1–52 / 118 találat

 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  Gondoltál már arra mi a legdrágább kincsed a világon? Talán a pénzed, a lakásod vagy a házad, esetleg az autód? Ezek az anyagi javak – és bármi más, amit elérhetsz és megkaphatsz – valójában mit sem érnek a legnagyszerűbb és legcsodálatosabb ajándékod, az életed nélkül.
  Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint maga a történelmünk, hiszen az emberiség már ősidők óta keresi a jobb egészség és a hosszabb élet felé vezető utat. Ebben a kutatásban talán még senki sem jutott előrébb az ősi Kínai taoistáknál, ugyanis köztük szép számmal akadtak olyanok, akik jóval 100 év feletti kort értek meg.
  Erik Steven Yudelove könyve ezekbe a nyugati világ számára sokáig teljesen ismeretlen, ősi titkokba avat be minket. A 100 napos program során mi is könnyedén elsajátíthatjuk a taoista egészségmegőrzés fizikai és szellemi gyakorlatait, melyek révén átformálhatjuk, megújíthatjuk és meghosszabbíthatjuk életünket, megóvhatjuk egészségünket és javíthatunk szexuális szokásainkon.
  A 14 hetes kurzus során többek között megismerhetjük a chi kung erejét, a hat gyógyító hangot, a Baduanjint, az önmasszázst, a szexuális kung fut, a belső mosolyt és az arany virág megnyitását. Sőt, már az első héten lehetőségünk adódik arra is, hogy elvégezhessük – életünk talán első – taoista gyakorlatait!
  A technikák elsajátítása révén életünk kétségkívül harmonikusabbá és kiegyensúlyozottabbá válik. Szánjunk magunkra csupán napi 15 percet, és a siker garantált!
  A szerzőről
  Eric Steven Yudelove (New York) 1970 óta tanulmányozza a taoista tevékenységeket. 1981-ben ő volt az amerikai tanuló, aki Mantak Chiánál, egy taoista mesternél tanulhatott. 1983-ban lett a gyógyító tao első valóban képesített tanítója, és jelenleg is vezető oktatóként tevékenykedik. Bíróság előtt eljáró ügyvédként is praktizál, valamint ő a A Tao és az Élet Fája című könyv szerzője is.

   


 • Akció!
  48,00 lei 43,20 lei
   új 2 munkanap 

  365 nap – 365 gondolat

  A boldogság bennünk van, de mindennap tehetünk érte mi is, hogy a teljesség, az önazonosság, a béke és nyugalom örökösen az életünk része legyen.

  Törekedhetünk arra, hogy az önismeret és a belső erő egy olyan útra vigyen, amely a boldogabb élethez vezet bennünket.

  Reggeli mantraként vagy napzáró gondolatként is forgathatod a könyvet, hogy rendszeresen meríthess motivációt, inspirációt ebből az öröknaptárból.

  Hidasi Judit, a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt szerző, regényíró ezzel a gyűjteménnyel folytatja a Gondolat-sorozatot, amelynek korábbi kötetei már több ezer olvasónak nyújtottak segítő kezet.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Nincs két egyforma gyerek és nincs két egyforma módszer. De ebben a kis kézikönyvben rengeteg tanács és tipp található. A szerző kimerítően tárgyalja a témákat a szokásos aggodalmaktól a komolyabb orvosi problémákig, az etetéstől az altatásig, s baráti hangon adja meg mindazt a segítséget, melyre a kezdő szülőknek szükségük lesz


 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Mikor jön el a pillanat, sokszor észre sem venni, csak dübög belülről hirtelen az érzés: gyermeket akarok! Gyermeket, végre, hogy tartalmassá váljon az eddig szinte üres élet. Gyermeket, hogy legyen nyomom a világban, lenyomatot hagyjak magamról a jövő számára. Gyermeket, hogy szilárduljon a kötelék a Férfi és köztem. Gyermeket, hogy elkezdhessem végre felnőtt, önálló életem, hogy érezzem, valaki ízig-vérig csak az enyém.

  Gyermeket, mert gondoskodni szeretnék, táplálni, óvni és szeretni, megmutatni e hatalmas világ minden szépségét. Én. Neki.
  Berente Ági a Babaápolás Kézikönyvét a csecsemőgondozásban még tapasztalatlan szülők számára készítette, hogy segítse őket eligazodni a mindennapok útvesztőjében a baba egyéves koráig.
  Megtalálható benne minden olyan ismeret, amire egy szülőnek feltétlenül szüksége van ahhoz, hogy kisbabája egészségesen és kiegyensúlyozottan fejlődhessen; többek között az etetés, fürdetés, tornázás, masszírozás, pelenkázás, öltöztetés, altatás, mondókázás és a sétáltatás “tudománya” is.


 • Akció!
  35,00 lei 31,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  35,00 lei 31,50 lei
   új 2 munkanap 

  LEGYÉL A LEGJOBB!

  Útmutató a hatékony gondolkodáshoz

  Szeretnénk a világ legbölcsebb gondolkodói közé tartozni? Szuper érzés lehet, ha az emberre mindenki irigykedik briliáns ötletei, körültekintő döntései, kreatív problémamegoldó készsége és pozitív hozzáállása miatt.

  Van valami, amit ezek a sikeres emberek tudnak, és mi nem? Hát persze! Ismerik a gondolkodás szabályait!

  Ezek a szabályok segítenek abban, hogy bölcsebb döntéseket hozzunk, felhagyjunk a halogatással, és felismerjük, hogy mikor kell kompromisszumokat kötnünk. Alkalmazásukkal elkerülhetjük a hibákat, könnyebben felismerhetjük az alternatívákat, és képesek leszünk másokkal közösen gondolkodni. Ne váljunk egy-egy kérdés megszállottjává, ne hagyjuk, hogy az elménk ellustuljon: legyünk a gondolkodásban is kreatívak, hogy boldogabb és egészségesebb gondolataink legyenek.

  A szabályoknak köszönhetően sokkal jobban kiismerjük majd az elménket.


 • Akció!
  60,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A hagyományos orvostudománnyal szemben, amely csak a panaszokat igyekszik megszüntetni oly módon, hogy az ellentétest az ellentétessel gyógyítja – például, aki rosszul alszik, annak altatót ad, – a homeopátia a hasonlósági elven alapul: a hasonló a hasonló által gyógyul. Míg az előbbi a látszat alapján ítél, a homeopátia az mebert egészében tanulmányozza. A szervezetben az életerő irányítja az összes életműködést, s az ember addig egészséges, amígaz életerő egyensúlyban van. A tünetek a belső zavar jelei, ezért nem szabad gyógyszerrel elnyomni ezeket. A homeopátiás szerek az életerőre kívánnak hatni. Meg kell tanulnunk önmagunkat a test, az érzések és a gondolatok egységének tekinteni: ebben segít a klasszikus homeopátia.


 • Akció!
  38,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  27,00 lei 24,30 lei
   új 2 munkanap 

  Májunk feladata a szervezet méregtelenítése és a véráram megtisztítása. A környezetünkben található mérgező anyagok magas aránya miatt még az egészséges életmód mellett is rengeteg anyaggal kell megküzdenie a májunknak, ezért tehermentesítése kulcsfontosságú!
  Az állandó stressz, az ételeinkben jelen lévő ízfokozók, mesterséges édesítőszerek és egyéb adalékanyagok, növényvédőszer-maradványok, a gyógyszerek, az alkohol, a rossz zsírok sajnos könnyen túlterhelhetik ezt a létfontosságú szervünket. Ha pedig nem működik megfelelően, az a legkülönfélébb tünetek formájában emésztési panaszok, allergiák, bőrkiütések, fáradékonyság, stb. nyilvánulhat meg.
  Pedig a máj könnyen regenerálható. Könyvünk első részéből megtudhatja, milyen jelzésekkel figyelmezteti a máj, ha kimerült, és mit tehet az egészséges állapot visszaállítása érdekében. Emellett táplálkozási tanácsokat is kap, melyek alapján összeállíthatja májtisztító étrendjét, illetve biztonságos módon megszabadulhat a szervezetében felhalmozódott méreganyagoktól. A gyakorlati megvalósításhoz pedig a könyv második felében szereplő, a máj egészségét védő, ízletes receptek adnak ötleteket.


 • Akció!
  52,00 lei 46,80 lei
   új 2 munkanap 

  Valóban mi irányítjuk az életünket?
  Mi akadályoz meg abban, hogy elérjük a céljainkat?
  Hogyan lehetnénk motiváltabbak?
  Mindannyian arra vágyunk, hogy a változtatás kulcsa a mi kezünkben legyen. Két akadály áll az utunkban: kívülről a társadalmi nyomás, amely a középszerűség felé húz; belülről pedig egyfajta önelnyomás, amelyet a saját kétségeink és félelmeink idéznek elő.
  Brendon Burchard világhírű teljesítménycoach, a Töltődj fel! című bestseller szerzője szerint csak úgy érhetjük el a személyes – érzelmi, társadalmi, gazdasági vagy spirituális – szabadságot, ha megfogalmazzuk szándékainkat, kinyilvánítjuk függetlenségünket, és megmutatjuk személyes erőnket. Kilenc pontba szedett kiáltványa segítségével legyőzhetjük az önmagunkkal szembeni bizonytalanságainkat, kizárhatjuk a figyelmünket elterelő tényezőket, és elindulhatunk az álmaink megvalósítása felé vezető úton.


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  A TÖKÉLETES EGÉSZSÉGHEZ VEZETŐ ÚT
  A hagyományosan Kínában, Egyiptomban és Indiában alkalmazott reflexológia napjainkban már a betegségek kezelésének és a stresszoldásnak széles körben elfogadott, hatékony módszere. A reflexológia célja, hogy a lábfejen és a kézen elhelyezkedő reflexpontok kezelésével, masszírozásával, illetve nyomásával enyhítsük vagy akár megszüntessük a test panaszait, helyreállítva annak öngyógyító képességét. A könyv egyértelműen illusztrálja, hogyan tükrözik a reflexpontok belső szerveinket, szervrendszereinket, és lépésről lépésre haladva magyarázza el az egyes nyomás- és masszázstechnikák végrehajtását. Kezdő és haladó reflexológusok számára egyaránt ajánljuk.


 • Akció!
  55,00 lei 49,50 lei
   új 2 munkanap 
 • 29,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  55,00 lei 49,50 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A székrekedést nem szokták betegségnek nevezni, pedig akinek van, tudja, hogy ez az egyik legtöbb problémát okozó betegség, mert az ember közérzete kiszámíthatatlan, fájdalomcsillapító nem segít. Az elfogyasztott tápláléknak rostdúsnak, folyadékban gazdagnak kell lennie. A könyv célja az, hogy aki elolvassa, megértse: a táplálkozás és az életmód megváltoztatásával igenis lehet segíteni a problémáján.


 • 19,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  E részletes, könnyen használható kézikönyv szerzői – John Lust és Michael Tierra – a természetes gyógyítás legnagyobb szaktekintélyei az USA-ban. A könyv minden olyan ismeretet tartalmaz, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy a természettel együttműködve megőrizhessük vagy visszaszerezhessük legdrágább kincsünket: az egészséget.
  Ez a könyv egyetlen otthonból sem hiányozhat, mert:

  – több mint kétszáz gyakori betegséget ismertet részletesen a tünetekkel és az okokkal együtt,

  – minden betegség esetén javaslatot tesz annak természetes módon – gyógynövényekkel, vízkúrával, vitaminokkal és a sikeres gyógyulást elősegítő étrenddel – való gyógyítására,

  – lépésről lépésre bemutatja a természetes gyógymódokat a gyógynövényes fürdőktől a borogatásokig és arcpakolásokig,

  – széleskörűen felsorolja a gyógynövényeket, táplálékokat, a szépség és az egészség érdekében használatos kiegészítőket,

  – a szakkifejezéseket közérthetően elmagyarázza.

  TENGERNYI INFORMÁCIÓ EGYETLEN KÖTETBEN!

  E felbecsülhetetlen értékű könyv segít abban, hogy a gyógyulás természetes, harmonikus folyamat legyen. Megmutatja az egészséges élethez vezető örömteli utat. Vissza
  TARTALOM
  Előszó 9
  Bevezetés (John Lust) 9
  Bevezetés (Michael Tierra) 11
  Első rész
  A természetgyógyászat alapjai
  Természet és neotermészet 13
  Öndiagnózis 17
  A gyógynövények és a gyógyítás 23
  Táplálkozás 31
  Az akupunktúra és a hasonló gyógymódok 39
  Rövid bevezetés a homeopátiába 41
  Második rész
  Gyakori betegségek természetes gyógymódjai 43
  Harmadik rész
  Hidroterápia 129
  Függelék I.
  Gyógynövényreceptek és elnevezésük 155
  Függelék II.
  Homeopatikus gyógyszerek beszerzési forrásai 164
  Ajánlott irodalom és a gyógynövények beszerzési forrásai 164
  A könyvben előforduló növénynevek 168
  Fejezetenkénti tárgymutató 174


 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  EGY TÖBB MINT EZER ÉVES ORVOSLÁSI MÓDSZER
  A thai masszázs egyike a legősibb gyógyító művészeteknek; célja test és lélek energiáinak harmonizálása. Nyomó-, gyúró és manipulációs technikái intenzív gyógyító erőket képesek felszabadítani, melyek fájdalomcsillapító és stresszoldó hatásúak, valamint segítenek a rossz testtartás korrigálásban. A thai masszázstól testünk rugalmasabb, hajlékonyabb lesz; egészséges, fiatalos életerő költözik belénk, sőt még sportteljesítményünk is javulhat. Kiemelt helyet kap az akupresszúrás pontok stimulálása, ezáltal a thaimasszázs-kezelés terápiás hatása jóval magasabb szintűvé válik.
  A THAI MASSZÁZS:
  -beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusait
  -kezelés a test minden porcikájának
  -erősíti a partnerünkhöz való kötődést
  -mentálisan megtisztít, oldja az izomfeszültségeket
  -enyhíti a gyakori panaszokat, például a fejfájást és az isiászt


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • Akció!
  38,00 lei 34,20 lei
   új 2 munkanap 

  Kézikönyvünk közérthetően, lépésről lépésre vezeti be az olvasót a már hazánkban is elterjedt tuina világába. Ez a terápiás rendszer masszázs- és manuálterápiás fogásokat alkalmaz fájdalomcsillapításra, a feszültségek enyhítésére és a leggyakoribb betegségek gyógyítására. A könyv segítségével olyan gyakorlati tudást sajátíthatunk el, melynek birtokában gyógyító masszázsban részesíthetjük családtagjainkat, barátainkat vagy munkatársainkat. Az egyes technikákat színes fotókkal szemléltettük, a meridiánok és az akupunktúrás pontok pedig közérthető illusztrációkon követhetők végig. A Kínából származó tuina masszázs – a gyógynövényismerethez és az akupunktúrához hasonlóan – a hagyományos kínai orvoslás részét képezi.

  A TUINAMASSZÁZS ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:
  Nyaki, váll- és hátfájdalmak, isiász, fejfájás és más gyakran előforduló betegségek enyhítése
  Élénkítés és energetizálás
  Sportteljesítmény fokozása, sportsérülések kezelése
  A stressz hatékony ellenszere
  Gyógyító masszázs kamaszok, idősek és csecsemők számára


 • Akció!
  45,00 lei 15,00 lei
   új 2 munkanap 

  A Zóna-diéta segítségével megszabadulhatunk súlyfeleslegünktől

  Dr. Barry Sears Zóna-diétája nem sorolható a hagyományos diétás módszerek közé. Talán első hallásra meglepő, de ahhoz, hogy fogyjunk, elsősorban nem a kalóriákra, hanem az étel tápanyagtartalmára, vagyis a szénhidrát-fehérje arányra kell odafigyelnünk. Sőt, még zsírt is kell ennünk ahhoz, hogy saját testzsírunkat elégessük!

  Hogy miért, azt dr. Sears részletesen kifejti ebben a könyvében, összefoglalva a táplálkozástudomány területén végzett sokévnyi kutatómunkáját. Elmagyarázza, milyen “jó” és “rossz” hatásokat váltanak ki szervezetünkben a különböző tápanyagok, milyen kémiai változások kísérik a tápanyagok sejtekbe épülését, és hogyan befolyásolhatjuk ezeket a folyamatokat azzal, hogy mit eszünk – annak érdekében, hogy megszabaduljunk zsírfeleslegünktől, sőt még a rák kockázatát is csökkentsük.

  A Zóna-diéta Amerikában indult hódító útjára, ahol mind élsportolóknál, mind fogyni és gyógyulni vágyóknál bevált. Legnagyobb előnye, hogy ezzel a diétával nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, és éttermekben, akár még gyorsétteremben is ehetünk, csak másképp kell összeállítanunk étrendünket. Ebben ad tanácsokat a könyv elméleti részét követő gyakorlati útmutató.


 • Akció!
  60,00 lei 45,00 lei
    

  A védikus bölcsesség hatása a világra nagyobb, mint gondolnánk. Az alternatív egészségmegőrzési módok – mint pl. a gyógyító- és tisztítókezelések – mind visszavezethetők a védikus írásokra. Manapság világszerte emberek milliói gyakorolják a jógát és a meditációt, az ájurvédikus masszázs szinte minden 4-5 csillagos szállodánkban jelen van. Az ájurvéda holisztikus, vagyis teljes, és rendkívül gyakorlatias. A hagyományos gyógyászattal szemben, mely mindig egy konkrét problémát vizsgál, összefüggéseiben nézi a testet és a lelket. Rámutat arra a tényre, hogy a test csak a lélek tudathordozó eszköze és arra, hogy mennyire fontos a test, a lélek és a szellem egysége a tökéletes egészséghez. Ez a könyv segítséget nyújt mindenkinek önmaga jobb megismeréséhez, és védikus tanácsokat ad a betegségek megelőzésére, az egészség teljes körű megtartására.


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Kíméletes és biztos módszer a nyugodt éjszakákhoz.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Útmutató leendő édesanyáknak és édesapáknak. A gyermekvárás időszakát hónapról hónapra követve, minden lehetséges kérdésre válaszol


 • Akció!
  55,00 lei 35,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az ALVÁS BIBLIÁJA millióknak segített tanácsaival

  Az álmatlanság korunk egyik legsúlyosabb problémája.
  Milliók forgolódnak esténként kialvatlanul ágyukba reménytelenül várva a jótékony pihenést. Sokan gyógyszerekkel, terápiás kezelésekkel próbálnak enyhíteni a helyzeten, ám többnyire eredménytelenül. A kialvatlanság drámai következményekkel járhat. Nemcsak rányomja rosszkedvű bélyegét mindennapjainkra de számtalan betegség kiinduló forrása is.

  Arianna Huffington a világhírű amerikai médiaszemélyiség, az egészséges élet hírvivője. Könyvében tudományos alapossággal de közérthető, olvasmányos formában foglalkozik az alvás problematikájával. Forradalmi javaslatait kiáltványként közli és arra biztat bennünket: kövessük útmutatásait és higgyük el, képesek leszünk mi is a testet lelket erősítő alvásra.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Egy gyors pillantás a tükörbe és máris sok mindent megtudhatunk szervezetünk egészségi állapotáról. Az arc formája, a bőr rugalmassága, az arckifejezés, a kézírás, a testtartás mind árulkodnak róla. Persze csak akkor, ha olvasni is tudunk e jelekből. A könyv e “tudományba”, a keleti diagnosztika egy olyan ágába vezeti be az olvasót, amely a nyugati orvostudomány számára eddig ismeretlen volt.


 • Akció!
  38,00 lei 29,00 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 35,00 lei
   új 2 munkanap 

  Minden szülőt érdekel, hogy kisbabája vajon hogyan érzékeli a külvilágot az adott hónapban. Vajon mennyit lát most? Mivel lehet a legkönnyebben lekötni a figyelmét? Hogyan kapcsolja össze a látást a hallással? Miért vesz folyton mindent a szájába? Miért ébred gyakrabban az utóbbi hetekben, vagy miért változik meg a viselkedése az idegenekkel szemben egyik hónapról a másikra? A könyv részletesen mutatja be a gyermek életének első évében lezajló eseményeket. Az egyes hónapok külön tárgyalják többek között a következő témákat: mozgásfejlődés, figyelem, látás- és hallásfejlődés, hangképzés és kommunikáció, a külvilág érzékelése, közös játék és intenzív együttlétek. A könyv továbbá segít a szülőknek a szoptatási, altatási nehézségek leküzdésében és a mindennapok harmonikus kialakításában.


 • Akció!
  42,00 lei 37,80 lei
   új 2 munkanap 

  “Igent mondani valamire azt jelenti, valami újba kezdesz, találkozol egy számodra addig ismeretlen emberrel, változást viszel az életedbe, és valószínűleg mások életébe is… Az igen csak egy rövid kis szó, melynek segítségével nagy dolgokat lehet véghezvinni. Mondd ki gyakran.” Eric Schmidt, a Google volt elnöke

  Gyakran kérdezzük: Miért? Ez a könyv arra bátorít, hogy azt feleljük: Miért ne? Mondjunk “igen”-t az új dolgokra, hiszen ez a válasz hatalmas erőt rejt magában. Lépjünk ki a komfortzónánkból!

  Az olvasók olyan történeteket írtak meg, melyek arra késztették őket, hogy szembenézzenek a félelmeikkel, új dolgokat próbáljanak ki, ezáltal az életük tartalmasabb és boldogabb lett. Arra ösztönöznek, hogy még inkább feszegessük a határainkat – legyen az akár olyan hétköznapi dolog, mint kipróbálni egy új ételt, vagy olyan hatalmas kihívás, mint siklórepülésre indulni egy magas szikláról.

  Ha szerelemre vágysz, új karriert építenél fel, le akarod küzdeni a félelmedet, felpezsdítenéd az életedet, nekivágnál egyedül utazni, vagy felülnél arra a félelmetes hullámvasútra – ezeken az oldalakon rokonlelkekre találsz. Hétköznapi emberek valódi történeteiket osztották meg. nagyszerű gondolatokkal tesznek gazdagabbá. Az is lehet, hogy még mielőtt befejezed e könyv olvasását, feljegyzel tíz olyan új dolgot, amelyet ki akarsz próbálni!

  Mozdulj ki komfortzónádból és lépj be te is a csodák birodalmába!

  Az USA Today Az igenek hatalmát az elmúlt 25 év öt legemlékezetesebb könyvei között említette.


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az orvosod tanácsot ad, az anyád babakelengyét vásárol, de kitől tudhatod meg, mi az ábra, ha teherbe estél? Természetesen a barátnőidtől!

  Vicki Iovine, a szülőszoba négyszeres “veteránja” amolyan legjobb barátnőként, csevegve és őszintén kalauzolja olvasóit az ominózus kilenc hónap alatt gomolygó riasztó, kaotikus és szentimentális érzések között. Feleleveníti, milyen félelmekkel kellett neki és barátnőinek megküzdeni a terhesség során. Ez az időszak ugyanis nemcsak az öröm és a bizakodás ideje, hanem a tétovaságé és az önmarcangolásé is.


 • Akció!
  25,00 lei 22,50 lei
   új 2 munkanap 

  A legtöbb ember számára a világ igencsak különbözik egy tanteremtől. Nem létezik egyetlen helyes válasz, amelyet megjutalmaznak, ráadásul rendkívül nyomasztó szembenézni az előttünk álló választási lehetőségek sokaságával.

  A könyv meghökkentően új nézőpontot ad a felmerülő akadályok leküzdéséhez, miközben a sikeres jövő felé haladsz. Az itt bemutatott ötletek közül jó néhány pontosan az ellentéte annak, amit a hagyományos oktatási rendszerben tanítanak. Az élet rengeteg lehetőséget tartogat, hogy új és meglepő módokon fedezzük fel és értékeljük képességeinket és szenvedélyünket.

  A szuper dolgok akkor következnek be, amikor olyan lépéseket teszel, amelyek nem automatikusak. Ne félj kilépni a komfortzónádból, egészséges mértékben figyelmen kívül hagyni a lehetetlent, és a problémákban meglátni a lehetőséget! Minél bátrabban kísérletezel, annál világosabbá válik, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. Az egyetlen szabály, hogy csak energiád és képzeleted korlátozhat.
  Tágítsd a határaidat, és hozd ki az életedből a maximumot!

  Tina Seelig a Stanford Egyetem Menedzsment-tudományi Karának tanára, ahol vállalkozástudományt, innovációt és kreativitást oktat. Doktori címét az orvosi karon szerezte idegtudomány témában. Dolgozott tanácsadóként, szoftverfejlesztőként, számos sikerkönyv szerzője.

  “Egyszerűen zseniális ez a könyv! Kidob a megszokott nézőpontjaidból. Mire eljutsz a harmadik fejezetig, minden problémádat lehetőségnek fogod látni.”
  Szalay Ádám tréner, sikerszerző


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Önkéntes segítség a betegápolásban (dr. Andics László) 8
  Bevezetés 10
  A beteg környezete
  Segítség a veszélytelen környezet kialakításában 16
  A betegszoba megtervezése 17
  A gyermekszoba megtervezése 19
  Kényelem és mozgatás
  Segítség a beteg mozgásában és kényelmében 22
  A beteg ágya 23
  A gyerekágy 28
  Felvekvés veszélye 29
  Fekvési helyzetek 30
  Kényelmi segédeszközök az ágyban 31
  A beteg mozgatása 32
  Ösztönzés több mozgásra 37
  Segédeszközök a járáshoz 38
  Tolókocsis beteg 39
  Mosakodás és fürdés
  Hogyan segítsük a beteget a tisztálkodásban 40
  Fürdés a fürdőszobában 41
  Fürdési segédeszközök 41
  Segítségnyújtás zuhanyzásnál és fürdésnél 42
  Fürdetés az ágyban 44
  Mosdatás 45
  Borotválkozás 45
  Körömápolás 45
  Szemápolás 46
  Szájápolás 46
  Hajápolás 48
  A csecsemő fürdetése 49
  Ruházkodás
  A beteg öltözködése és a megfelelő ruha kiválasztása 50
  Öltözés és vetkőzés 51
  Öltözködési segédeszközök 52
  A ruházat kiválasztása 53
  A fiatal csecsemő öltöztetése 56
  A gyermekruházat kiválasztása 57
  Étel- és italfogyasztás
  A megfelelő diéta és a vegyes táplálkozás 58
  Az egészséges étkezés jelentősége 59
  Tápanyag-kategóriák 60
  A beteg táplálkozása 64
  Táplálkozási szokások 65
  Az önállóan táplálkozó beteg 65
  A vak beteg 66
  A fogatlan beteg 66
  A magatehetetlen beteg 66
  Az eszméletlen beteg 66
  Segítség az étel elkészítésében 67
  Segédeszközök az étkezéshez és az iváshoz 67
  Enyhébb emésztési zavarok 69
  A csecsemő táplálása 70
  Levegőnyelés és hasgörcs 74
  Elválasztás 75
  A beteg gyermek táplálása 75
  Gyógyszerek
  Segítség a beteg gyógyszeres kezelésében 76
  Szájon át szedett gyógyszerek 77
  Egyéb adagolási módszerek 78
  Cseppek 78
  Gyógyszerek felügyelete és tárolása 80
  Gyermekek gyógyszerezése 81
  Kiválasztás
  A beteg személyes higiéniájának biztosítása 82
  A szobai WC használata 83
  Az ágytál használata 83
  A kacsa használata 84
  Segédeszközök az illemhelyen 84
  Vizelet 85
  Széklet 86
  Hasmenés 87
  Székrekedés 87
  Végbélkúpok és beöntések 87
  Havi vérzés 88
  Inkontinencia 89
  Segédeszközök inkontinens betegeknek 91
  A sztomás beteg 93
  A csecsemő tisztába tétele 95
  A szobatisztaság kialakulása 98
  Pihenés és alvás
  A beteg ellazulásának és jó alvásának segítése 99
  Alvási szokások 100
  Az álmatlanság okai 100
  Környezet 100
  Rossz közérzet 100
  Éhség és szomjúság 101
  Zaj 101
  Félelmek és aggodalmak 102
  Fájdalom 102
  Alvás a korai gyermekkorban 102
  A hőmérséklet ellenőrzése
  A normális testhőmérséklet biztosítása 104
  Hipotermia 105
  Teendők alacsony testhőmérséklet esetén 105
  Láz 107
  Teendők magas testhőmérséklet esetén 108
  Hőmérőzés 109
  A pulzus ellenőrzése 110
  A levegővétel gyakoriságának számolása 111
  Gyulladás 111
  Fertőző betegségek 113
  Sebápolás
  Sérült betegnek nyújtott segítség 116
  Sebgyógyulás 117
  A sebfertőzés megelőzése 118
  Sterilizáló berendezések 118
  A sebellátás előkészítése 119
  A kötés rögzítése 121
  Körkörös pólya 123
  Légzési nehézségek
  Segítségnyújtás a betegnek a könnyebb légzésben 126
  A könnyebb légzés segítése 127
  Az orrdugulás megszüntetése 127
  Köhögéscsillapítás 128
  Speciális eljárársok 128
  A légszomj enyhítése 129
  Oxigénadás 130
  Ápolás légcsőmetszés után 133
  Kommunikáció
  Segítségnyújtás a betegnek szükségletei közben 134
  Nem verbális kommunikáció 135
  Verbális kommunikáció 135
  Kommunikációs nehézségek 136
  A beszédre képtelen beteg 136
  A süket beteg 137
  A vak beteg 137
  Süketség és vakság gyermekkorban 138
  A magyarul nem beszélő beteg 138
  A tudatzavaros beteg 139
  Az elmebetegek gondozása 139
  Gyógyulás és rehabilitáció
  Segítség a betegnek a teljes felgyógyuláshoz 140
  A kórházból hazabocsátott beteg 141
  A lábadozó gyermek 141
  A kismama 142
  A kórházba naponta bejáró beteg 143
  Ambuláns műtéti beavatkozás 143
  Járóbeteg-kezelések kórházakban 143
  Gondozóintézeti kezelés 144
  Járóbetegek 145
  Akív pihenés
  A beteg hasznos időtöltéséhez nyújtott segítség 146
  A pihenés megtervezése 147
  A betegség fázisai 147
  A betegség fázisai 147
  A lábadozó foglalatosságai 148
  A gyermekek elfoglaltságának megtervezése 149
  Tanulás és újratanulás
  Segítségnyújtás a betegnek akadályozottsága leküzdésében és új készségek elsajátításában 150
  Tanulási nehézségek 151
  A játékok és a játék 151
  Az újratanulás szükségessége 153
  A haldokló ember
  A békés és méltóságteljes halál körülményeinek biztosítása 154
  A halállal kapcsolatos érzések és félelmek 155
  A beteg kényelembe helyezése 156
  A közeledő halál jelei 157
  Tennivalók a halál után 157
  Segítségnyújtás a rokonoknak 158
  A temetés után 159
  I. Melléklet
  A születéstől ötéves korig 160
  Fizikai fejlődés 160
  Szellemi fejlődés 161
  Mérföldkövek 162
  II. Melléklet
  Fertőző betegségek 166
  Gyakoribb fertőző betegségek 166
  Gyermekkori védőoltások 167
  Utazók tájékoztatása 167
  III. Melléklet
  Átszámítási táblázatok 168
  Tárgymutató 169


 • Akció!
  58,00 lei 52,20 lei
   új 2 munkanap 

  Teljes körű, részletes útmutató a csakrák kiegyensúlyozásához,
  a test, az elme és a lélek holisztikus gyógyításáért!

  Minden élőlénynek van saját csakrarendszere, élő energiaörvény-rendszere, amelyet hét fő csakra és számos kisebb csakra alkot. Minden egyes csakra magában hordozza a gyógyulás és megújulás bámulatos erejét. A Csakragyógyítás egyszerű, bárki által könnyedén elsajátítható gyakorlataival a kezedbe adja a tudást, amellyel mozgásba lendítheted ezt a gyógyító erőt.
  Ez a könyv valós segítséget nyújt különféle eredetű fájdalmaink és testi problémáink kezeléséhez, legyen az akár allergia, fejfájás, émelygés, vagy bármilyen lelki nehézség, magány okozta depresszió. Praktikus tanácsaival és útmutatásával könnyedén felismerheted és beazonosíthatod, mi okozza a fájdalmat, mi szül benned rossz érzést, és melyik csakra a felelős érte.

  A Csakragyógyítás című könyv az alábbiakat kínálja:

  – Különféle technikák – megismerheted a csakrarendszer alapvető tulajdonságait és gyógyításának különféle módszereit: a meditáció, a gyógyító kristályok, az illóolajok, a jóga, a légzés és a táplálkozás segítségével

  – Hasznos illusztrációk és fotók segítenek a gyakorlatok egyszerű és tökéletes elsajátításában

  – Laikusként is könnyedén elsajátítható tudást nyújt, közérthető nyelvezetének és praktikus tanácsainak köszönhetően

  Akár most ismerkedsz meg a csakrákkal és az energiagyógyászattal, és alapismereteket szeretnél szerezni, akár elmélyült tudásod van az energiarendszerről, és csak felfrissítenéd az alapokat, ez a könyv segítségedre lesz a gyógyulásban csakráid megismerése és erősítése által.

  “Ha feltárjuk, hogy mit hordozunk energiarendszerünkben, akkor képesek leszünk arra a mély átalakulásra, melynek köszönhetően azzá a sugárzó lénnyé válhatunk, akik valójában vagyunk.


 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 
 • Akció!
  45,00 lei 40,50 lei
   új 2 munkanap 

  A kötet közérthetően, lépésről lépésre mutatja be az egyes csakrákat, a csakrarendszernek az energiaszintünkre gyakorolt hatásait, továbbá azt, hogy miként használhatjuk ki pozitív jellemzőiket a mindennapi életben.


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  A létfontosságú elemek-Vitaminok-Csontritkulásra hajlamosító okok-A csontritkulás megelőzése-A csontritkulás kezelése-Kalciumban gazdag ételek(44 recept)-Étrendminták ÉTREND+ÉLETREND=ÉLETTREND


 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Hazánkban több, mint fél millió ember szenved cukorbetegségben, és legalább még egyszer ennyi embernek van már cukoranyagcsere-zavara, ami a 2-es típusú diabétes kialakulásához vezethet. Világstatisztikák szerint a cukorbetegek száma az elkövetkezendő 20 évben megduplázódhat. Mi is a diabétesz? Milyen anyagcserezavart jelent, és kiknél fordul elő gyakrabban? Mik a veszélyeztető tényezők, és melyek a kialakult diabétesz tünetei? Miért fontos, hogy az ún. életmódkezelést azok is gyakorolják, akiknél még nem alakult ki a cukorbetegség? A diabetológus-belgyógyász szerzőpáros nagy gyakorlati tapasztalatai alapján állította össze a diabétesszel és megelőző állapotaival kapcsolatos tudnivalókat, amelyeket a pályaválasztással, gyermekvállalással, utazással, sporttal és a mindennapi élettel kapcsolatos hasznos tanácsok egészítenek ki. Ajánljuk a könyvet mindazoknak, akik többet szeretnének tudni a cukoranyagcseréről és a cukorbetegségről.


 • Akció!
  33,00 lei 29,70 lei
   új 2 munkanap 

  Gyakran pont azokat a dolgokat felejti el, amelyeket mindenképpen meg akart jegyezni – új ismerőseinek nevét, fontos címeket, hasznos telefonszámokat? Zavarja, hogy üzleti és társasági találkozói során képtelen olyan tényeket vagy adatokat felidézni, amelyeket fejből kellene tudnia? Ezen könnyen segíthet!
  Geoffrey Dudley a pszichológusok legújabb, a tanulási képesség fejlesztéséről tett felfedezéseit összefoglalva olyan gyakorlati módszereket ajánl, amelyek segítségével ezt a tudást a magunk javára fordíthatjuk.


 • 13,00 lei
   új 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Ez a könyv mindazoknak szól, akik szeretnének egészségesen élni, és elkerülni ezt a rettegett betegséget, és természetesen azoknak, akik érintettek benne. Egy egészségtudatos könyv, sok-sok kiegészítő terápiával, életbe vágó információkkal. Kötelező olvasmány korunk folyton csak rohanó emberének! Állj meg egy pillanatra! Itt a remek alkalom.
  Daganat, rák… Ha csak meghalljuk ezeket a szavakat, máris összeszorul a gyomrunk.
  Ki ne lenne érintett közülünk? Szinte mindannyian találkoztunk már családunkban, ismerősi körben ezzel a mai napig rettegett betegséggel. Tudjuk, hogy léteznek alternatív gyógyászati módszerek, amelyek megkönnyíthetik a sokszor emberpróbáló kórházi kezeléseket, meghosszabbíthatják az életet, javíthatják a közérzetet. Abban a pillanatban azonban, amikor szembesülünk a diagnózissal, és elkezdődik a „versenyfutás az idővel”, nagyon nehéz józanul eldönteni, mit válasszunk a valóban széles kínálatból. Kiben bízhatunk? Mi mögött áll valódi tudomány? Mi az, ami igazán segít?
  Fülöp Bea újságíró interjúkötetében ezekre a kérdésekre keresi a választ. Beszélgetőtársai orvosok, természetgyógyász orvosok, kutatók. Ami közös bennük: mindannyian elkötelezettek abban, hogy segíteni szeretnének a betegeken. Nem „csodaszerekkel”, nem hamis ígéretekkel.
  Szó esik az egészségügy helyzetéről éppúgy, mint anyagi érdekekről, vagy felgyorsuló életünk káros hatásairól. A legfontosabb mégis a saját felelősségünk, akár a betegség megelőzéséről, akár a gyógyulásról beszélünk. Mit jelent az igazi életmódváltás? Hogyan próbáljuk elkerülni a stresszt? Hogyan étkezzünk? Mit tegyünk, ha mégis megbetegszünk? Hogyan tudunk a betegséggel küzdő szeretteinknek segíteni?
  Életbe vágó érdekünk, hogy mindannyian megtaláljuk a megfelelő válaszokat.


 • 12,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Immuntréning – Hogyan erősítsük testünk védelmi redszerét?


 • Akció!
  55,00 lei 49,50 lei
   új 2 munkanap 

  Egy ajándékba kapott alma a piacon, egy ismeretlen ember kedves mosolya az utcán, egy edző biztató szavai, egy társ segítő keze… Mindennapjaink során, a folyton változó helyzetek és kihívások közepette számos olyan emberrel találkozunk, akik mellékszereplők életünk „meséjében”, amelyben ideális esetben mi magunk játsszuk a főszerepet. De vajon kik ők és miként formálják történetünket? Milyen hatással vannak ránk? Egyáltalán észrevesszük őket? És mi kinek az életében töltjük be a mellékszereplői „küldetésünk” és az hogyan hat ránk?
  Polus Enikő szerint lelki készségeink és képességeink csak életünk mellékszereplőin keresztül fejlődhetnek ki igazán. Ezen mellékszereplőink folyamatosan ott vannak velünk: hol segítenek, hol feladatokat adnak, hol hátráltatnak, hol a jelenlétükkel hatnak ránk. Hol könnyítik, hol nehezítik az életünket. Komoly érzelmeket, indulatokat és örömöt is kiváltanak belőlünk. Az érzelmi intelligencia fejlesztése abban segít, hogy tisztán lássuk ezeket a helyzeteket és helyén kezeljük a különböző szerepköreinket.
  Az interaktív utazásra hívó kötet szerzője saját tapasztalataiból, mások élményeiből és a mesevilágból származó példákkal illusztrálja az életünkben felbukkanó mellékszereplők funkcióját. Rajzoljuk meg saját érzelmi térképünket, ismerjük fel életünk mellékszereplőit a könyv segítségével!
  POLUS ENIKŐ mentálhigiénés szakember, családsegítőként, fejlesztő pedagógusként dolgozik. A MESEKŐ Alapítvány vezetője és a Felelős Szülők Iskolája szakértője. Három gyermek édesanyja.


 • 29,00 lei
   új 2 munkanap 

  Lénárt Gitta a 2010-ben megjelent első, nagy sikerű kötete, az Élő ételek könyve néhány hét alatt a toplisták élére került, a szerzőt kiállításokra, bemutatókra és televíziós szereplésekre hívták. Óriási teljesítmény ez egy olyan országban, ahol a hagyományos konyha nehéz, húsos ételeket, cukros édességeket kínál. Úgy tűnik, hogy a rossz táplálkozási szokások káros hatásait tapasztalva egyre többen keresnek olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetik egészségüket, karcsúságukat, ugyanakkor ízlelőbimbóiknak is felejthetetlen élményt kínálnak. A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül.
  Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat. Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.


 • 15,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Az emberi test egy önmagát folyamatosan gyógyítani és megújítani képes szervezet, mely életerejét az elfogyasztott élelemből meríti. Ám amíg egyes ételek táplálják és energiával töltik fel, mások mérgekkel, vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik. Azonban az élő étrend számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj és, hogy olyan krónikus betegségekből gyógyítsák ki magukat, mint például az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálja a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, és több mint száz receptet.


 • 13,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

 • 10,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 
 • 9,00 lei
   Antikvár 2 munkanap 

  Kisebb-nagyobb betegségek otthoni gyógyítása
  Nagyon kevés embernek adatik meg a lehetőség, hogy jelentkező fájdalmával, sérüléseivel vagy panaszaival minden alkalommal felkeresse az orvost. Ám meggyógyíthatja saját magát, sőt növelheti a betegségekkel szembeni ellenálló képességét, otthon, olcsón elkészíthető, egyszerű háziszerekkel. Ha pontosan eleget tesz az előírásoknak, csökkentheti vagy elmulaszthatja a betegség káros hatását, és növelheti szervezete ellenállását a súlyosabb betegségekkel szemben.
  Az otthon olcsón elkészíthető erősítőszerek különösen a megelőzésben kaphatnak nagy szerepet.
  Ez a könyv pontos utasításokat ad arra vonatkozóan, hogyan kell az otthoni gyógyításhoz az egyszerű erősítő- és közömbösítő szereket elkészíteni, melyek segítségével mintegy kétszáz jóindulatú, enyhe vagy komoly betegséget le lehet küzdeni.