• "A lovak enciklopédiája" nem adható a kosárhoz, mert a termék elfogyott.

1–52 / 190 találat

  • Akció!
    38,00 lei 34,20 lei
     új 2 munkanap 

    Merj a magad értelmére támaszkodni! – szólt a felvilágosodás jelmondata, és mi is erre bátorítjuk az olvasót: a nagy sikerű 25 szelfi-sorozat 3. kötetét is kritikus gondolkodással forgassa (és közben persze legyen nyitott a humorra). Ezúttal a török kiűzése utáni 130 év szereplői lépnek elénk: akad közöttük átutazó művész és betelepülő jobbágy, a népre rátelepülő és a népet felemelő uralkodó, híres feltaláló és gyári munkás, forradalmár és áruló (aki néha egy és ugyanaz a személy).
    Kiderül például, miről folytatott kommentháborút Kazinczy és Batsányi, hogyan működött Kempelen Farkas sakkautomatája, milyen praktikákkal védekeztek eleink a pestis ellen, miért kell Beethoven egyik művét szemüvegben előadni, milyen lelkiállapotban írta Kölcsey a Himnuszt, kik ültek a szabadkőművesek titkos páholyaiban, elmesélhető-e vajon II. Rákóczi Ferenc és II. József élete képregényben (eláruljuk, igen).
    A fejezetek végén található Hogy volt, hogy nem volt… nos, felér egy igazi megvilágosodással: itt derül fény a kommentek igazságtartalmára és a kommentelők személyére, egy izgalmas történelmi kor eseményeinek fontos összefüggéseire.


  • Akció!
    25,00 lei 22,50 lei
     új 2 munkanap 

    A Helikon Kiadó zsebkönyvsorozatának 99. kötete különleges antológia: Simon Márton, a népszerű fiatal költő 99 híres (vagy épp nem annyira híres) magyar költő egy-egy versét választotta ki, megmutatva, amennyire egy antológiában ez lehetséges, hogy mennyire sokszínű a magyar költészet. Ahogy ő maga írja előszavában: ez egy “közelítési próbálkozás. Föltárási kísérlet. Hogy olyan legyen, ami ritka, hogy belekerülhessenek a szokásos listákról szokásosan kirekedő nevek, kvázi-ismeretlen nagyversek, a szakmai közutálatnak méltatlanul régóta örvendők, zsenik jelzésértékkel, elfelejtett szerzők remekművei.” Mindenki által ismert költemények mellett szinte teljesen ismeretlen darabokat is olvashatunk, el-elcsodálkozva, hogy ez is… meg az is milyen jó! És hogy vajon eddig miért nem ismertük?


  • 42,00 lei
     új 2 munkanap 

    I. Nagy Péter, minden oroszok szeretett és rettegett cárja a halálos ágyán fekszik, de örökösét nem nevezte meg. Az egyetlen felnőtt kort megért fia a cár kegyetlen bánásmódjának köszönhetően évekkel korábban meghalt, unokája pedig még túl fiatal az uralkodáshoz. Ekkor lép elő a cár második felesége, a szegény sorból hihetetlen módon felemelkedett Katalin, aki kellő érzékkel és némi ármánnyal úgy irányítja a sorsot, hogy a cár halála után ő maga kerülhessen a trónra. Ezzel ő lesz I. Katalin cárnő, Oroszország első női uralkodója.
    Ellen Alpsten lebilincselő elbeszélése a jobbágyból mosónővé, a cár szeretőjéből pedig a feleségévé váló Marta Skawrońska kalandos életét meglehetősen pontos történelmi hűséggel tárja az olvasók elé, A cárnő mégis szinte mesébe illő. A fényűző mulatságok, a kegyetlen háborúk és az udvari intrikák világában egy írástudatlan, de okos és erős nő megváltoztatja a sorsát, és vonzó külsejének és hihetetlen lelki erejének köszönhetően Európa egyik legnagyobb birodalmának a vezetőjévé válik. Ilyen történetet csak maga az élet írhat.


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Körtemájer-Sercli kapitányról köztudott, hogy igyekszik utasai kedvében járni. Cápa Robyval mégsem valami segítőkész. Roby ugyanis valami hatalmas disznóságra készül bálnaügyben. Akkorára, mint egy bálna.
    A bálnát pedig jobb nem felbosszantani, mert akkor az expedíció kudarcba fulladhat, a Csámpás hableány teljes legénysége meg vízbe.
    Vajon a világ legnagyobb állata a legdühösebb is? Minek egy cápának egy bálna? És ki a csuda flexel állandóan?
    Bosnyák Viktória és Dudás Győző Tengernyi kaland-sorozata nemcsak izgalmas olvasmány, de nézegetni is öröm – kicsinek és nagynak. Főleg 8-11 éveseknek, rókáknak és környezetvédőknek. De fiatalabb halszemű nénikék és idősebb tengerbiológusok is élvezhetik. (Meg a tengerbiológus halszemű nénikéje, ha épp nem flexel.)


  • Akció!
    75,00 lei 67,50 lei
     új 2 munkanap 

    Te meddig mennél el, hogy megvédd azt, akit a legjobban szeretsz? 257 éves szerelem… 1764, Füred. Azt mondják, léteznek sorsfordító találkozások: Anna, a nincstelen fiatalasszony felforgatja a gazdag, kálvinista nemesi família életét kevesebb mint fél esztendő alatt. A füredi földesúr – Oroszy Mihály – katolikus hitre tér és megházasodik. Elvégre a szerelem mindent legyőz… A mesékben a szerelmespár boldogan él, míg meg nem hal; de az élet nem tündérmese… Könnyek és viharok nélkül nincs házasság; a hitvesi ágy – különösen egy földesúré – nem csak mámort tartogat. A zárt ajtók titkot őriznek – nem is akármekkorát -, hiszen Anna a XX. században született. Boszorkány vagy időutazó Házasságukban világok ütköznek, szerelmük fájdalmas áldozatokat követel. Vajon létezik-e jövő azok számára, akiket az idő szétválaszt? A végzet jéghideg közönnyel rövidre szabta közös életüket, a földesúr azonban nem nyugszik bele a sors ítéletébe, más utat választ. Karády Anna új regényében, amely A füredi lány folytatása, bepillantást nyerhetünk a XVIII. századi nemesek kiváltságos világába, a szemünk előtt elevenedik meg egy földesúr hétköznapi élete és egy nem hétköznapi szerelem megrendítő története.


  • Akció!
    75,00 lei 67,50 lei
     új 2 munkanap 

    Szerelem téren és időn át…

    Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.

    A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség…
    Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem.
    Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal – a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül.

    Vajon a két világot összekötheti a szerelem?

    Karády Anna elsőkönyves szerző, balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja. Az évek során szerzett ismereteinek a lenyomata ez a történelmi, romantikus debütregény, amely megmutatja, hogy a szerelmet sem az idő, sem a tér, sem a társadalmi különbségek nem képesek eltiporni.


  • Akció!
    30,00 lei 27,00 lei
     új 2 munkanap 

    BIZALMAS SZEMÉLYI AKTA

    NEVE: ETTA FITZROY
    KORA: 37
    FOGLALKOZÁSA: NYOMOZÓ
    AKTUÁLIS LELKIÁLLAPOTA: BOSSZÚRA ÉHES

    Jakey elmenekült a Gyűjtő elől, de csak hajszálon múlt az élete.

    Csoda volt, hogy kiszabadították, de a szülei tudják, hogy a Gyűjtő ott lapul valahol, figyel és a kínálkozó alkalmat várja…

    A Gyűjtő talált egy tanítványt, aki átveszi a családi örökségét, de nem felejti el azt, aki kicsúszott a markából, sem a nyomozót, aki összetörte az álmait…

    Etta Fitzroy kénytelen levadászni, mielőtt a Gyűjtő megszállottsága mindannyiuk végét jelenti.

    ” Érezni a tengeri sós levegőt a tüdőnkben, az álmainkba belopakodó rettegést Egészen kimagasló alkotás” – David Baldacci

    “Cummins örökre a rajongójává tett” – Lee Child


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Carmine Grimaldi hétköznapi ember. Az életében nincs semmi különös, s ez így is maradna, ám a cége tönkrement, és az állástalan padovai építész a feleségével Pakisztánba tart. Az asszony művészettörténészként dolgozik a pesavari múzeumban – műkincsbecsléssel foglalkozik. Amikor Chiara tudomására jut, hogy a kabuli múzeumból műkincsek tűntek el, expedíciót szervez a felkutatásukra. Carmine elkíséri a feleségét, s a vakmerő vállalkozás a háború dúlta Afganisztán vad hegyei közé vezeti őket. Az út során a kissé puhány Grimaldi csapdába kerül, és választania kell: vagy felveszi a kesztyűt, és küzd, vagy meghal. Az ízig-vérig városi ember az idegen környezetben rettenetes testi-lelki megpróbáltatásokon megy keresztül, és soha nem lehet biztos benne, ki a barát, és ki az ellenség.

    Réti László, a Kaméleon és a Budapest Boulevard bestseller szerzőjének egyik legnépszerűbb, és legizgalmasabb thrillere új kiadásban.


  • Akció!
    24,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Benedek Elek válogatott történelmi mondái, melyek a kötelező irodalom részét képezik.


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    “Varázscipők!

    Bátorságot öntünk beléd, önbizalmat adunk, és erőt. Ha segítségre van szükséged, előbb-utóbb biztosan te is rálelsz a titkos cipészműhelyre.

    Hugó fél a víztől, ami elég nagy gondot jelent számára, mivel a tengerparton él a mamájával. Szerencséjére találkozik Lilivel, aki épp most tanulja a nagybátyjától a varázscipőkészítés tudományát. Megismeri a család sárkányát, Monsieur Archibaldot is. Vajon segít a varázsgumicsizma Hugón? Ezúttal Lilinek is nagy szüksége van a fiú segítségére, mivel váratlanul eltűnik a teknősbékája, Wu asszonyság. “


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Minden iskolában vannak zűrös gyerekek, akik mindig bajba kerülnek, vagy megkeserítik a tanáraik és az osztálytársaik életét. Az ilyen diákok sok – félék lehetnek, de egy közös vonás van bennük: az egész iskola gyűlöli őket. A Tölgyliget Általános Iskola igazgatója azonban úgy gondolja, hogy a rendszeres testedzés és a céltudatos munka segítségével kimozdíthatja őket ebből az állapotból. Terve végrehajtására az iskola fiatal pszichológusát szemeli ki. Csak egy gond van: Gustavónak lövése sincs a sportról…


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Bátorságot öntünk beléd, önbizalmat adunk, és erőt. Ha segítségre van szükséged, előbb-utóbb biztosan te is rálelsz a titkos cipészműhelyre.

    Rozi már számos izgalmas helyén élt a világnak, csakhogy időközben igencsak elege lett az örökös költözködésből és a magántanulóságból. Szívesebben járt volna egy teljesen átlagos általános iskolába, ahol nap mint nap láthatta volna a barátait. Erről azonban először is meg kellett volna valahogyan győznie a szüleit, akik ezúttal egy alpesi fogadót nyitottak újra. Vajon sikerül Lilinek és segítőinek egy varázscipővel megoldaniuk Rozi gondjait? “


  • Akció!
    68,00 lei 61,20 lei
     új 2 munkanap 

    Nemzetközi bestseller – A szerzetes, aki eladta a Ferrariját – 40 ország sikerszerzőjétől

    Belefáradtál a kisstílűségbe? Úgy érzed, többre vagy hivatott? Készen állsz a látványos, lélegzetelállító sikerre, legvadabb álmaid valóra váltására, arra, hogy életed és munkád kiemelkedjen az átlagból? Ha igen, ez az úttörő kötet a Te számodra íródott!

    Robin Sharma a földteke egyik legjobb sikertanácsadója, olyan valaki, akinek gondolataira neves vállalatok igazgatói, vezető cégtulajdonosok, rocksztárok és koronás fők figyelnek oda. Ügyfelei között ott találjuk a Fortune 500 élvonalbeli cégeit. Sharma könyve közelebb visz megálmodott életedhez, mint valaha is remélted. Segítségével megvalósíthatod önmagadat és felébresztheted, ami a legjobb benned. 101 lépésben megismertet azokkal a technikákkal, taktikai fogásokkal és módszerekkel, amelyek Sharma egyéni és céges ügyfeleit is velejéig átformálták. Most megosztja titkait az olvasóval, hogyan legyen bárki világklasszis a személyes és szakmai életben.

    Átütő erejű és gyakorlatias kézikönyve bombabiztos recept arra, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából, megvalósítsa álmait..

    “Robin Sharma könyvei a világon emberek millióinak gondolkodását és életét változtatták meg.” (Paulo Coelho)

    Robin Sharma 15 éve a világ legkiemelkedőbb tanácsadóinak egyike a szervezeti és személyes életvezeteés terén,aki olyan módszert tud, mely sikerrel kecsegtet az élet minden terén olyan cégek és szervezetek kérték fel mint Microsoft,a Nike, a FedEx,a NASA,az IBM és a Fiatal Elnökök Szervezete.Könyvei világszerte bestsellerek lett.


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Julian Leclerc öngyilkos lett. Menyasszonya felkeresi a férfi egykori barátját, Anthony Page pszichiátert, hogy kiderítsék a tragédia okát. Page, bár felhagyott a szerelemmel és testi vágyaival, visszatér a melegélet színterére. Végül nemcsak egykori szerelme, hanem a saját életének kétségeivel is szembesülnie kell a nyomozás során. A magyar származású Rodney Garland elgondolkodtató könyve egy detektívregény izgalmával tárja elénk a második világháború utáni homoszexuális közösség külső és belső megpróbáltatásait.


  • Akció!
    24,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Több mint 40 érdekes és elgondolkodtató mondát és mesét tartalmazó kötet, amelyeket Ferenc Tamás rajzai egészítenek ki.


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Zalánnak sürgősen segítségre van szüksége. Nemcsak az osztálytársai nehezítik meg az életét, hanem a szülei is mindenáron rá akarják erőltetni, hogy részt vegyen egy gyerekmaratonon. Zalán viszont sokkal szívesebben tölti az idejét a kutyamenhelyen. Talán a bűvös Szerencsebakancs meghozza neki a szerencsét, és valóra válhat az álma: örökbe fogadhatja végre Tabitát, a bájos agárkislányt!

    A fiú csak azt nem érti, vajon az az utálatos Ádáz Olga miért érdeklődik Lili után olyan hevesen. Csak nem forral valami rosszat a különös kislány és nagybátyja, Varázs Vendel ellen?

    9 éves kortól ajánljuk.

    A varázscipők bátorságot öntenek beléd, önbizalmat adnak, és erőt. Ha segítségre van szükséged, előbb-utóbb biztosan te is rálelsz a titkos cipészműhelyre… Ne habozz! Lépj be! Hidd el, megéri!


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Bátorságot öntünk beléd, önbizalmat adunk, és erőt. Ha segítségre van szükséged, előbb-utóbb biztosan te is rálelsz a titkos cipészműhelyre.

    Tomit semmi más nem érdekli, csak a tánc, miután megkapja az álomszerepet A dzsungel könyve musicalben: Bagirát. Ikertestvére, Lizi azonban nem nézi jó szemmel bátyja túlságosan is ambiciózus tánctanárát, Káli Jakabot. Segítséget kér tehát Lilitől, a varázscipő-készítő lánytól és annak sárkányától, Monsieur Archibaldtól. Ám amikor Lili belenéz a tánctanár szemébe, rögvest kiderül, hogy egy számára is roppant veszélyes alakváltóval van dolga.


  • Akció!
    55,00 lei 49,50 lei
     új 2 munkanap 

    A rák, a szenvedélybetegségek, sőt majd minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására – vallja a magyar származású, világhírű tudós, dr. Máté Gábor.
    Az emberek testi egészsége nem független az érzelmeiktől és a lelkiállapotuktól. Ez a tudás a mai napig részét képezi a tradicionális kultúráknak, de a modern orvoslás számára sajnos annak ellenére elveszett, hogy az elmúlt évtizedek tudományos felfedezései is ezt igazolják. A test lázadása személéletesen mutatja be, hogy milyen károkat okozhat az érzelmek elfojtása, milyen pusztítást okozhat az, ha nem vagyunk képesek kifejezni az érzelmeinket.
    Dr. Máté Gábor tudományos kutatások eredményeit, páciensei példáit és saját tapasztalatait egyaránt felhasználva világítja meg, hogyan befolyásolják a korai élmények a stresszre adott reakcióinkat, és hogy miként hat a világról és más emberekről alkotott képünk az egészségünkre. Feltárja az egyre gyakoribb megbetegedések mögött álló okokat, és ráébreszt arra, hogy csak akkor szállhatunk szembe hatékonyan a stresszbetegségekkel, ha felfedezzük gyermekkorunk mélyre temetett emlékeit, valamint ezek felnőttkori következményeit. Hiszen a rák mellett számos krónikus betegség, mint például a szívinfarktus, a szklerózis multiplex vagy a cukorbetegség kiváltó oka is lehet a stressz.
    Mindnyájan úgy próbálunk élni, hogy csökkentsük a minket érő stressz hatását. A test lázadása abban segíthet, hogy csökkentsük a folyamatos stresszt, melyet mi magunk hozunk létre, anélkül hogy tudatában lennénk, életünk minden egyes napján.

    Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten. Családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Több mint húsz évig családorvosként dolgozott, hét évig volt a Vancouveri Kórház orvosi koordinátora, jelenleg könyveket ír és előadásokat tart szerte a világon. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire.


  • Akció!
    92,00 lei 82,80 lei
     új 2 munkanap 

    Számítógép által generált valósághű képek lélegzetelállító részletességgel nagyítják fel az emberi test fantasztikus részleteit.
    Utazz az emberi test belsejébe, hogy megismerd a felépítését és a működését!
    Fedezd fel a bőr alatt zajló, elképesztő folyamatokat, az életmentő reflexektől kezdve a sejtek felépítéséig!
    Tudd meg, miért olyan fontos a verejtékezés, hol tárolódnak az emlékek az agyban, és miért vörös színű a vér!


  • Akció!
    35,00 lei 31,50 lei
     új 2 munkanap 

    Egy gyilkost legyőzhetsz. A saját osztagod legyőzése merőben más.

    A dublini rendőrség gyilkossági osztálya egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Antoinette Conway nyomozó elképzelte. Munkaideje egy sor hálátlan üggyel és zaklatással telik.
    Keményfából faragták, de egyre közelebb kerül a “töréspontjához”.
    Legújabb ügye tragikus fordulatot vett szerelmi civódásnak tűnik. Aislinn Murray szőke, dögös, és holtan hever egy romantikus vacsorára megterített asztal mellett. Nincs benne semmi rendkívüli – legfeljebb az, hogy Antoinette látta már valahol.
    Kollégái azt akarják, hogy mielőbb tartóztassa le Aislinn barátját, de minél többet tudnak meg a halottról, annál kevésbé bizonyul annak az egyszerű nőnek, akinek gondolták.
    Antoinette útjának végén homályos alak settenkedik. A nyomozó tudja, hogy paranoiás lett a zaklatástól, azt viszont nem, hogy mennyire.
    Ez az ügy lendíti fel a karrierjét – vagy éppenséggel derékba töri?

    Tana French a világ egyik legnépszerűbb thriller szerzője, több mint 15 millió eladott példánnyal.

    “Izzóan jó.”
    Stephen King

    “Egy igazán nagy író.”
    Gillian Flynn, A Holtodiglan szerzője


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    2016 tavaszán II. Erzsébetet a Windsor-kastélybeli születésnapi ünnepségének az előkészületei kötik le, amikor sokkoló hír érkezik: az egyik vendéget holtan találták a hálószobájában. Látszólag minden jel arra mutat, hogy a fiatal orosz zongorista öngyilkos lett, ám a rosszul megkötött csomó idegenkezűségre utal. A királynő a nyomozókra hagyja az eset felderítését, de nemsokára bosszantani kezdi a rendőrség hozzá nem értése, ezért úgy dönt: diszkréten a saját kezébe veszi az ügy felgöngyölítését…


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Felejthetetlen igaz történet négy rendkívüli hősnőről,
    akik nem félnek használni az eszüket.

    Eltökéltségük és találékonyságuk révén sztárrá lettek a Szilícium-völgyben, a kockázati befektetés gyilkos és nagy tétekkel játszó, férfiak uralta világában. Az Alfa-lányokban a díjnyertes újságíró, Julian Guthrie egy zárt világba kalauzolja az olvasót, ami alapjaiban alakítja át a gazdaságot és az életmódunkat. Négy olyan nő életét és karrierjét követjük nyomon, akiket nagyon kifelejtettek a történetből – legalábbis ez idáig.

    MAGDALENA YESIL, aki 43 dollárral a zsebében, Törökországból érkezett Amerikába, és a Stanfordon szerzett villamosmérnöki diplomát; ő karolta fel az első olyan cégeket, amelyek internet-hozzáférést forgalmaztak.

    MARY JANE ELMORE Indiana kukoricatábláiról jutott a Stanfordig, és ő lett az egyik első nő az Egyesült Államokban, akit egy kockázatitőke-társaság partnerré választott.

    THERESIA GOUW, egy gyárvárosból származó, első generációs ázsiai amerikai, a csocsóasztalok réme, aki olyan cégek létrehozásánál segédkezett, mint a Facebook, a Trulia, az Imperva és a ForeScout.

    SONJA HOEL, a déli nő, aki a Menlo Ventures első női befektetőtársa lett, és többek között a McAfee, a Hotmail szolgáltatásait szponzorálta, míg egy személyes válság egyik napról a másikra aktivistává nem változtatta.

    Ezek a nők a munka és a család között egyensúlyozva járultak hozzá a ma ismert számítástechnikai paletta kialakulásához, miközben meg kellett küzdeniük az egyenlőtlen fizetéssel, az árulással és a Szilícium-völgyben elterjedt szexista attitűddel, és néha komoly pofonokat kaptak. A kudarcok ellenére talpra álltak, és átírták az általuk olyannyira szeretett iparág szabályait.


  • Akció!
    14,00 lei 12,60 lei
     új 2 munkanap 

    Az egyszerű mondókák nemcsak a szókincset, hanem a kicsi gyerekek ritmusérzékét és memóriáját is fejlesztik.


  • Akció!
    10,00 lei 9,00 lei
     új 2 munkanap 

    A tűzoltók egy percig sem tréfálnak, ha segíteni kell a bajban. Érezd magad te is igazi hősnek, miközben izgalmas világukba csöppensz!


  • 60,00 lei
     új 2 munkanap 

    A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.
    Napról napra egyre szorosabb barátság fűzi össze a piros csapat tagjait a Hortobágyon, ahol az elszántság, a taktikázás, néha pedig a megérzésük az, ami továbbsegíti őket a következő körbe. Kérdés, hogy ez elegendő-e a végső győzelemhez.
    Az Iskolák Országos Versenye befejező kötetében kiderül, hogy Kocsis jól döntött-e, amikor Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot választotta a címvédő csapatba, és lesz-e másodszor is “Nyertes Szirtes”, emellett arra is fény derül, hogyan alakul a még függőben lévő kapcsolat…


  • Akció!
    70,00 lei 63,00 lei
     új 2 munkanap 

    Az árnyvadászok élete
    az Edward korabeli Londonban!

    Üdv itt, az elektromos lámpák és a hosszúra nyúlt árnyékok idejében! Vannak, akik a művészetek szépségét ünneplik, vannak, akik az örömöket hajszolják vadul, és persze vannak, akik démonokkal küzdenek. Éveken át béke honolt az árnyvadászvilágban, James és Lucie Herondale, Will és Tessa gyermekei idillben nőttek fel, szerető családjuk és barátaik körében, történeteket hallgatva a jó diadaláról a rossz fölött, s arról, hogy a szerelem mindent legyőz. De minden megváltozik, amikor a Blackthorn és a Carstairs család megérkezik Londonba… és velük együtt egy ismeretlen démon is.

    James Herondale a nagy szerelemre vár, s úgy véli, hogy megtalálta a gyönyörű és titokzatos Grace Blackthorn személyében. Cordelia Carstairs nagyon szeretne hős lenni, megmenteni a családját a romlástól, titokban tartva a James iránti szerelmét. Ám amikor katasztrófa sújtja az árnyvadászokat, James, Cordelia és a barátaik vad kalandokba keverednek, hihetetlenül sötét erőkkel találkoznak, és kiderül számukra a hősi lét valódi, kegyetlen ára… mint ahogy a szerelemé is.

    “Tudtam, hogy imádni fogom az Aranyláncot.
    Azért halogattam az olvasást, mert tudtam,
    hogy nem voltam rá felkészülve érzelmileg. Igazam lett.”
    – Cait, goodreads.com

    Szereted a Vörös pöttyös könyveket?
    Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

    16 éves kortól ajánljuk!


  • Akció!
    48,00 lei 43,20 lei
     új 2 munkanap 

    “A náci rémtettek zsidó áldozatai és azok a balszerencsés hadifoglyok, akik mindezeknek tanúi voltak, megérdemlik, hogy hallathassák a hangjukat.”
    Az Auschwitzban vallási és etnikai alapon fogvatartottak sorsáról számos beszámoló született, kevésbé ismert azonban, hogy a hírhedt haláltáborban hadifoglyok is voltak. Colin Rushton hiánypótló írásában Arthur Dodd és más elfeledett brit katonák történetét meséli el, akik közül sokan közel két évet töltöttek a minden képzeletet felülmúló borzalmas munka- és életkörülmények között. A folyamatos fenyegetettség ellenére emberek tudtak maradni, sokszor életüket kockáztatva segítették a náluk még nyomorúságosabb helyzetben lévő, az auschwitzi hierarchia alján elhelyezkedő zsidó rabtársaikat – ételt, ruhát juttattak nekik, és a lengyel partizánokkal együttműködve próbálták támogatni szökési kísérleteiket.
    A szörnyűségek és a rémálmok életük végéig kísértették őket, a háborút követően mégsem részesültek semmiféle jóvátételben vagy lelki támogatásban. Az Auschwitzi szabotőrök gördülékenyen és olvasmányosan mutatja be a történelem eddig ismeretlen szeletét, méltó emléket állítva a hősies hadifoglyoknak.


  • 38,00 lei
     új 2 munkanap 

    Gary Chapman a mozaikcsaládok szakértőjével, Ron L. Deallel közösen írt könyvében azokkal a különleges kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel a mozaikcsaládok szembesülnek, gyakran készületlenül. A könyvben hasznos tanácsokat és útmutatást adnak olyan témákkal kapcsolatban, mint

    – hogyan működik a mozaikcsaládok sajátos belső dinamikája, és milyen érzékenységeket kell figyelembe venni ebben a komplex és bonyolult kapcsolatrendszerben,

    – hogyan erősíthetők a különböző típusú kapcsolatok a mozaikcsaládban, és milyen szerepet játszanak ebben a szeretetnyelvek,

    – milyen tapasztalatokat és érzelmeket élnek át a gyerekek az új családi felállásban,

    – hogyan hangolhatók össze a gyakran nagyon különböző családi szabályok és szokások,

    – mit tehetnek a párok azért, hogy a felmerülő problémák és konfliktusok ne kezdjék ki a kapcsolatukat.

    A fentieken kívül a könyv még számos egyéb kérdésben ad gyakorlati és megszívlelendő útmutatást a mozaikcsaládban élő vagy azt tervező pároknak, akár kisgyerekeik, akár már felnőtt gyerekeik vannak. A könyv hasznos a mozaikcsaládhoz tartozó nagyszülőknek, közeli rokonoknak is.


  • Akció!
    58,00 lei 52,20 lei
     új 2 munkanap 

    Egy füredi domboldalon álló kúriában neveli félárva kislányát, Ilkát Györöky Kálmán, a különc földbirtokos. Ilka, akire az édesapja életvitele miatt a helybéliek kissé ferde szemmel néznek, ennek ellenére őszinte barátságot köt a dúsgazdag Szentgyörgyi-Horváthék egyetlen lányával, Krisztinával. A két fiatal lánynak, akik a reformkor mozgalmas, pezsgő légkörében nőnek fel, egy varázslatos füredi nyáron dől el a sorsa. Vajon megtalálhatják-e a boldogságot választottjuk oldalán?

    Fábián Janka könyve azonban nemcsak két szerelmes fiatal lány, hanem a Balaton és Balatonfüred-fürdő regénye is. A tó dicsérete, a végtelennek tűnő víztüköré, a kéklő pirkadatoké és aranyló alkonyoké. Az olvasó találkozhat a XIX. század első évtizedeinek hírességeivel, a Füreden megforduló illusztris vendégekkel is: József nádorral és a családjával, Deák Ferenccel, Vörösmarty Mihállyal, Kisfaludy Sándorral, Wesselényi Miklóssal és másokkal is. A reformkor, amit Füred aranykorának mondanak, azonban nem volt egy szakadatlan diadalmenet: természeti katasztrófák, járvány és tűzvészek is sújtották a települést, amelyekből azonban minden alkalommal újjászületett, még szebben és elegánsabban, akár egy főnixmadár.

    A regény arra is választ keres, vajon valójában mikor is lehetett az a bizonyos legendás első Anna-bál…


  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Az élet kézikönyvében Jo Bowlby – sámán, oktató és mentor – egy tízlépéses folyamaton keresztül vezet végig a spirituális intelligencia kifejlesztésének és teljes megértésének útján. Gyors és egyszerű gyakorlatokat oszt meg arra az esetre, ha úrrá lenne rajtad a szorongás, a stressz, túlterhelt lennél, vagy mentálisan zaklatott. Apró lépésekkel vezet vissza a természettel való kapcsolat mély érzéséhez, ha magányosnak, üresnek, elveszettnek vagy elkeseredettnek érzed magad.

    “E könyvben megosztom azokat a képességeket, amelyeket különlegesen bölcs férfiak és nők társaságában eltöltött időm során tanultam az elmúlt harminc évben: magasan, az Andok hegyeiben élő sámánoktól, az Amazonas esőerdőiben gyógyító javasemberektől és -asszonyoktól, indiai buddhista tudósoktól, misztikus guruktól, filozófusoktól és pszichológusoktól. Tapasztalataikon keresztül képes voltam szavakba önteni az időtlen bölcsességet. Minden, ami ebben a könyvben szerepel, évezredek óta kipróbált és bevált, a gyakorlatok működnek.”

    Jo Bowlby harminc éven át tanulmányozta világszerte az ősi tanításokat, majd az életét megváltoztató bölcsességet arra használta, hogy segítsen ügyfeleinek – a hírességektől a vezérigazgatókig – megtalálni a boldogságot, a célt és az értelmet olykor buktatókkal tarkított modern életükben.

    “Megérkezett a spirituális intelligencia! Egy friss, lenyűgöző és gyakorlatias útmutató a belső béke és a mindannyiunkban ott rejtőző kreatív erő eléréséhez.”
    Alberto Villoldo


  • Akció!
    35,00 lei 31,50 lei
     új 2 munkanap 

    Vajon hol a helye a darabkáknak?
    Rakd össze a kedvenc hercegnőidet ábrázoló kirakósokat, és megtudod! A könyvben található képek a segítségedre lesznek. Ha elkészültél, olvasd el a történeteket, és keltsd életre a jeleneteket!
    Az egyes képekhez tartozó darabkák hátulját színkóddal jelöltük, hogy könnyebb legyen a játék.


  • Akció!
    52,00 lei 46,80 lei
     új 2 munkanap 

    Malec. Számukra egy veszedelmes küldetés
    a gonosz birodalmába nem egyszerűen munka,
    hanem romantikus kirándulás.

    Az élet szép Magnus Bane és Alec Lightwood számára. Együtt élnek egy mesés lakásban, boszorkánymester fiukkal, Maxszel, aki épp járni kezdett, New York utcái pedig békések és csendesek – mármint épp annyira békések és csendesek, mint általában.

    Mígnem egy éjjel két régi ismerős tör be Magnus lakásába, és ellopják tőle a nagy hatalmú Fehér Könyvet. Magnus és Alec, felismerve, hogy a tolvajokat ártalmas erők irányítják, mindent félredobnak, hogy visszaszerezzék a könyvet, mielőtt nagyobb kárt okozhatnak. Egészen Sanghajig kell követniük őket, Clary, Jace, Isabelle és a frissen árnyvadásszá avatott Simon segítségével.

    Ám Sanghajban gyorsan kiderül, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolták. Egy erőszakos támadás miatt Magnus mágiája egyre megbízhatatlanabb lesz, és ha nem tudják a városba özönlő démonok útját állni, jobb híján követniük kell őket oda, ahonnan jöttek – a holtak birodalmába. És amivel szembetalálják magukat, sokkal különösebb és aljasabb, mint amire valaha számíthattak…

    Vajon sikerül-e leszámolniuk a fenyegető veszéllyel? És hazaérnek-e időben, mielőtt a gyerekük teljesen kikészíti Alec anyukáját?

    Csatlakozz a csapathoz, és éld át a kalandjaikat!

    “Eleve szerelmes voltam Magnus Bane-be és Alec Lightwoodba,
    most pedig még inkább beléjük zúgtam. A humor, a románc
    és a keserűség egyensúlya ebben a könyvben könnyekig meghatott.”
    – Erin, amazon.com

    “Borzasztóan tetszett ez a könyv!” – Victoria, goodreads.com

    Szereted a Vörös pöttyös könyveket?
    Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

    16 éves kortól ajánljuk!


  • 22,00 lei
     új 2 munkanap 

    Az Orchidea császárné című regény folytatásában, Az utolsó császárné című kötetben az olvasó megismerkedhet a 19. század végi Kína történelmével, melyben az egy kézben összpontosuló hatalom jelenti az állandóságot. A hatalom birtokosa pedig nem más, mint a rendíthetetlen, vakmerő, bátor és szellemes Ce-hszi császárné, a korábbi Orchidea avagy Jehonala úrnő – ahogy az olvasók Anchee Min regényének első kötetében megismerhették.
    Az utolsó császárné című regényben Orchidea az ágyasok intim világából a történelem világszínpadára lép. A lelkét felemésztő személyes veszteségek ellenére a lemondásokra ítélt, mégis elszánt és kötelességtudó császárné mindvégig megállja helyét felelősségteljes szerepében: a haladó szellemiség jegyében – ugyanakkor nemzete ősi hagyományaihoz és a mandzsu klán értékeihez hűen – elkötelezi magát hazája érdekei mellett; igyekszik összetartani Kína ellentétes erőit, s egyben kivédeni az egyre agresszívebben terjeszkedő európai nagyhatalmak támadásait és zsarolásait.
    Anchee Min regényében átfogó képet nyújt a kínai történelem egyik legfontosabb – az utókor által ellentmondásos véleményekkel övezett – alakjáról, mely mögött átfogó kutatómunka áll. A korabeli nyugati sajtó rosszmájúan a “sárkányhölgy” névvel illette és manipulatív, vérszomjas asszonyként ábrázolta őt, akit csak a hatalomvágy vezérelt, s akit folyton ledér vágyak hajtottak. Anchee Min Orchideája ezzel szemben egy humánus, őszinte, hús-vér alak, aki mindent feláldozott, hogy még egy ideig összetartsa az ősi, immár halálra ítélt birodalmat.
    Az aprólékos, mégis rendkívül érdekes, költői képekkel és olykor versekkel is fűszerezett leírások során betekintést nyerhetünk egy ismeretlen, ellentmondásokkal teli, archaikus birodalom végnapjaiba. Az érzékletes ábrázolásoknak köszönhetően megelevenednek előttünk a gyönyörű paloták és tavak, a pompás kelmék, a választékos mandzsu hajviseletek és a súlyos ékszerek.


  • 22,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Először mindegyik sikítozott és dörömbölt a deszkán…

    Kate Hayden FBI-ügynököt, a sorozatgyilkos szörnyetegek szakértőjét visszahívják fenyegető múltjának és rémálmainak színhelyére, a texasi San Antonióba. A Szamaritánusnak elnevezett bűnöző újabb kegyetlen gyilkosságot követett el. A bökkenő csak az, hogy Kate már börtönbe juttatta őt… Így aztán vagy súlyosan tévedett, vagy egy utánzóval van dolga.

    Theo Mazur gyilkossági nyomozóval társulva hamarosan rájön, hogy ez az eset sokkal szövevényesebb, mint hitte. Félelmetes ellenség tér vissza a múltjából, és a halálát akarja. A rémisztő játékban egyetlen szabály érvényes: ne higgy el mindent, amit látsz!

    Az FBI-ügynök múltbeli esetei megbosszulják magukat.

    “Felkavar, leköt, és felnyomja az adrenalint!”
    – What’s Better Than Books?

    Borzalmas bűncselekmények, feszült jelenetek,
    okos és természetes párbeszédek illeszkednek hézagmentesen…
    A csavaros és erőteljes cselekményben az olvasó
    gyakran maga is érzi az áldozatok félelmét.”
    – Mystery Suspense Reviews

    “Mary Burton fantasztikus kalandra hívja az olvasót
    ezzel a mélylélektani thriller-krimivel.” – Night Owl Review

    Kikapcsol és feldob a borzongás, az izgalom?
    Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

    18 éves kortól ajánljuk!


  • Akció!
    12,00 lei 10,80 lei
     új 2 munkanap 

    A Züm-züm ovis fejlesztők segítenek a gyerekeknek a legfontosabb készségek és képességek megfelelő szintű kialakításában. Az azonosságok és különbségek felismerése olyan területek fejlődésében játszik szerepet, mint a logikus gondolkodás vagy épp az ok-okozati összefüggések megértése. A feladatokon keresztül fejlődik a gyerekek megfigyelőkészsége, figyelme és koncentrációja is. Ebben a füzetben sok-sok matrica és változatos feladat biztosítja az élményszerű tanulást.


  • Akció!
    27,00 lei 24,30 lei
     új 2 munkanap 

    Egy gyermek születése a legcsodálatosabb dolog az ember életében.Ez a gyönyörű babanapló megőrzi számodra a legszebb emlékeket, onnantól kezdve,hogy tudomást szereztél az áldott állapotról egészen az új családtag első szülinapjáig.
    Jegyezd fel,hogyan fogadta a család a nagy hírt, vagy hogy mikor érezted először,hogy mocorogni kezd a kis pocaklakó!
    Ragaszd be az első babafotókat,és írj róla,hogyan lesz egyre ügyesebb hónapról hónapra!
    Őrizd meg a legmeghatóbb és legkedvesebb pillanatokat,hogy amikor felcseperedik,odaadhasd neki ezt a szép emlékkönyve


  • Akció!
    27,00 lei 24,30 lei
     új 2 munkanap 

    Egy gyermek születése a legcsodálatosabb dolog az ember életében.Ez a gyönyörű babanapló megőrzi számodra a legszebb emlékeket, onnantól kezdve,hogy tudomást szereztél az áldott állapotról egészen az új családtag első szülinapjáig.
    Jegyezd fel,hogyan fogadta a család a nagy hírt, vagy hogy mikor érezted először,hogy mocorogni kezd a kis pocaklakó!
    Ragaszd be az első babafotókat,és írj róla,hogyan lesz egyre ügyesebb hónapról hónapra!
    Őrizd meg a legmeghatóbb és legkedvesebb pillanatokat,hogy amikor felcseperedik,odaadhasd neki ezt a szép emlékkönyve


  • Akció!
    42,00 lei 37,80 lei
     új 2 munkanap 

    „Izgalmakkal és szerelemmel teli felejthetetlen utazás.“ – Nikii Könyvblog

    „Kikapcsol, lenyűgöz és szerelembe ejt!“ – Le Monde des Livres

    „Őrület! Indulok Barcelonába!“ – Bree S. világa

    Caroline Wood a híres londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Az álma az, hogy íróként dolgozhasson a neves újságnál, de főnöke nem támogatja a törekvését.
    Ezért gondol egyet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül…

    Caroline biztos benne, hogy Barcelonában olyan cikkeket írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, melyek végre felnyitják
    a főszerkesztő szemét is.
    Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte zseniális ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Minden napra egyet…

    Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is…

    R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal napjaink Barcelonájába ruccan ki, és egy humoros, vérbeli romantikus történettel örvendezteti meg olvasóit.


  • Akció!
    32,00 lei 28,80 lei
     új 2 munkanap 

    Az üres medencében játszadozás, amolyan Bing – szokás.
    Bing és Sula már alig várja, hogy strandolhasson. De odaérve meglátják, hogy valami fontos dolog hiányzik. Ajaj! Nincs víz a medencében!
    Vajon mihez kezd most Bing és Sula?

     


  • Akció!
    32,00 lei 28,80 lei
     új 2 munkanap 

    Ez a könyv egy olyan kislányról szól, aki még a felnőtteket kétségbeejtő járvány közepette is a játékot és a vidámságot keresi a világban. Az ő játékossága, fantáziája, vidámsága segíthet mindannyiunknak átvészelni ezt a nehéz időszakot, hiszen ahol anya egyaránt lehet tündér és boszorkány, ahol apa átváltozhat krokodillá, a testvér akár kismajom is lehet, a háziállat pedig tigris, ott vidámabbak a nyomasztó hétköznapok is. A könyvön lévő lyukakon átkukucskálhatunk a képzelet világába.

     


  • Akció!
    32,00 lei 28,80 lei
     új 2 munkanap 

    Flopot ápolni, amolyan Bing – szokás.
    Flop nem érzi jól magát, de szerencsére Bing szívesen ápolja őt. Betakargatja a kanapén, mesét olvas neki, és még mézes-citromos teát is készít. Ám ekkor… ajaj! Lesz egy kis baj.
    Semmi gond, Bing. Nem nagy ügy!

     


  • Akció!
    32,00 lei 28,80 lei
     új 2 munkanap 

    Bújócskázni… ez amolyan Bing-szokás.

    Bing és barátai Amma bölcsijében bújócskáznak. Bing mindenáron nyerni akar, hogy ő lehessen a következő hunyó, ezért még pisilni sem megy ki a többiekkel játék előtt. Pedig jobb lett volna…
    Ajaj! Ne aggódj Bing! Nem történt nagy baj!


  • Akció!
    12,00 lei 10,80 lei
     új 2 munkanap 

    A kedvelt és jól ismert mondókákat Vida Kata csodálatos rajzai illusztrálják, melyeket te tehetsz teljessé, ha beragasztod az oldalakra a megfelelő matricákat. Az óvodából is jól ismert mondókák fejlesztik a gyerekek szókincsét, ritmusérzékét és memóriáját. A füzetben számos matrica található, melyeket a megfelelő helyre ragasztva kirajzolódnak a meseszép illusztrációk.
    Játék és móka a mondókákkal!


  • Akció!
    55,00 lei 49,50 lei
     új 2 munkanap 

    Mi teszi az embert boldoggá? Isten mindenkinek megadja a boldogság kegyelmét, amit az ember rendszerint valahol elront. Azt hisszük, hogy önző vágyaink kielégítése, a világi kincsek gyűjtögetése, a másik ember fölötti hatalom gyakorlása vezet a boldogsághoz, pedig dehogy. A válasz egyszerű: rendezett viszony Istennel. Ha ezt a lépést megtettük, meglehetősen közel kerülünk a boldogsághoz, de csak akkor élhetjük meg azt, ha tudomásul vesszük, hogy a boldogság nem statikus állapot, a boldogságért minden nap küzdenünk kell, és tudnunk kell azt is, hogy az ember nem lehet egyedül boldog. Akkor vagyok boldog, ha a környezetemet boldoggá tudom tenni- írja Avilai Szent Teréz. Lépjünk a boldogság ösvényére, küzdjünk meg érte, legyünk bátrak ahhoz, hogy a boldog élet mellett döntsünk és a körülöttünk élőket is boldoggá tegyük!
    Legyen ezen az úton is kísérőnk Csaba testvér, aki bölcs tanácsaival, gazdag élettapasztalatával, építő gondolataival, pozitív személyiségével a kétezer éves Evangélium fényében velünk együtt járja végig a boldogsághoz vezető utat.

     


  • Akció!
    38,00 lei 34,20 lei
     új 2 munkanap 

    “Saját magunkkal való kapcsolatunk és az, hogy mennyi gyönyörűséget találunk az életben, végső soron attól függ, hogy az elménk hogyan szűri meg és értelmezi mindennapi élményeinket. Boldogságunk belső harmóniánkból ered, nem pedig abból, mennyire vagyunk képesek irányításunk alá vonni az univerzum hatalmas erőit.

    ***
    Míg a boldogságot önmagáért keressük, összes többi célunk – legyen az egészség, szépség, pénz vagy hatalom – csak azért fontos, mert feltételezzük, hogy majd boldoggá tesz minket.”
    Csíkszentmihályi Mihály

    Ebben az úttörő könyvben Matthieu Ricard szenvedélyesen érvel a boldogság, mint cél mellett, mely legalább annyi energiát érdemel, mint bármely más cél az életünkben.
    A tudományos kutatások és a filozófia világából, valamint a buddhista hagyományok bölcsességéből merítve sorai egyetlen felajánlássá fonódnak össze. Meglátásai egyszerre inspirálóak és gyakorlatiasak. Az általa megidézett boldogság megkérdőjelezi az örömről alkotott hétköznapi fogalmainkat, meggyőző módon érvel a megelégedés és az altruizmus mellett, a “jó élmények” gyűjtögetésével és az én központú kielégüléssel szemben. Tanácsot ad, miként gondolhatjuk újra a valóságunkat,s és hogyan fejleszthetjük az igazi boldogságra való kapacitásunkat.
    Nem gyors megoldást kínál, mivel nagyon jól tudja, hogy az elme képzése energiát és időt igényel. A szenvedés és a boldogság mögött húzódó mechanizmusok gyökerét vizsgálja, frissítő belátásokat nyújt az elme működésébe, és stratégiákat kínál arra, miként kezelhetjük legnehezebb érzelmeinket. Az eredmény egy megbízható térkép, melyre a valódi jóllét feltételeinek fejlesztését lehet alapozni.
    Matthieu Ricard buddhista szerzetes, bestseller író, műfordító és fotográfus. Doktori fokozatát a párizsi Pasteur Intézetben szerezte, molekuláris sejt genetika témakörben. Fiatalon elhagyta Franciaországot, hogy mestereitől tanuljon a Himalájában. Aktív résztvevője a meditáció agyra gyakorolt hatását vizsgáló tudományos kutatásoknak, az itt elért kimagasló eredményeinek köszönheti “a világ legboldogabb embere” címet. Tibetben és Nepálban él, ahol számos humanitárius projektben vesz részt.


  • Akció!
    24,00 lei 21,60 lei
     új 2 munkanap 

    Bori igazán nem babonás. Pedig a színjátszó kör meghallgatása éppen péntek tizenharmadikára esik, amin Anna annyira izgul, hogy lassacskán mindenkit megőrjít. Bori ennek ellenére meg van győződve arról, hogy minden simán megy majd. Viszont ezután egymást érik a különös események. Lehet, hogy a tizenhármas szám mégiscsak balszerencsét hoz?


  • Akció!
    35,00 lei 31,50 lei
     új 2 munkanap 

    Hű, de izgalmas! Boriék osztálya kirándulni megy az erdőbe. Ott aztán annyi az érdekes látnivaló! Bori, Anna és Pali természetesen azonnal elindulnak nyomokat keresni. Még az is lehet, hogy egy hóddal is találkoznak! Csak sajnos közben megfeledkeznek arról, hogy az utat is figyelniük kellene, és eltévednek. De szerencsére Bori és barátai igazi erdei nyomozók, akik minden helyzetben feltalálják magukat…


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    “Mondj egy boldog valamit, Sutton”

    Még csak hétéves voltam, amikor Grady Bowen először suttogta nekem ezeket a szavakat. A fekete égbolton ragyogó csillagok alatt, könnyű volt elveszni. Nem voltak jó emlékei, és kölcsön kellett kérnie az enyémet. Bármit szívesen megadtam neki.

    Belebolondulni a fiúba, gyönyörű átok volt. Ami különleges lehetett volna, annak nem volt alkalma virágozni. Soha nem látott többet bennem, mint a legjobb barátja húgát. Ezt nehéz volt elfogadni, de nem a legnehezebb.

    Grady minden valószínűség ellenére küzdött az esélyeiért. Végül nem harcolt tovább, hagyta, hogy a családi hírneve uralkodjon. Bármennyire próbáltam rá hatni, a befolyásolások legyőzhetetlenek voltak.

    Nem akarta összetörni a szívemet. Vagy talán mégis. Nem kellett volna megkönnyítenem a dolgát. Az elkövetett hibáink, magas falat húztak közénk.

    Négy évig nem láttam Gradyt, mindegyik fájdalmasabb volt, mint az előző, de a távolság sem csillapította iránta az érzéseimet. Sok minden megváltozott. Gradyn szemmel látható a változás. Alig ismerem fel azt az embert, akivé vált. Nem mintha számítana.

    Grady Bowen már rég nem volt a boldogságom.


  • Akció!
    32,00 lei 28,80 lei
     új 2 munkanap 

    A nagy indiai vallásalapító, Buddha élete tanítással telt gondolatait a követőjéül szegődött szerzetesek szájhagyománya őrizte meg évszázadokon át. Beszédei, amelyekből a jelen kötet válogatást közöl, csak a Kr. e. 1. században foglaltattak írásba.
    Buddha szavai mindenkit megszólítva hirdetik az élet minden formájának tiszteletét és az erkölcsös, senkinek sem ártó szemlélődő-meditáló életmód fontosságát az ismétlődő újjászületések ördögi köréből való kitörésben és a nirvána elérésében. Erőszakmentességre, együttérzésre és a szeretet hatalmára alapozó tanításai segítenek megérteni a nyugalomra és a derült közönyre épülő buddhista életeszményt, miközben a szövegeken ma is átsugárzik Buddha világokat legyőzően szelíd személyisége.
    Gautama Sziddhárta, vagyis Buddha a Kr. e. 65. században élt indiai herceg, aki az igazság keresésének szentelte életét. Az emberi létezés alapvető kérdéseivel való viaskodása során vált buddhává, vagyis megvilágosodottá, tanításai pedig egy új vallás alaptételeivé váltak.


  • Akció!
    13,00 lei 11,70 lei
     új 2 munkanap 

    Cápi, a cuki bébicápa rengeteg játékos feladvánnyal készült számodra. Az izgalmas színezők és rajzos feladatok mellett több, mint 100 matrica gondoskodik a szórakoztató időtöltésről!


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Amire rágörcsölsz, biztos kudarc. Minél inkább igyekszel, annál több akadály kerül utadba, s célod annál távolabb kerül tőled, minél inkább elérni akarod. A jelenséget ironikus folyamatnak, vagy ironikus hatásnak hívják a nyugati pszichológiában, de jól ismert az ősi kultúrák szakrális hagyományaiban is. Voltaképp ez létünk egyik alaptörvénye. E nyomon elindulva bizarr felfedezésekig jutsz, majd egy mágikus világba csöppensz, végül pedig kilépsz önmagadból. Ha az időt nem folyamatnak érzekeled, hanem piciny egységekből összeálló sorozatnak, eljuthatsz a szubjektív öröklétig, ennek ára azonban az éned feloldódása. Ha belegondolsz, hogy az összes megkérdőjelezetlen ismereted környezetedről, világodról, önmagadról és dolgaidról csupán emlék (sőt meglehet, hamis emlék), a valóságod alapjaiban rendül meg. Ezt a három kérdést járja körül ez a három esszé.
    Ezek az írások nem buddhológiai szakcikkek, és pláne nem a spirituális piacról ismert tanítások közhelyeinek újrafogalmazásai, hanem az egykor eleven buddhista bölcselet feltámasztására tett kísérletek. A kötet egyfajta mágikus tankönyvként is funkcionál: a nyájas olvasó felkészülhet és vizsgázhat a köznapi valósága mögötti rejtett valóság ismeretéből.
    Farkas Attila Márton, bár végzettségét tekintve egyiptológus és kulturális antropológus, buddhizmussal korábban kezdett el foglalkozni, s a mahájána egy régi kihalt irányzata, a csittamátra, avagy a “csak-tudat” iskola sajátos követője. Az Agnidatta nevet még húsz évesen kapta mestereitől, s most ezzel emlékezik meg egyik régi, naiv énjéről a sok közül.


  • Akció!
    10,00 lei 9,00 lei
     új 2 munkanap