• Minimum 30,00 RON kell vásárólnia!
Kosár megtekintése “Perújrafelvétel” a kosárba helyezve

  • 22,00 lei
     új 2 munkanap 

    A Meseerdőben bármi megtörténhet. És meg is történik! Vajon ki lopta el a király boldogságát?
    A hercegnő a Meseerdőbe merészkedik, hogy megkeresse.
    Talál magának egy zöld fülű barátot, aki meghallja az emberek és az állatok gondolatait. Találkozik egy farkassal. És egy sárkánnyal.
    A messzi Lakatlan Szigeten él a boszorkány, aki képes bárkit kővé változtatni. Legyél Te is a hercegnő útitársa! Indulj el vele a Meseerdőbe (lehetőleg hétmérföldes papucsban, ha akad egy a közelben…), és járj utána, mi történik!


  • 19,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    „Rendkívüli életek sorozatán vagyunk túl valamennyien, ezeknek köszönhetjük jelenlegi életünket. És jelenlegi életünk készít fel az ezután következőkre.”

    Van élet a halál után – és ezt Barbara Martin a saját szemével látta. A karma és a reinkarnáció örök törvénye személyes beszámoló az újjászületés bonyolult világáról. Martin és társszerzője, Dimitri Moraitis közvetlen benyomásokon alapuló kötete a túlvilágról és a szellemvilágban szerzett megdöbbentő látnoki tapasztalatokról szól. Ez a karma rejtelmeit taglaló gyakorlati kézikönyv a spirituális síkok részletes térképe, a reinkarnáció működésének pontos ábrázolása.

    Olyan kérdésekre kapunk választ, amelyek minden szellemi úton járó embert foglalkoztatnak:

    – Feltárul előttünk a másvilág szerkezete és a karma működése.

    – Hasznos tanácsokat kapunk a karmikus helyzetek megoldásához és a rossz karma létrehozásának elkerüléséhez.

    – Rádöbbenünk spirituális feladatunkra.

    – Segítséget kapunk a karmikus eredetű problémák felismeréséhez és feloldásához.

    – Mély megértésre teszünk szert a személyes jellegű pénz, kapcsolatok, hivatás, lélek és test karmáját illetően.

    – Megismerjük a nemzeti, faji, vallási karmát, illetve az egész világ sorsát érintő közös karmát is, amelybe beletartozik civilizációnk mostanában sokat vitatott túlélése, jövője is.

    A karma és a reinkarnáció örök törvénye nagyszerű olvasmány a spirituális út elején járóknak szintúgy, mint a haladó tanulóknak. Valamennyien egy bonyolult isteni terv részei vagyunk. Ha e terv szerint cselekszünk, teljesíteni fogjuk földi küldetésünket. Ez a könyv épp ebben segít, rávezetve minket annak az ösvénynek a felismerésére, amelyen haladnunk kell.


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, tündöklésének és bukásának története sosem volt még ennyire aktuális. A 20. század egyik kiemelkedő világirodalmi alkotása művészi tökéllyel jeleníti meg az amerikai álom olyan örök témáit, mint a pénz és a hatalom bűvölete, az ambíció, a lehetetlen megkísértése és az újrakezdés lehetősége, miközben érzékletes képet fest a húszas évek túlhabzó dzsesszkorszakáról is. A szegény sorból származó Gatsby beleszeret egy gazdag lányba, Daisybe, de a háború elsodorja őket egymástól, s míg a fiatalember a tengerentúlon harcol, a lány férjhez megy egy faragatlan, ám dúsgazdag emberhez, Tom Buchananhez. Hazatérése után Gatsby fanatikus akarással, az eszközökben sem válogatva vagyont szerez, hogy “méltó” legyen Daisyhez, és hogy a világítótorony reményt adó zöld fényét követve újrateremthesse a múltat és visszahódíthassa a fiatal asszonyt. A gazdasági összeomlás előszobájában zajló szerelmi háromszög, a fényűző partik, a politikusok és filmsztárok, a luxusautók és hidroplánok ma is ismerős színfalai mögött azonban végül a boldogtalan házasságok és beteljesületlen szerelmek, a szegénység és az elnyomás, a reménytelenség, a kiábrándultság és a magány világát találjuk.
    F. Scott Fitzgerald 1925-ben, A nagy Gatsby-vel ért pályája csúcsára: ez az a regénye, amely egymagában is előkelő helyet biztosítana számára a világirodalom nagyjai között. Mesteri szimbólumok, elegáns szerkezet, kristálytiszta próza, s a görög tragédiák sorsszerűségével kibontakozó cselekmény teszik remekművé és ma is letehetetlen olvasmánnyá A nagy Gatsby-t.
    A regényt most új fordításban vehetik kézbe az olvasók. Az utószót Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila, a színpadi változat két fiatal alkotója írta.


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Visszatértek a vámpírkalózok!

    Connor még csak tizennégy éves, s úgy él a kalózok között, akár hal a vízben. Csakhogy őrlődik a bajtársai és a testvére között.
    Grace számára nem olyan vonzó a kalózkodás, nem tud szabadulni az érzéstől, hogy a vámpírkalózok hajóján valami nincs rendben. Elég bátor, hogy visszatérjen oda?

    Eközben a vámpírkalózhajóról száműzött Sidorio sötét tervet forral,
    Grace és Connor hajója pedig vadabb viharba kerül, mint valaha…

    Szállj hajóra a Tempest-ikrekkel a második, hihetetlen kalandokban bővelkedő Vámpírkalózok-könyvben!


  • 12,00 lei
     új 2 munkanap 
  • 90,00 lei
     új 2 munkanap 

    A könyv különlegessége abban rejlik, hogy olvasása nem korlátozódik az egység filozófiai értelmezésére, hanem tanulmányozása során az olvasóban a felszabaduláshoz, a magasabb tudatállapotokhoz, valamint az ezekre vonatkozó megértéshez kapcsolódó tapasztalatok jelennek meg. S ez teszi a művet egyedivé.
    A Vaszistha-jóga tapasztalati leírás és összegzés, ami mesés, elbeszélő formában íródott. Nem (csupán) filozófiai értelmezése a felszabadulásnak, a megvilágosodásnak.
    A könyv tanulmányozója (amennyiben a bevezetőben ajánlottak szerint könnyedén, meseként olvassa a történeteket) közvetlen tapasztalást szerezhet a Bölcsek által élt Egyetemes Valóságról.
    Hangsúlyozandó, hogy a tapasztalat nem képzelgés vagy álmodozás, hanem maga az élő valóság. És legyünk őszinték magunkhoz: a szívünk mélyén mindig tudjuk, hogy mi a különbség.

    Brahmarishi Vaszistha egységről szóló tanítása: A Vaszistha-jóga ezt az egyedülálló élményt hozza el az olvasóknak: a közvetlen tapasztalás és az intellektuális megértés lehetőségét, s mindezt egy olyan különleges formában, melyet ha most szavakkal akarnánk megfogalmazni, akkor gyakorlatilag az említett művet kellene itt és most újra leírni.

    A Vaszistha-jóga két kötetben jelent meg, 392 és 376 oldalon, kemény kötésben.


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Mit tegyen egy lány, ha a kedvese mindent megad neki, amire vágyik – kivéve azt az egyetlen gyűrűt? Ez a szabadszellemű, ugyanakkor rendkívül hiteles útmutató segít azonosítani azokat a problémákat, amelyek miatt késik a lánykérés, és kidolgozni azokat a taktikákat, amelyekkel a hezitáló férfi rávehető a házasságra. Lori Uscher-Pines – aki ma már boldog feleség – saját és más nők tapasztalatait felhasználva, autentikus forrásokra támaszkodva igazítja útba a kusza kapcsolatokban vergődő, feleségstátusra vágyó nőtársait, feltárva a férfielme sajátosságait, rámutatva a valós félelmek és szánalmas kibúvók közötti különbségekre, egyúttal körvonalazva a megoldásukat.


  • Akció!
    52,00 lei 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    „Abban az időben, amikor az istenfiak bementek az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szültek nekik – sőt még azután is -, óriások éltek a földön. Ők azok a vitézkedők, akik ősidőktől fogva hírnevesek voltak.” (Teremtés könyve 6:4)

    Különös mozaik bontakozik ki a történelem színfalai mögött… Misztikus templomok, megfejthetetlen kódokat rejtő festmények… A bibliai teremtés és a lázadó angyalok, Orpheusz lantja, Noé gyermekei, akik az özönvíz után újra benépesítik a földet, a náci uralom Európában… Megannyi részlete ugyanannak a rejtélyes kirakósnak… De vajon létezik-e bárki, aki összefüggést találna a látszólag különálló darabkák között?

    A bukott angyalok leszármazottai, a nefilimek köztünk élnek. Szinte láthatatlanok. Vagyonuk, emberfeletti erejük, erőszakosságuk és kíméletlenségük azonban biztosítja uralmukat az emberek fölött. Csak egy titkos társaság tud a létezésükről: az angelológusok, akik megszállottan kutatják gyenge pontjaikat, hogy megvédhessék az emberiséget a teljes leigázástól. A kilátástalannak tűnő küzdelem új lendületet kap, amikor kiderül, hogy a nefilimeket szörnyű kór támadta meg, és pusztulással fenyegeti fajukat. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha megtalálják Gábriel arkangyal csodálatos hatalmú, régen elveszett lantját…

    A látszólagos mozdulatlanságot a véletlen kavarja fel, amikor Evangeline, a fiatal apáca, rendháza archívumában egy régi levélre bukkan… Nem is sejti, hogy az általa felfedezett irat a hiányzó részlete annak a kirakósnak, amelyet évezredek óta próbálnak összerakni… A játék neve az idők kezdete óta ugyanaz: harc a hatalomért.

    A regény a tavalyi év egyik legnagyobb könyvszenzációja volt Amerikában. A New York Times 2010 legfontosabb művei közé sorolta, a Columbia Pictures pedig egymillió dollárt fizetett a megfilmesítés jogáért, és igazi szuperprodukció készül belőle az Oscar-díjas Marc Forster rendezésében.


  • Akció!
    29,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Sárkányok élnek a Hencegi – erdőben. Ebben Beni teljesen bizonyos. Beni azt is tudja, hogyan kell megszelídíteni a sárkányokat. Ezért is akar sárkányidomár lenni. De a kutyákkal már nem boldogul ilyen jól. Egészen addig, amíg fel nem fedezi a Kamillás – réten a Kutyaiskolát.


  • 19,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    A nagysikerű Római vér és A végzet fegyvere folytatása. Gordianus hátat fordított Rómának, és a város minden mocskát maga mögött hagyva családjával új életet kezdett egy birtokon Etruriában. De az új élet idillje nem tart sokáig, ugyanis egykori ügyfele, a mostanra már komoly politikai karriert befutott Cicero egy szívességet kér tőle. Ha úgy adódik, kérdi Cicero közvetítőjén keresztül, Gordianus vendégül látná néha pár napra ellenfelét, Catilinát? A Nyomozó vonakodva bár és értetlenkedve, de végül igent mond. A titokzatos és hírhedt populista politikus, Catilina hamarosan meg is jelenik, és néhány beszélgetés után Gordianusban gyötrő kérdések ébrednek. Lehet, hogy Catilina nem is akarja megbuktatni a köztársaságot? Lehet, hogy Cicero a valódi összeesküvő? Ha igen, akkor Catilina miért bujkál és miért szervezkedik? Gordianus nem akar belekeveredni, de amikor egy fejnélküli holttestet talál a birtokán, kénytelen cselekedni, hiszen egy olyan rejtéllyel áll szemben, amely nemcsak a köztársaságot sodorhatja végveszélybe, hanem a családját is. A SZERZŐRŐL Steven Saylor Texasban született 1957-ben, és a gyerekkorában gyakran járt autósmoziba, ahol egy életre beleszeretett az ókori tárgyú filmekbe (Ben Hur, Kleopátra, Spartacus). A University of Texason szerzett történész diplomáját a History Channel ókori Rómával foglalkozó műsorainak szakértőjeként is kamatoztatja. Gordianus, a Nyomozó főszereplésével eddig tíz regény jelent meg, a tizenegyediken most dolgozik.


  • Akció!
    40,00 lei 22,00 lei
     új 2 munkanap 

    Mindenki a felejthetetlen csókról álmodozik – de ha ez a csók nem várt következményekkel jár? A lány, aki eddig csak az élet árnyékos oldalát ismerte, hirtelen azzal szembesül, hogy egy elképesztően jóképű fiú koslat a nyomában, aki könnyen a halált jelentheti a számára. A második lánynak, aki egy bosszúálló lélek átka miatt némán nő fel, el kell döntenie, megvallja-e érzelmeit szerelmének, kockára téve ezzel szerettei életét, ha az átok valósnak bizonyul. A harmadik lány pedig rádöbben, azért nem képes kötődni édesanyjához, mert valójában egy másik világhoz tartozik, ahol nyüzsögnek a félelmetes lények, akik egy szempillantás alatt állattá tudnak változni; és amelynek királynője házikedvencként bánik a kislányokkal, amíg azok el nem érik a serdülőkort. A páratlan kézelőerővel és érzékenységgel rendelkező írónő mindhárom története a vágyakozás gyönyörűségéről szól: arról, mi történik, mielőtt két ajak összeér.


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    A film, Bradley Cooper és Rober de Niro főszereplésével, április 7-től a mozikban!

    Képzelj el egy szert, amitől minden intellektuális képességed megsokszorozódik. Egy szert, melynek egyetlen pirulájától megállás nélkül pörög az agyad és csúcsra járathatod a kreativitásod. Egy szert, aminek a segítségével 1 óra alatt kiolvasol egy könyvet, 1 nap alatt megtanulsz egy új nyelvet és 1 hét alatt az üzleti világ ura leszel. Egy szert, aminek hatására mindenki issza a szavaid, mindent és mindenkit megkaphatsz. Végre teljes egészében megmutatod, ami benned van. A jövő gyógyszere? Már ma kipróbálnád, igaz?


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    „Kilencvenöt nap, és védett leszek. Nem tudom, fájni fog-e a kúra. Túl akarok lenni rajta. Nehéz türelmesnek maradnom. Nehéz nem félni, amíg nem vagyok biztonságban, habár a delírium eddig még elkerült. Mégis aggódom. Állítólag a régi időkben az emberek megőrültek a szerelemtől. Ez a legelvetemültebb gyilkos a világon: akkor is végez az áldozattal, ha megérinti, és akkor is, ha nem.”

    LAUREN OLIVER már első, remekbe szabott regényével lenyűgözte az olvasókat. A Mielőtt elmegyek a Publishers Weekly elragadtatott kritikájában „nyers, érzelmes, helyenként gyönyörű” könyvként szerepelt, amelynek vége „merész, ugyanakkor szívfacsaró”. Az írónő rég várt második regényével, amely egy disztópikus trilógia első kötete, ismét kivételes tehetségéről és sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot.


  • 29,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Milyen elképzelései vannak a fiataloknak majdani munkalehetőségeikről? Mit tehet a család, az iskola, a közvetlen környezet annak érdekében, hogy a tinédzserek olyan értékrendet és szokásokat alakítsanak ki, melyek hasznosak lehetnek felnőttkori boldogulásuk szempontjából? Mi a serdülők véleménye az iskolai és az iskolán kívüli életről, s tapasztalataik vajon segítik-e beilleszkedésüket a felnőttek világába?

    Csíkszentmihályi Mihály pszichológus és Barbara Schneider szociológus egy máig egyedülálló kutatáson keresztül mutatják be a tinédzserek felnőtt élettel kapcsolatos elképzeléseinek, készségeinek és elvárásainak alakulását. Számos amerikai középiskolában gyűjtöttek adatokat a jövő tudósait képző elitiskoláktól a leghírhedtebb oktatási intézményekig. Eredményeik elemzése során kiemelt figyelmet fordítottak Csíkszentmihályi flow elméletére, mely szerint az értelmes időtöltés során szerzett pozitív élmények segítenek később örömet találni a munkában. Az Életre hangolva sok régi, jól bevált elképzelésünkre rácáfol, ugyanakkor útmutatót is ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a tinédzsereket rávezetni egy sikeres jövő felé vezető útra.


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Stockholm, 2002. augusztus 13.
    Hosszan tartó hőhullám után egy elektromos erőtér lebeg a város felett.
    A lámpákat nem lehet eloltani, a gépeket nem lehet kikapcsolni. A jelenség egy kollektív, elviselhetetlenül kínzó fejfájásban éri el a tetőpontját, és káosz fenyegeti a várost. Aztán egyszer csak vége szakad. De valami történt. Gustav Mahler, nyugdíjas újságírót felhívják a Danderyd kórházból. Felébredtek a halottak a hullatárolóban. Mahler unokáját a közelmúltban temették. Vajon a föld alatt nyugvók szeme is felpattant?
    Elvy a haláláig gondját viselte szenilis férjének. A temetés két nap múlva esedékes. De az éjszaka közepén valaki kaparászik az ajtón… Amikor David felesége meghal autóbalesetben, David Istent kéri, hogy visszakaphassa őt. De a feltámadás nem épp úgy alakul, ahogy remélte. A holtak visszatérnek, és mit akarnak? Csak amit mindenki más: hazamenni.

    John Ajvide Lindqvist, a Hívj be! című sikerkönyv írója, visszatér egy regénnyel arról, hogyan birkózunk meg a képtelennel. Egyénként, közösségként.

    Az Élőhalottak! a legszörnyűbb félelmünkről szóló történet, és a szeretetről, ami a halállal is dacol. Úgy olvastam az Élőhalottakat, ahogy egy tizenegy éves olvassa Harry Pottert – megszűntem a világ számára. Maria Küchen, Expressen


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Gervai András a hatalom számára kiemelt fontosságú területeken, a filmesek között és a színházakban működő ügynökök tevékenységét vizsgálva jut arra a következtetésre, hogy „a titkosszolgálatok működésének, tevékenységének vizsgálatakor jól megragadható a politikai vezetők (így a kultúrpolitika irányítói) és az állambiztonsági szolgálatok együttműködése, összjátéka. Összejátszása. A politika napi kapcsolatban állt a Cég vezetőivel, s felhasználta döntéseihez a titkos információkat, esetleg továbbiakat rendelt. Az állambiztonsági szolgálatok igyekezett megfelelni az elvárásoknak, s azoknak – önigazolásból, saját fontosságát és a mindenkori veszélyt felnagyítva – elébe is ment, nem ritkán pedig manipulatív eszközeivel és módszereivel maga is formálta, alakította a döntéseket.” A könyv bőséges jegyzetanyaga tucatnyi tartótiszt kilétére és pályafutására is fényt derít.


  • 10,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    “Egész életemben két dolog érdekelt igazán: a világ megértésének, átélésének sajátos gyermeki formái és az irodalom. Ha meggondoljuk, ez a kettő nincs is olyan távol egymástól, mint első pillanatra hisszük…”

    A neves gyermekpszichológus versei könnyen utat találnak csemetéink szívéhez, hiszen a gyerekek saját szavaikra, érzéseikre ismernek bennük. A szülőknek pedig “kötelező olvasmány” ez a kis kötet, amely sokat segít abban, hogy megértsék a kicsik gondolkodásmódját. Bizony egy gyerek másképp látja a világot, és ezt felismerni cseppet sem “gyerekség”..


  •  új 2 munkanap 

    Piet Hoffmann titkosügynök a svédországi lengyel maffia teljes bizalmát élvezi. Mint elismert, tekintélyes maffiózó kapja tőlük a megbízást, hogy szerezze meg számukra a svéd börtönökön belüli drogpiacot. Ugyanakkor titkosügynökként az elítéltek közti drogterjesztés felszámolását várják tőle. Hoffmann csakhamar teljesen magára marad ezzel a megoldhatatlannak látszó kettős feladattal. Minden ravaszságát, lélekjelenlétét mozgósítania kell, hogy a halálos csapdából élve kerüljön ki.

    A díjnyertes újságíró, Anders Roslund és a börtönviselt Börge Hellström Svédország ünnepelt szerzőpárosa. A bűnözés világát életközelből ismerik. Sok szálon futó, sodró erejű regényükben lerántják a leplet a bűnüldözés és a büntetés-végrehajtás súlyos visszásságairól is.


  • Akció!
    29,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Van valamerre, ha máshol nem, hát ebben a könyvben, egy kisváros, a neve Ozsonnád. Akad itt iskola, kocsma, templom, kerekes kút és Jolánbusz, no meg Mámori-tó és Hencegi-erdő. Aztán van ám itt két ovis, Beni és Szabi, no meg két komoly iskolás lány is, Heni és Ági. Első hajmeresztő kalandjukat közösen olvashatják már olvasni tudó kicsik és velük együtt olvasó nagyok.


  • Akció!
    45,00 lei 15,00 lei
     új 2 munkanap 

    A ​nácik által megszállt Hollandiában Wim és Marie csatlakozik az ellenálláshoz, és a házukban elbújtatják a zsidó Nicót. Életük feszültségekkel terhes, de azért a bensőségesség és az összetartozás érzésének szép órái is megadatnak hármasuknak. Nicót azonban egyszer csak ostoba nátha dönti le a lábáról, egyre gyengébb lesz, és végül meghal. Hogyan szabadul meg az ember egy jogfosztott zsidó holttestétől anélkül, hogy veszélybe sodorná saját magát és az ellenállást? Hogyan lehet feldolgozni, hogy nem leszünk hős bújtatók?

    A „Keserédes komédia” 1947-ben jelent meg először Amszterdamban, ám a világsikert csak az amerikai fordítás 2010-es megjelenése hozta meg, új lendületet adva a szerző befogadásának. Most végre a magyar közönség is felfedezheti ezt az izgalmas életművet.

    „Amikor ma Hans Keilson könyveit olvassuk, az olyan, mintha egy reggel arra ébrednénk, hogy Anna Frank nemcsak túlélte a bujkálást, de még mindig itt él köztünk.” (Los Angeles Times)

    Hans Keilson 1909-ben született a Németországban, majd 1936-ban a zsidótörvények elől Hollandiába emigrált, ahol 2011-ben bekövetkezett haláláig élt és alkotott. Karrierjének különlegessége, hogy igazi jelentőségét csak 2010-ben, 100 éves korában ismerték el, a New York Times áttörést hozó méltatása nyomán. Munkássága elismeréseképpen többek között elnyerte a Johann Heinrich Merck-díjat, a Moses Mendelssohn-érmet, a Humboldt-érmet és a tekintélyes Büchner-díjat.


  • 19,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Estellának egyetlen álma van: énekesnő szeretne lenni. Apja azonban célja elérésében nem támogatja, zeneművészeti helyett is inkább nyelvi középiskolába járatta. De most, hogy nagykorú lett, és leérettségizett, ráébred arra, ha boldog akar lenni, a saját útját kell járnia. Az első lépés a meghallgatás az egyik legismertebb zenei vetélkedőn. Estella a tehetségkutató versenyen nemcsak megcsillogtathatja énektudását, de talán az igaz szerelem is rátalál…


  • 19,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Az Andreas-lányok könyveken és történeteken nevelkedtek. Édesapjuk, a különc Shakespeare kutató szinte mindent versben fogalmaz meg, három lányát pedig a nagy drámaíró műveinek szereplőiről nevezte el: Rose (Rosalinda – Ahogy tetszik), Babb (Bianca – Makrancos Kata) és Cordy (Cordelia – Lear Király). Amikor kiderül, hogy édesanyjuk rákos, a lányok visszatérnek a csendes egyetemi városkába és a szülői házba, hogy segítsenek. Vagy inkább azért, hogy lelki sebeiket ápolják és felejtsenek?
    Rose egyetemi tanár, a család támasza, élő lelkiismerete. Ha végre össze tudná szedni a bátorságát, párjával együtt Angliában kezdhetne új életet. Babb fiatalon a csillogó New Yorkot választotta, ám most boldogtalan és kiégett. Vajon milyen szörnyű titkot rejteget? Cordy évek óta egyik városból és egyik kapcsolatból a másikba sodródott, végül a hirtelen rá szakadó anyaszerep elől haza menekül. Képes lesz-e gyermekéért felelősséget vállalni?
    Rádöbbennek, hogy a szülővárosuk, ahonnan fiatalon pánikszerűen elmenekültek, többet jelent számukra, mint azt korábban gondolták. Szembesülnek azzal, hogy nélkülözhetetlenek egymás életében, s a jövőjüket meghatározó döntéseket együtt könnyebben hozhatják meg.


  • Akció!
    45,00 lei 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Egyiptom, Kr. e. 2153

    Az éj leple alatt nyolcvan pap a Nyugati-sivatagba indul. Egy rongyokba burkolt, titokzatos tárgyat visznek magukkal. Négy héttel később, amint úti céljukat elérik, halkan és diszkréten egymás torkát szegik.

    Albánia, 1986
    Egy távoli reptérről felszáll egy gép, mely Szudán felé veszi az irányt, fedélzetén olyan szállítmánnyal, mely örökre megváltoztatja majd a Közel-Keletet. Valahol fent, a Szahara felett a repülőnek nyoma vész.

    A Nyugati-sivatag, napjainkban
    Egy beduincsoport a dűnék között félig elégett, mumifikálódott holttestre bukkan. A tetem mellett egy filmtekercs és egy kis agyagobeliszk fekszik, utóbbi rejtélyes hieroglifákkal van teleírva.

    E három esemény csak addig tűnik egymástól függetlennek, míg meg nem érkezik Egyiptomba Freya Hannen, hogy eltemesse nővérét, aki érthetetlen módon önkezével vetett véget az életének. Freya számára félelmetes élet-halál kaland veszi kezdetét, amelyben nővére egyik különc barátja, az egyiptológus Flin Brodie lesz a társa. A nem mindennapi páros elszánt bérgyilkosok, kémek és a kormány ügynökei elől menekül, miközben az elmúlt századok egyik legjelentősebb egyiptomi leletére bukkan.
    És hogy honnan olyan ismerős Zerzura, az elrejtett oázis neve, vagy hogyan és miért kellett elrejteni egy egész oázist? Ennek már az olvasó nyomoz utána!

    Paul Sussman angol bestseller író, archeológus, újságíró, aki kirakós játék módjára felépített történelmi krimijeiről ismert.


  • 9,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Benjamin Weaver, a zsidó származású egykori bokszoló kívülállóként él a tizennyolcadik századi Londonban. Arisztokrata kliensei megbízásából adósokat kutat fel és gaztevők után nyomoz. Gazdag részvénykereskedő fiaként a családjától távol él – egészen addig, míg meg nem bízzák azzal, hogy utánajárjon apja hirtelen és rejtélyes halálának. Weaver leereszkedik az angol részvénykereskedők csalárd világába, kávézók, kaszinók, elegáns szalonok, és bordélyházak közt ingázva folytatja kémkedését. Minél jobban belemerül a nyomozásba, annál sötétebb színben körvonalazódik előtte az igazság, míg végül rádöbben: ha nem vigyáz, menthetetlenül az apja nyomdokain halad tovább– valószínűleg a saját sírját ásva ezzel.

    Lenyűgöző történelmi thriller, amelyben a szerző felvonultatja a korabeli London társadalmi rétegeinek képviselőit: spekuláló részvényügynököket, pitiáner tolvajokat, előkelő, ám megvesztegethető urakat, elvakult pénzembereket, koldusokat, színészkedő örömlányokat, tisztességes zsidó kereskedőket és családjaikat. Bepillantást nyerhetünk a tőzsdei ügyleteknek elsőként otthont adó kávéházak nyüzsgő és magával ragadó világába, s megismerhetjük a társadalom perifériájára szorult tolvajok, zsiványok, és álnok összeesküvők közkedvelt találkozóhelyeit, a londoni pubokat is.

    Benjamin nem kis fába vágja a fejszéjét, amikor úgy dönt, annak ellenére, hogy többször is az életére törtek, folytatja a nyomozást. Egyetlen cél vezérli: lerántani a leplet a Déltengeri Társaság és a Bank of England ellentétéből fakadó, fondorlatos összeesküvésről, ami a egyébként az apja idő előtti halálához is vezetett. Ezen az úton ármánykodó cselszövők és cinkosokból lett ellenségek kísérik, valamint egy olyan csodálatos barát, aki humorával és éleslátásával derűt csempész főhősünk olykor meglehetősen viszontagságos kalandjaiba.

    David Liss, az Egy kufár bosszúja című regény világhírű szerzője újabb lebilincselő történettel rukkolt elő. Magával ragadó, ördögi intrikával átszőtt, kalandos regény az angol értékpiaci krachot megelőző időkből, amelynek elolvasása után azon fog morfondírozni az Olvasó, hogy az azóta eltelt háromszáz évben vajon mennyi változás történhetett az értéktőzsdén…


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Egészséges, egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kezdve a diabéteszen át a rákig – jótékony hatással lehet. Cordain szerint ez a diéta valóban csodákra képes, pedig nem tartalmaz egyetlen varázsszert sem: csupán azokat az alapanyagokat, amelyekhez az ember az évmilliók során alkalmazkodott.

    A könyvben több mint száz ízletes – és olykor egzotikus – étel receptjét is megtalálja az olvasó, amelyek a hathetes fogyókúrás programba illesztve fényesen bizonyítják: fenséges lakomák mellett is megőrizhetjük egészségünket!

     


  • 22,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    A táplálkozásról szóló könyvek vezérfonala általában két szál szokott lenni. Az egyik, hogy adottnak veszik a nyugati ember mára kialakult étrendjét, a másik, hogy ezen belül próbálnak meg olyan új arányokat javasolni, amelyek az átlag étrendhez képest egészségesebbnek tűnnek. Ez meglehetősen könnyű is, hiszen a ma uralkodó táplálkozási szokások mellett a lakosság 50-60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

    Szendi Gábor könyve, a Paleolit táplálkozás szakít ezzel a rövidlátó dietetikai szemlélettel és evolúciós vizsgálódásokkal közelíti meg az optimális humán étrendet.


  • 29,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Az igazságnak mindenképpen győznie kell Michael Connelly igazi legendának számít a bűnügyi krimi műfajában. Huszonhét regényét eddig harminckilenc nyelvre fordították le, s több mint 42 millió példányt adtak el belőlük. Köteteiben két kiemelkedően népszerű figurát teremtett meg: Harry Bosch nyomozót, illetve Mickey Haller védőügyvédet. A Perújrafelvétel című krimiben e két karizmatikus férfi útjai keresztezik egymást. Ezt a sztorit azok is élvezni fogják, akik Connelly sötét hangvételű detektívtörténeteit kedvelik, és azok is, akik Connellyben a tárgyalótermi krimik mesterének, John Grishamnak a riválisát látják. Mickey Haller, aki egész életében a bűnösöket védte, álmában sem gondolta, hogy valaha is átigazol a másik oldalra, és a vádat fogja képviselni. Ám egy szép napon a huszonnégy évre elítélt gyerekgyilkost, Jason Jessupot szabadlábra helyezik. Az egykori DNS-minták újraértékelésének köszönhetően ügyét a teljes felmentés és a nem kevés kártérítés reményében újratárgyalják. Haller nem kételkedik Jessup bűnösségében, de csak azzal a feltétellel vállalja az ügyet, ha együtt dolgozhat Harry Bosch nyomozóval és az Államügyészi Hivatal legjobb ügyészével, Maggie McPhersonnal. Haller és csapata egy minden hájjal megkent sztárvédőügyvéddel találja szemben magát, aki a médiát is felhasználja, hogy védencét az igazságszolgáltatás áldozataként tüntesse fel. A szabadlábon védekező Jessup nappal a média reflekorfényében valódi celebként viselkedik, éjszakánként azonban különös átváltozáson megy keresztül. Csupán Haller és Bosch tudja, hogy senki sincs biztonságban – hiszen lehet, hogy a gyilkos ott folytatja, ahol huszonnégy éve abbahagyta….


  • 11,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ezekben a füzetekben az állattartás és a lógondozás szépségeiről olvashatnak a gyermekek. A kedves kis történetek mellett a matricák helyének megtalálása és beragasztása is kellemes elfoglaltságot biztosít, az elkészült füzetet pedig újra és újra elolvashatja az egész család.


  • 18,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    “Nagyon izgalmas időszak a hozzátáplálás elkezdése. Emlékszem, elsőgyermekes anyaként rengeteg kérdés merült fel bennem, amikor anyatejjel már nem tudtam kielégíteni kisbabám étvágyát. Ekkor került a kezembe Annabel Karmel pürés könyve, amelyben végre megtaláltam mindent, amire egy táplálásban tanácstalan édesanyának szüksége lehet. Miközben a lányom elégedett mosolyát figyeltem, azon kaptam magam, hogy lelkesen kanalazgatom a tányérból a maradékot. Mert tényleg isteni a mangópüré, a banánsodó és a sütőtökös rizottó! Forgassátok hát ti is szeretettel ezt a fantasztikus könyvet, hogy gyermeketek egészséges, boldog baba legyen!” (Gombos Edina)

    Az otthon készített bébiétel nemcsak gazdaságosabb, mint a boltban kapható társai, de egyben garancia is arra, hogy gyermekünk friss és egészséges összetevőkhöz jut hozzá. Fontos, hogy a hozzátáplálás érzékeny időszakában természetes összetételű és állagú finomságokat kapjon. És hogy mi lesz az eredménye annak, ha gyermekünk a legfontosabb 6 hónapban saját készítésű püréket eszik? Válogatós gyerek helyett mindenevővé válik, és szeretni fogja a természetes, egészséges ízeket.
    Annabel Karmel Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője, 22 bestseller kötet szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya.


  • 15,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    “Ha egy tónak képzeljük el a boldogságot, akkor miként lehet, hogy utólag mégis elfér egy pálinkáspohárban?”

    Ki gondolná, hogy a szeméremcsupaszítás oldhatja egy kommunista kisváros frusztrációit? Pedig a diktatúra idején sokan apró, kézzel fogható örömökbe kapaszkodva evickélnek túl a mindennapokon, akárcsak Papp Sándor Zsigmond
    első regényének hősei, akik esendőségükkel, kiszolgáltatottságukkal, infantilis vágyaikkal mind-mind a néhai diktátor gyermekei. Egy “babaházban” élnek a Törekvés utcában, és körülöttük mindenütt ott feszül Ceauşescu üvegburája. Szerelem, felvonulás, árulás és félelem az életük, melyben a mindent és a semmit csupán egy hajszál választja el egymástól – egy rosszkor elhangzó mondat, véletlen baleset vagy egy titkosszolga kedélyváltozása. A regény felkavaróan, de vigasztaló humorral mesél Románia rendszerváltás előtti és azt követő időszakáról. Szereplői, akiken átgyalogol a
    történelem, hús-vér figurák, akik a történet végére jutva kivétel nélkül rokonaink és barátaink lesznek. Az ő életük is, Kertész Imre szavaival, “valakinek szóló élet, és ennyiben – s csakis ennyiben – értelmes élet, ha magát az élet
    értelmét különben teljes homály borítja is.”


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ugorj a vízbe, és nézd meg közelebbről az óceánok legnagyobb szörnyeit! Fedezd fel a tenger alatti izgalmas világot! Bámulatos interaktív élmény vár rád: szemtől szemben állsz majd cudar cápákkal, bestiális bálnákkal, és öldöklő ördögökkel.
    Ez a könyv + egy webkamera + egy számítógép = lélegzetelállító interaktív élmény! Tartsd az aktiváló kártyákat a webkamera elé, és máris hihetetlen, háromdimenziós tengeri lények elevenednek meg előtted, amelyek szinte beúsznak a képernyődre! Részletesen megvizsgálhatod őket, és a billentyűzeted segítségével megnézhetsz néhány videót, és tengernyi ismeretanyaghoz juthatsz.


  • Akció!
    52,00 lei 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    A pénzpiacok sebesen mozgó világában a top producerek három lépéssel előre gondolkodnak, és villámgyorsan hozzák meg a döntéseiket. A saját labilis valóságukban élnek, ahol mindenki eltitkolja a szándékait, de a bátor húzások elnyerik a jutalmukat. A szélhámosságokat túlságosan egyszerű sikernek álcázni, a cselszövést pedig könnyű összekeverni az egészséges rámenősséggel. Minden csak játék és szórakozás… amíg valakinek baja nem esik. Grove O’Rourke top producer. A munka az élete. A munkatársai a barátai, mind közül a legjobb pedig Charlie Kelemen, egy igazi legenda. A kövér és sikeres Charlie-t mindenki ismeri és szereti. Legalábbis úgy tűnt, amíg több száz bulizó vendég szeme láttára látványosan meg nem gyilkolják. Amikor Charlie özvegye megkéri Grove-ot, hogy segítsen neki, a legenda kezd összedőlni, ráadásul az özvegyről is kiderül, hogy sötét titkot rejteget. Grove még magához sem tér barátja halála után, amikor sorozatos hazugságokra és hamisított dokumentumokra bukkan. Meg emberekre, akiknek drasztikusan megváltozott az élete abban a pillanatban, hogy aláírtak egy hazug egyezséget. Grove-nak arra kell rájönnie, hogy a pénz – az irdatlan mennyiségű pénz – elrejtheti egy kapcsolat legnyilvánvalóbb tökéletlenségeit is, és bárkit félrevezethet. Vagyis majdnem bárkit.


  • 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    Egy emberölésért elítélt férfi biztos benne, hogy a neki tulajdonított gyilkosság áldozata nagyon is életben van… Az isten háta mögötti szigetre váratlanul látogatóba érkezik az angol királyi család egy tagja… Ijesztő kinézetű férfi üldöz egy nőt az autópályán… A fiatal festőművész balesetet szenved kiállításmegnyitójának napján… Egy okos és gyönyörű nő kétségbeesetten keresi a tökéletes születésnapi ajándékot… Egy iraki menekült, aki előkelő helyen szerepel Szaddám Huszein halállistáján, kényszerleszállást végez szülőföldjén… Vajon mit tesznek a történetek szereplői, férfiak és nők ezekben a helyzetekben? Ön mit tenne?

    Jeffrey Archer, a lenyűgöző történetmesélő (S ezen áll egy mese, Egy tegez nyílvessző, Első az egyenlők között) novelláskötete tizenkét érdekfeszítő és fordulatos novellát tartalmaz. Gazdagon megrajzolt karakterek, akik egytől egyig váratlan szituációkban találják magukat; szellemes cselekményszövés, a történetek végén váratlan csattanóval. Jeffrey Archer lebilincselő stílusa, izgalmas történetei most is felejthetetlen élményt biztosítanak az olvasónak.