Sikerélmény játékokkal – Több 100 drámajáték és más…

10,00 lei

Készleten

További információk

Állapot

új 2 munkanap

Kiadás

Kiadó

Corvin Kiadó

Lapszám

120

Méret

A4

Szerzõ

Török Kajtár Enikő

Leírás

Ha változatos ötletek vannak egy pedagógus tarsolyában, érdekes játékok, akkor mindig akad valami, ami motivál, amivel életre lehet kelteni a tananyagot, s a gyermek sikerélményhez juthat.

Elterjedt tévhit, hogy az iskola falain belül a játék csupán időhúzó tevékenység. Pedig a tanóra megfelelő mozzanatába beékelt játék legtöbbször fejlesztő hatású lehet, persze csakis akkor, ha a játék szervesen kapcsolódik a megtanulandó tananyaghoz.

Manapság nem elég a tanórákon kifogástalanul tevékenykedő diákot nevelni, hanem minden pedagógus feladata az is, hogy részt vállaljon a gyermekek személyiségének fejlesztésében. Ebben segít a drámajáték, mely az élményen alapuló cselekedtetve tanításra épít.

A könyv értéke, hogy a hagyományos drámajátékok mellett tartalmaz még idegennyelv és matematika tanulását elősegítő módszereket, kooperatív játékokat, erdei iskolában felhasználható ötleteket is. Ráadásként pedig olyan konkrét terveket lehet kipróbálni, melyek a játékok gyakorlatban való alkalmazhatóságát bizonyítják.

E gyűjteményt felhasználhatják pedagógusok, szülők, táborvezetők, diákok, cserkészek, mindenki, aki szeret játszani, óvodástól nyugdíjas korig.