Akció!

Ítélet Könyve

45,00 lei 19,00 lei

Kivrin Engle történelem szakos egyetemi hallgató. Tanulmányai különösen izgalmasak a 2050-es évek Angliájában, ahol a szakmai gyakorlathoz már az időutazást is igénybe veheti. Mivel az időparadoxonok nem engednek senkit a múltba, aki beleavatkozhatna az eseményekbe és megváltoztathatna bármit, ezért a történészeken kívül nem is érdekel senkit a dolog. A tanszék most Kivrint minden addiginál régebbre akarja visszaküldeni, az 1320-as évek Oxfordjába.
Az időgépet kezelő egyik technikus hirtelen megbetegedése miatt az utazás nem zökkenőmentes, és amint megérkezik, a lányon is kitörnek az influenza tünetei. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ez a legkisebb problémája: nemcsak hogy nem emlékszik a koordinátákra, ahonnan kollégáinak föl kell majd őt szedni, de nem is az eltervezett évbe érkezett, hanem több mint húsz esztendővel későbbre, épp akkor, amikor a rettegett Fekete Halál felüti a fejét a környéken.
És mintha mindez még nem lenne elég, otthon tovább terjed az influenza, az egész várost karantén alá kell helyezni, és az időutazási programot leállítják. Vajon megéri-e Kivrin, hogy visszajuthasson saját korába, és egyáltalán lesz-e még hova hazatérnie?

Utolsó példány

Kategória:

További információk

Állapot

új 2 munkanap

Kiadás

Kiadó

Metropolis Média

Lapszám

540

Szerzõ

Connie Willis