Vásárlási tudnivalók / Procedura de comanda

Figyelem/Atentie

szálitás 15 lej

-transportul 15  lej

Telefonszámot meg kell adni a futár által szálitott csomagoknál / In cazul transportului cu curier este necesara specificarea numarului de telefon

 

 

 

Procedura de comanda
Comanda de carti se face de pe www.retrolibris.ro fie online, cu ajutorul Coşului de Cumpărături, fie prin e-mail sau telefon . Comanda se consideră valabilă numai după ce retrolibris.ro confirmă clientului prin e-mail primirea comenzi.
Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferinta in aceeaşi zi in care a fost plasată până la ora 23 sau telefonic. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.
Comenzile introduse în aceeasi zi către aceeasi destinaţie de către aceeasi persoană, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factura/bonn fiscal.
Denunţarea unilaterală a comenzii se poate face de către client dacă retrolibris.ro întârzie livrarea, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunţarea unilaterală trebuie formulată în scris şi expediată cu confirmare de primire, sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului neacceptate de către client, conform opţiunii de plată specificată în formularul de comandă.
Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condiţiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactaţi de către retrolibris.ro telefonic sau prin email. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns retrolibris.ro îşi asumă dreptul de a anula comanda.

Plata produsului

Se poate efectua:
a) plata prin OP/depunere in cont.
b) ramburs la primirea comenzii.
În situaţia în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată şi nu va mai fi onorată. În cazul acesta, retrolibris.ro va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri şi/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Modalitati de livrare

a) livrare prin posta romana (durata 2- 3 zile lucratoare de la expedierea efectuata de noi )

Returnarea produselor

Dorinţa noastră este să fiţi pe deplin mulţumiţi atunci când cumpăraţi produse de pe retrolibris.ro.
Retrolibris.ro va respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condiţiile actului normativ menţionat) dreptul ca în termen de 14 zile lucrătoare  de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate, mai mult, majorand termenul de returnare la 30 de zile.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator in perioada efectuarii expeditiei, în ambalajul original şi doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunţarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. retrolibris.ro are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile clientului au fost cu rea-voinţă să solicite acestuia daune interese, in condiţiile legislaţiei în vigoare. De asemenea, retrolibris.ro îşi rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.
Adresa de returnare a produselor este:Retro Babam srl Str. C. Negruzzi nr.7, loc.Satu Mare, jud Satu Mare, Cod 440010

Dreptul de autor

Conţinutul site-ului web www.retrolibris.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo precum şi alte date) este proprietatea retrolibris.ro şi a partenerilor şi furnizorilor săi, fiind aparat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al retrolibris.ro.

Accesul utilizatorilor

retrolibris.ro nu garantează accesul clienţilor la site-ul web www.retrolibris.ro în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terţi (probleme tehnice, defecţiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet ) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale retrolibris.ro.

Limitarea raspunderii

retrolibris.ro face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din aceast site. Rareori acestea pot conţine mici inadvertenţe: fotografia are caracter informativ, unele specificaţii pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziţie pentru eventuale clarificări prin telefon in mod direct.
Totalitatea  imaginilor şi textelor de pe www.retrolibris.ro sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, libris.ro va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite. Imaginile şi descrierile produselor pot conţine erori sau pot fi diferite de realitate, retrolibris.ro nu răspunde pentru astfel de situaţii, dar va încerca să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora.
Preţurile de pe www.retrolibris.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare , dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sunt menţionate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi în momentul confirmării comenzii de către retrolibris.ro.
În cazul în care retrolibris.ro se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menţionată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poşta Română etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la retrolibris.ro. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.       In cazul in care expeditorul trimite pe o adresa gresita marfa solicitata, atunci clientul poate refuza comanda iar expeditorul isi asuma raspunderea pentru reexpedierea pe adresa corecta, costurile fiind suportate de expeditor .
În cazul în care clientul a făcut plata în avans şi, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 10 zile din momentul expedierii şi nici nu poate fi contactat în interval de 30 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.
Comenzile inregistrate retrolibris.ro in zilele de Vineri, Sambata sau Duminica vor fi expediate in ziua de luni si marti.
retrolibris.ro nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura descrierilor cărţilor şi de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, retrolibris.ro nu răspunde de conţinutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmiterea de e-mail-uri

Prin urmatoarele activităţi: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate retrolibris.ro, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice conţinând informaţii diverse legate strict de retrolibris.ro. În această situaţie datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri şi, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau şterse din baza de date retrolibris.ro la cererea scrisă a clientului.

Forta majora

Atât clientul cât şi retrolibris.ro nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră.
Prezentul contract este supus legii române.

Drepturi

retrolibris.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

Important

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice S.C RETRO BABAM S.R.L. are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client. Refuzul oferirii informaţiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.
Conform Legii nr. 677/2001, clienţii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei.
Pentru acurateţea informaţiilor clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.
Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Preturi,reduceri

Politica preţurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către  retrolibris.ro, iar preţul de cumpărare este cel afişat în momentul lansării comenzii.
Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte şi sunt actualizate zilnic.Toate promoţiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.Discontul se aplica numai comenzilor online.

 

Info consumator 0800080999

Se pot obtine informatii privind modalitatea de a adresa o sesizare sau reclamatie in atentia Comisariatelor Judetene pentru Protectia Consumatorilor