseket és szavakat, a boldog perceket, a közös kalandokat, a családi ünnepeket és a kedvenc elfoglaltságainkat.


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  E naplóban hétről hétre nyomon követhetjük, hogyan fejlődik egy kisbaba, és megörökíthetjük saját tapasztalatainkat – reményeinket és álmainkat, a szülés és születés élményét, az első év felejthetetlen pillanatait.


 • Akció!
  45,00 lei 20,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ez a könyv a Caissa mostohagyermekei című mű folytatása. Célja elődjéhez hasonlóan ennek is a magyar feladványszerzés fejlődésének előmozdítása, a lehetséges szerzők megszólítása, figyelmük felkeltése, a kezdők indulásának és a tapasztalt szerzők munkájának megkönnyítése. Itt a folytatásban egy-két fontosabb témával újra foglalkozunk javított és bővített formában, és természetesen teljesen új feladványokkal, új szempontokat is felvetve. Ezen kívül vannak benne más hasznos ismeretek, érdekes feladványok, az újonnan született tündérek közül a legérdekesebbek és egyszerű meghatározásuk ellenére is az alkotó tevékenység számára kiváló lehetőségeket nyújtó újdonságok


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  „Az utóbbi évek fejleményei alapján lehetséges az, hogy a pszichoanalízis elmélete tudományosan tarthatatlannak bizonyul; és pontról pontra, sorról sorra tudományosan meg lehet cáfolni. De az is egyre nyilvánvalóbb, hogy a megismerésnek az a módja, amely manapság a tudomány (science) nevet viseli, az emberi létezés sajátszerűségeiről, fundamentális problémáiról alig tud valamit mondani. A pszichoanalízis éppen e problémák XX. századi felvetésének és válaszkísérleteinek egyik meghatározó jelentőségű terepe. Egyik legnagyobb tragédiánk az, hogy ha a mai értelemben vett tudomány kisajátítja a tudás birodalmát, akkor félő, hogy ez olyan ?kulturális? klíma beköszöntét jelzi, amikor eltűnnek azok az emberarcú emberek, akiknek a költő Nagy László csókját küldte a jövőbe.”


 • Akció!
  68,00 lei 35,00 lei
   új 2 munkanap 

  A szerzők új könyvükben nem kevesebbre vállalkoznak, mint hogy megfogalmazzák egy mind a kapitalizmustól, mind az államszocializmustól eltérő társadalmi forma lehetőségét. Összegyűjtik és értelmezik ennek a kapitalizmuson túli társadalmi formának a jelen viszonyai között kimutatható jeleit. A könyvben körbejárt elméleti keret mind a jelen kapitalizmusának, mind az államszocializmus alakulásának új nézőpontú értelmezésére nyújt lehetőséget. Helyenként könnyebb, helyenként nehezebb, de mindenképpen gondolatébresztő, a társadalom lehetséges jövőjéről gondolkodók számára megkerülhetetlen olvasmány.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Csaknem észrevétlenül, de folyamatosan változik az egészségről és betegségről alkotott felfogásunk. A hatvanas évek óta az „egész testre kiterjedő egészségre” vonatkozó témák aránya ugrásszerűen megnőtt a médiákban, s még a vidéki régiókban is autogén tréningek, jóga, tai-csi és más formák kínálkoznak a test és a lélek egyensúlyának kialakítására, az általános jó közérzet elérésére. Ezzel áll szemben az egészségügyi rendszer válsága – nem csupán fininaszírozhatósága, hanem elembertelenedése miatt is. A frontok azonban némiképp fellazulnak. Mind több orvos és beteg keresi sikeresen a kiutat. Időközben egész sor „egyéb orvosi gyakorlat” és a test teljességére orientálódó klinika született; az ember nem valamiféle szerszám, a gyógyítás pedig szokatlan eljárásokat alkalmaz. Ez a könyv be fogja mutatni, hogy a gyógyulásba vetett reménynek alapja van már akkor is, amikor személyes helyzetünk teljesen kilátástalannak tűnik. Feltárulnak előttünk a hihetetlen gyógyulások igaz történetei.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A merényletek és politikai gyilkosságok végigkísérték az emberiség történelmét. Már a fáraók ellen is követtek el politikai akciókat önkényuralmuk ellen tiltakozva, de sajnos a demokrácia beköszöntével sem múlt el a merényletek korszaka. Sokan próbálták már elemezni a terrorizmus lélektanát, tökéletesen megfejteni azonban máig sem sikerült. A merényleteket általában közéleti személyiségek ellen elkövetett politikai támadásnak tekintjük, ám ez a megfogalmazás sem pontos, hiszen a merénylők nemcsak politikai indíttatásból cselekszenek, még ha politikusok ellen lépnek is fel. Akadnak közöttük bűnözők, vallási fanatikusok, eszelős megszállottak, de még hírnévre áhítozó öngyilkosjelöltek is. Gyűlölet, bosszú- és becsvágy keveredik ezekben az esetekben. A támadó célja amúgy nem feltétlenül a gyűlölt személy puszta halála; tettének elkövetésével esetleg figyelmeztetni kíván az elviselhetetlen viszonyokra, megkísérli felrázni a közvéleményt, óvni akar vagy éppen megfélemlíteni.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Bizonyára ​vannak, akik szerint a harmadik évezredben démonokról beszélni kissé idejétmúlt dolog. A techno-mítoszok korában holmi gonosz szándékú szellemi lények nem jelenthetnek különösebb szenzációt, mondhatják, holott mint látni fogjuk, a démonoknak igen érdekes és izgalmas történetük van. Az emberi fantáziának még ma is szüksége van a letűnt korok homályába vesző titkokra, régi hősökre és ősi borzalmakra. Ekkor kezdődik újra Atlantisz és a piramisok rejtélyeinek kutatása, és ekkor láthatunk a mozivásznon félelmetes történeteket a démonok hatalmáról. A legismertebb démonok a keresztény hitvilág szereplői. A görög felfogás szerint ezek istenhez hasonló lények, akik az emberekkel szemben lehetnek jó és gonosz szándékúak. Nekik tulajdonítják a betegségeket, amelyeket démonűzéssel igyekeznek gyógyítani. Máté és Lukács evangélista szerint láthatatlanok, test nélküliek és egész birodalmat alkotnak. Emberfeletti intelligenciával rendelkeznek, harcban állnak Istennek, és rabul tudják ejteni az embereket. Két osztályuk van: szabadok és elzártak. Az Ószövetségben ritkán esik szó a démonokról, a gonosz, ártó hatalmasságokról. Ennek magyarázata a szigorú és következetes monoteizmus. Az alvilág a démonok börtöne, ahol a pusztító uralkodik. Innen jönnek felszínre a démoni vadállatok. Emberi vagy vadállati alakot ölthetnek magukra, a test nyílásain át behatolva fejtik ki ártó hatásukat. A természeti elemeket is hatalmukba akarják keríteni. A tűz, a víz, a levegő is ártó hatalmukkal szennyezett. A démonok erejének megtörése Isten e világba betörő uralmának jele. Jézus nevében a tanítványok is uralkodnak a tisztátalan lelkek felett. Krisztus kereszthalála és feltámadása által Isten lefegyverezte a démonokat. Az ő hatalma alá vettetett minden hatalom már most mennyben és földön.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Bárhol is él Ön ezen a bolygón, biztos lehet abban, hogy lakhelye 200 kilométeres körzetében belül valaki már szemtől szembe találkozott egy olyan ijesztő szörnnyel, amelyről eddig azt hitte, hogy csak a mesekönyvek lapjain létezik.

  Évszázadok óta ismertek azok a történetek, amelyekben szőrös óriásokról, víz alatti szörnyekről, pusztító démonokról, repülő macskákról, vagy éppen félig ember, félig állati lényekről esett szó. Emberek millióit félemlítették meg váratlan felbukkanásukkal erdők mélyén, tengerpartokon, elhagyatott éjszakai országutakon, vagy éppen nagyvárosok csendes mellékutcáin. Az elmúlt évszázadokban több ezer ilyen jellegű esetet jegyeztek fel a krónikások, ezekből kaphat egyedülálló válogatást ebben a kötetben.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Amikor ​1719-ben Daniel Defoe megjelentette a Robinson Crusoe élete és különösen meglepő kalandjai című könyvét, aligha gondolta, hogy történelmet ír – legalábbis irodalomtörténetet. Műve nemcsak az első modern angol regény lett, hanem rövid időn belül ha nem is műfajt, de irányzatot teremtett, amit azóta is robinzonádnak hívunk. Könyvünk természetesen nem ilyen robinzonádokat tartalmaz, hiszen az itt következő elbeszélések hitelesek. Ezek a történetek valóban megtörténtek. Mégis, mint irodalmi párjaiknál, ezekben is rengeteg első szám első személyben írt idézettel fognak találkozni. Nem azért, hogy hihetőbbé tegyük a kalandokat, hanem mert ezek a „robinzonok” maguk írták le élményeiket s hisszük, hogy saját szavaikkal tudjuk leginkább visszaadni azt, amit átéltek. Egy-egy rövid részletből jobban megismerhetjük az embert, mint öt-hat oldalnyi mások által írt életrajzból. Talán azt is könnyebben megértjük, hogy miért vállalkoznak a sorsdöntő kalandra. Találkozhatunk pilótákkal, akik léggömbbel kerülték meg a Földet, egyszemélyes vitorlásversenyek résztvevőivel, hegymászóval, aki egyedül kóborolt a Himalája csúcsai közt vagy éppen egy asszonnyal, aki gyalog tette meg a Déli-sarkra vezető utat. Ők mindannyian emberpróbáló körülmények közt értek el kiemelkedő teljesítményeket, sorsuk gyakran jóval mostohábban alakult, mint Defoe hőséé. Éppen ezért megérdemlik, hogy az emberi helytállás, a természettel folytatott küzdelem antológiájában elfoglaljanak néhány lapot. S talán viszontagságos életükről olvasva mi is erőt meríthetünk mindennapi megpróbáltatásaink elviseléséhez.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Van kisstílű szélhámos, aki a mindennapi kenyér érdekében apró csalásokat követ el, és van olyan, akinek életstílusa a megélhető veszély. A legnagyobbak pedig művészetet csinálnak abból, hogy az emberismeretre, a hiszékenységre alapozzanak, az emberi butaságot kihasználják. A szélhámosok annyira fura emberek, hogy szinte izgulunk értük: sikerül-e a kaland hősének célját elérnie? Ugyanakkor sajnáljuk a becsapottakat. Nem véletlen ez a kettős érzelem, hiszen a szellemi fölény, a gyors észjárás, az ötletes, merész terv győz olyankor, amikor a szélhámos győzedelmeskedik. Akit pedig legyőztek, az legtöbbször öntelt, hiúságához és csökönyös téveszméihez ragaszkodó ember.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Hol ​kezdődik a hit, a vallás és hol ér véget a babona? Hol a határ a természetfeletti jelenség és az irracionális, megalapozatlan hiedelem között? Az angolok mérvadó tudományos-ismeretterjesztő munkája, az oxfordi értelmező szótár szerint babona nem létezik. Csupán olyan emberek, akik használják ezt a kifejezést, amikor egy adott hiedelmet vagy véleményt tévesnek tartanak. A franciák hasonló kiadványa szerint a babona irracionális vallásos hit vagy gyakorlat. Csakhogy ki dönti el egy hiedelemről, hogy irracionális-e vagy sem? Vagyis ami az egyik embernek vallás, az a másiknak babona. Azok a modern emberek, akik megbotránkoznak rajta, hogy faluhelyen az újszülött csecsemőt megköpködik, nyugodt lélekkel megteszik ezt első keresetükkel, biztosítva ezzel a pénz maradandóságát. Mert megköpködés ősi jelentőségű, oltalmat és szerencsét jelentő cselekedet minden ártó szellem ellen. Sőt még rá is olvasnak a pénzre, amikor azt mondják: Apád, anyád ide jöjjön! Ezért is bízunk abban, hogy a kötetünkben nyújtott áttekintés mindenki számára rejt valami érdekességet. Hiszen talán nincs ember a Földön, aki valamikor ne cselekedett vagy mondott volna valamit, ami babonának tekinthető.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  VIII. ​Ince pápának 1484. december 5-én kiadott bullája így foglalja össze a boszorkányokkal kapcsolatos vádakat: „Boszorkányság ütötte fel fejét a keresztény világban, amely az ördög segítségével varázslatot űz az emberek ártalmára, s ez a boszorkányság az ördöggel kötött szövetségen alapul.”
  A hagyomány szerint két feltétele van annak, hogy valakiből boszorkány váljék. Először három próbát kell kiállnia. Ezt azonban csak az ördög segítségével tudja megtenni, s az elfogadott segítség ellenértéke a lélek. Később fel kell áldoznia még egy lelket a családjából a gonosznak, vagyis a saját lelkén kívül még egy lelket kell lekötnie, esetleg azt testileg nyomorékká változtatnia. Elmaradhatnak ezek a feltételek, ha valaki halálos ágyon fekvő boszorkánnyal kezet fog, és ezzel attól a tudományt átveszi. A próbák közt egyébként olyanok vannak, mint egy lebegőmalomkő alatt való fekvés, vagy egy darázs bocsátása a jelölt orrába. Akire rásütötték a boszorkányság bélyegét, arra egyetlen büntetés várt, a máglyahalál.
  Semmilyen életkor, semmiféle állás nem biztosított védelmet. Hét-kilenc éves gyermekeket éppolyan könnyelműen küldtek máglyahalálra, mint sír szélén álló öregeket. Olyan borzasztó mértékben gyarapodott az elitéltek száma, hogy egész vidékek, egész falvak pusztultak ki. A boszorkányok persze nem csak az inkvizíció által bűnhődtek. Nem viheti el büntetlenül, ha valaki eladta a lelkét a gonosznak. Nem elég, hogy egész életében rettegi halála óráját, de szörnyű haláltusa vár rá. A boszorkány lelke a pokolnál is nagyobb tüzű gyehennára jut. Ez kénköves tó. Itt senyved az örökkévalóságon át az, aki Istentől kapott szép lelkét a gonosszal kötött szerződéssel bemocskolja. Európában az utolsó boszorkányt 1782-ben égették meg. Az egyház azóta nem foglalkozik velük, ám vidéken az egész világon keringenek történetek mai, köztünk élő boszorkányokról.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Csodák manapság is léteznek. Legfeljebb nem csodáknak, hanem parajelenségeknek, természetfelettinek, metafizikai jelenségnek hívjuk azokat. A lényeg végül is nem az elnevezésen, hanem magán az eseményen van. Ma is hallhatunk csodálatos megmenekülésekről, megérzésekről, „isteni sugallatról”, álmokról vagy éppen jóslatokról. Mi tehát a csoda? „Azon történések az igazi és tulajdonképpeni csodák, amelyek a természet hatókörén kívül létesülnek, vagyis másként jönnek létre, mint ahogy a dolgok keletkezni szoktak”. Ma sincs ez másként. Számtalan ember várja a megváltást Jézustól, de ha nem, legalább egy könnyebb élet reményét a földönkívüliektől. Az embernek mindig szüksége volt arra, hogy higgyen valamiben. És amíg hisz, addig csodák is lesznek. „Vannak dolgok, amelyek túl valószínűtlenek ahhoz, hogy elhihessük őket, de nincs olyan valószínűtlen eset, amely meg ne történhetne…”


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Melyik a világ legerotikusabb mozifilmje? S melyik alkotás érdemli ki a „legvéresebb horror” címet? Ki kapta a legnagyobb gázsit egy filmszerepért, s melyik filmnek sikerült a legmagasabb költségvetést összehoznia? Ki gyűjtötte be e legtöbb Oscart, és ki az, aki a kritikusok véleménye szerint a legpocsékabb film legpocsékabb szerepében mutatkozott be?… A film világában naponta születnek új legendák, s Hollywood mindig gondoskodik arról, hogy elkápráztassa a világot valamilyen felülmúlhatatlannak kikiáltott produkcióval. Persze minden csoda három napig tart… Ma már csak mosolygunk a 30-40 évvel ezelőtti filmek „merész” szexjelenetein, az „ósdi” trükkökön, vagy éppen a fantasztikus díszleteken… De ezek is hozzátartoznak a mozi misztikus világához, s mi most egy különös utazásra invitáljuk Önöket, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé is. Csupa olyan filmet mutatunk be ebben a kötetben, amely valamilyen formában méltán szolgált rá a „legnagyobb” jelzőre!


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Emlékeznek még, gyermekkorunkban hányszor sóhajtottak fel egy kalandregény olvasása vagy egy izgalmas film megtekintése után azon keseregve, hogy modern korunkból kivesztek a kalandok, eltűntek a kihívások? Hányszor vágyódtunk vissza a vadnyugatra vagy a lovagkorba azt gondolván, hogy csak ott és csak akkor tudnák bizonyítani bátorságunkat, rátermetségünket… Nos, valahogy igy gondolkoztak azok is, akik szerint a Himalája meghódítása után nem maradt újabb kihívás az emberiség számára. A pesszimistáknak azomban hamarosan csatlakozniuk kellett várakozásaikban, hiszen rengeteg kihívás várja ma is a vállalkozó kedvű embereket.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A ​samanizmus a lélekhitnek az a változata, amely szerint vannak természetfeletti lények, akik a közönséges halandókat már születésük előtt arra választották ki, hogy emberfeletti képességük személyekké, sámánokká legyenek. Ezek már azzá születtek, ami abban nyilvánul meg, hogy a mindennapi emberekhez viszonyítva bizonyos jelekkel, éspedig a normálisnál több csonttal (foggal, fogsorral, haj ujjal) jönnek a világra. Tehát nem az lehet sámán, aki akar, mert nem a sámán kap szellemeket, hanem a természetfeletti lények választják ki őt, még megszületése előtt. Feladatát a természetfölötti lényekkel való tetszés szerint és közvetlen érintkezés alapján éri el. Vagyis a sámán akkor teremtheti meg azokkal a kapcsolatot, amikor a számára szükséges, és nem kell valami médiumszerű közvetítőt közbeiktatnia. A természetfeletti lényekkel kétféle módon érintkezhet: vagy azok költöznek belé, vagy a sámán megy a birodalmukba. Ilyen módon teljesítheti feladatait, vagyis megtudhat térben és időben távoli dolgokat, valamint gyógyíthat. Könyvünkben több kontinensre is ellátogathatunk, hogy megismerhetjük a távol-keleti, afrikai-, vagy éppen indián sámánokat.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  -Ő nagyobb terrrorista, mint én vagyok!
  Francia büntetőbíróságon hangzott el ez a mondat. A vádlott mondta a védőjéről. Az a vádlott, akinekk 83 ember halála száradt a lelkén. A vádlottat Carlosnak hívják, akit a világ legveszélyesebb torristájának tartanak.
  -Mit jelentsen ez? – kérdezte a bíró a védőügyvédet, dr. Vergest.
  -Bíró úr, azt hiszem, hogy Carlos talán az elveimre utal – mondta Verges.
  Carlos csak tudja, ki az a Verges, hiszen ő a védője, ő választotta.
  Mert Carlos azt is tudja, hogy nem csak Kalasnyikov géppisztollyal és pokolgéppel lehet ölni. Létezik olyan terror is; aminek a szavak és a hit az eszköze.
  És ennek a torrornak állítólag Verges ügyvéd úr a legnagyobb mestere.


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ha egy napi- vagy hetilapban azt olvassuk, hogy egy farmer földjén leszállt egy UFO, mosolygunk. Ha a cikkből kiderül, hogy a járműből zöld kis emberkék másztak kis és alaposan megvizsgálták a férfit, akkor már inkább arra gondolunk, hogy az illető alaposan berúghatott aznap este, esetleg paranoiás, de lehet, hogy csak feltűnési viszketegségben szenved. Ellenben, ha megasrangú katonatisztek a saját szeműkkel látnak UFO-kat, ismert tudósok hitelesnek nyilvánítják az idegen járművekről készült felvételeket és ha bizonyítható, hogy lezuhant UFO-k maradményait a legszigorúbban őrzött laboratóriumban tanulmányozzák – nos, akkor nincs mit tenni…


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Nincs olyan ember a világon, akivel ne történt volna mér kisebb-nagyobb baleset, akinek ne lett volna már kellemetlen kalandja, Mindenkinek akad olyan története, amely arról szól, hogy az illető milyen szerencsétlenül járt. De vajon mitől lesz egy ember igazán peches? Egyáltalán ki szereti számon tartani a kudarcait? Persze előfordulhat, hogy még büszkék is lehetünk a velünk történtekre… De csak akkor, ha azok már olyan mérvűek, hogy a Rekordok Könyvébe illenek… Könyvünkben az ilyen történeteket igyekeztünk csokorba gyűjteni, de kerültük a vérre menő sztorikat. Jó néhány olyan esetet is leírtunk, amelyet szinte mindenki ismer. Hallhatóak ezek baráti társaságban, kocsmában, de akár a buszon utazva is. Olyan közkinccsé váltak, mint a viccek, és senki sem tudja, valójában megesett-e valakivel a dolog, vagy csak egy poéngyáros találta ki. Amennyiben ez utóbbi történt, az semmit sem von le a sztori értékéből, de lelkiismeretünket talán megnyugtatja egy picit…


 • 6,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 45,00 lei
   új 2 munkanap 

  Európa és a világ országai, kis és nagy államok, politikai és gazdasági struktúra, városok, tájak, régiók, emberek és népek a könyv mindezen témákat rövid kérdések és világos válaszok formájában érteti meg a gyerekekkel és a fiatalokkal.


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  “Mindannyian üzletembernek születünk” – írja McCormack. “Az iskolában kivívjuk helyünket a srácok között, a tanárokat rávesszük, hogy jó jegyeket adjanak. Szüleinket rádumáljuk, este hadd maradjunk még fenn, hadd vigyük el az autót, hadd vegyünk új magnót…”
  “…Aztán egyszer csak történik valami. Elfelejtjük, hogyan kell eladni. Kételkedünk saját üzleti érzékünkben.”
  Sokan azt hiszik, hogy a vezetői szinteken nem alapvetően fontos az üzleti rátermettség.
  Ezért tartja többre e könyv szerzője, McCormack minden iskolai végzettségnél az üzleti érzéket, vagy ahogyan ő mondja: a józan ész meglétét.
  Sportolók, politikusok, vezető üzletemberek McCormack irodájába térnek be, az ő asztalához ülnek le. Lehet az Richard Nixon volt elnök vagy Björn Borg, a volt teniszező. S a jelenből is néhányan. Ők mindig témát adnak a pletykasajtónak, meg üzletet és könyvéhez témát McCormacknek. Nekünk pedig jó szórakozást.


 • Akció!
  24,00 lei 11,00 lei
   új 2 munkanap 

  A Helen Exley ajándékkönyvekben a legszorosabb emberi kapcsolatokról, a szerelemről, a családi és baráti kötelékekről találunk kifejező, örökzöld bölcsességeket. Mindegyik kötet gondolatgazdagsága az ajándék és ajándékozás céljával párosul: jó adni és kapni. Az eredmény itt van a kezedben. Ha tetszett, mondd el másoknak is! Nincs a földön nagyobb erő, mint a baráti ajánlás!
  Az anyák és lányok című könyvecske 181 idézete az egész életünkre szóló nevetésről, bizalomról és szeretetről szól.
  Csodálatos, szeretettel teli ajándék.


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  80,00 lei 72,00 lei
   új 2 munkanap 

  Miért fontos megőriznünk a biológiai sokszínűséget?
  Hova vezethet a fajok tömeges kipusztulása?
  Miért élünk úgy a Földön, mintha lenne egy másik élhető bolygó, ahová szükség esetén bármikor tovább állhatnánk?
  Történelmünk során a tudósok többféle módon rendszerezték az élő-világot, vizsgálták a növények, állatok és környezetük ok-okozati kapcsolatait, hogy megértsék azok természetét és működését. Az eredmény döbbenetes: “A Föld fellélegezne, ha nem élne rajta ember.”
  A Föld élettelen és élő rendszere a természetéből adódóan mindig megteremti a maga egyensúlyát. Nem a bolygónk van veszélyben, hanem mi magunk: az emberi lét. Habár a környezet- és természetvédők sokat tesznek a Föld természeti kincseinek és épségének megőrzéséért, ez még mindig túl kevés. A természetre nem, mint kizsákmányolható dologra, hanem mint létfeltételünkre kell tekintenünk.
  Az ökológia nagykönyve meggyőző, jól áttekinthető ábrákkal, időrendi táblákkal és csodálatos képekkel illusztrálva bizonyítja, miért kell mielőbb gyakorlatias válaszokat adnunk földi életünk megóvására, és mit tehetünk személyesen mindezért.


 • Akció!
  60,00 lei 54,00 lei
   új 2 munkanap 

  “Ez a könyv azoknak szól, akik mindent el szeretnének érni az életükben, ami csak lehetséges. Azoknak, akik szeretnének többet elérni, mint valaha. Akik mélyebb emberi kapcsolatokra, egészségre, anyagi bőségre, szakmai sikerekre vágynak. Azoknak, aki szeretnék kihozni az életükből mindazt, ami benne van.
  Talán mind közül a legfontosabb meglátás, hogy az igazán nagymértékű siker eléréséhez más emberré kell válnod. Nem a megszerzett vagy kézzelfogható dolgok azok, amik igazán számítanak, hanem az, amilyen
  emberré kell válnod ahhoz, hogy képes legyél jóval az átlag fölött teljesíteni. Az önfegyelem fejlesztése jelenti az utat afelé, hogy minden elérhetővé váljon számodra.
  Ez a könyv lépésről lépésre visz végig ezen az úton, hogy olyan figyelemre méltó emberré válj, aki képes figyelemre méltó tetteket véghezvinni.”


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  20,00 lei 18,00 lei
   új 2 munkanap 

  Egy gyermek születése a legcsodálatosabb dolog az ember életében.Ez a gyönyörű babanapló megőrzi számodra a legszebb emlékeket, onnantól kezdve,hogy tudomást szereztél az áldott állapotról egészen az új családtag első szülinapjáig.
  Jegyezd fel,hogyan a család a nagy hírt, vagy hogy mikor érezted először,hogy mocorogni kezd a kis pocaklakó!
  Ragaszd be az első babafotókat,és írj róla,hogyan lesz egyre ügyesebb hónapról hónapra!
  Őrizd meg a legmeghatóbb és legkedvesebb pillanatokat,hogy amikor felcseperedik,odaadhasd neki ezt a szép emlékkönyvet!


 • Akció!
  30,00 lei 20,00 lei
   új 2 munkanap 

  Ebben a kedves rajzokkal illusztrált könyvben megörökíthetjük gyermekünk életének minden fontos állomását a születés pillanatától az iskolakezdésig.


 • Akció!
  105,00 lei 94,50 lei
   új 2 munkanap 

  Tudja-e a kedves olvasó, melyik kastélyunkban “járkál” egy szófa éjjelenként? Vagy hogy hol laknak a helyi legendárium szerint kísértetek? És mely várainknál kereshetünk kincsesládákat? Hol van a mélyben titkos alagútrendszer?

  Ki volt az a magyar grófnak, akinek inasa “másodállásban” betyárként fosztogatott a környéken? Hol áll ma is a kastély, ahol egy különös gyilkosság történt? És hány várunkat rombolták le például féltékenységből? Miért festették őket éppen fehérre? Egyébként pedig: melyikből hajigáltak le boszorkányokat?

  Ki volt az a főúr, aki idehaza elterjesztette a sósborszesz használatát? És hol lakott az első magyar tenisz-világbajnoknő? Melyik kastélyunkban forgatták a legtöbb filmet? És melyiket vette meg a némafilmkorszak egyik leghíresebb dívája? Hová járt szívesen Liszt Ferenc pihenni? Hát Madách Imre? Kölcsey Ferenc?

  Hol, melyik hazai kastélyunkban őrzik Ferenc József lúdtollát, Beethoven szerelmes leveleit? És hol láthatunk márványistállót? Vagy például panoptikumot?

  Ha érdekli Magyarország közel 2000 kastélya és száznál több vára közül a legérdekesebbeknek a története, ha szívesen szemezgetne bajvívások, szerelmi csaták, kétes adás-vételek vagy eladósodások érdekes leírásából, vagy netán menyegzői menüsorok és kísértethistóriák érdeklik, esetleg pompás kastélykertekben barangolna, akkor minden bizonnyal kedvelni fogja Kocsis Noémi kötetét. A könyv alcíme szerint titkok, tárgyak és történetek által mutatjuk be benne Magyarország 333 legszebb, legfurább vagy legérdekesebb történelmi épületét – azzal a nem titkolt céllal, hogy az olvasó is az ódon falak közé képzelhesse magát. Bízunk benne, hogy a kötet élmények és kalandok során át hozza közelebb az olvasóhoz a megértenivaló múltat és a felfedezhető jelent.