Az ​egészséges táplálkozás Útmutató a helyes étkezési szokások kialakításához

9,00 lei

Ennek a könyvnek az a célja, hogy a nyers ételeket táplálkozásunk állandó alkotórészévé tegyük, és oly mértékben szerepeljen étrendünkben,ami nemcsak hasznos és megőrzi egészségünket, hanem teljesítményünket is fokozza.
Miért hasznos a nyers étel?
Különleges értéke abban rejlik, hogy a szervezetet mindenekelőtt C-vitaminnal, a B-csoport vitaminjaival, az A-vitamin elővitaminjaival, az ásványi anyagok és nyomelemek széles skálájával gyakorlatilag veszteségmentesen ellátják. A nyers ételek igen sok rostanyagot tartalmaznak, ezek szükségesek a rendszeres és egészséges bélműködéshez. A nyers étel csillapítja a szomjat, szabályozó hatást fejt ki a gyomorsav-kiválasztásra, javítja a test hőszabályozását, különféle vesebetegek és vegetatív zavarok megelőző szereként javasolják.
Ennyi jó tulajdonság mellett érdemes fogyasztani, az itt közölt receptek pedig abban is segítenek, hogy jó ízzel és gusztususan kínáljuk őket.

Nincs készleten

Kategória:

További információk

Állapot

Antikvár 2 munkanap

Kiadó

Black & White

Lapszám

96

Leírás

Egészségesen lefogyni, hogy közben teljesítőképességünket is megőrizzük, no meg a jókedvünket is – meglehetősen kevés fogyókúramódszer mondhatja el. A tökéletes étrend nem ígér pánikszerű fogyást, ami megterheli a szervezetet, rövid idő múlva pedig még több kilót eredményez. Az amerikai orvos, Hay doktor olyan módszerét dolgozta ki az egészséges táplálkozásnak, amelynek alapján önsanyargatás nélkül ehetünk meg mindent – csak odafigyelve. Azt állapította meg, hogy a táplálékok emészthetőségének mértékétől függ az elhízás, ez alapján kombinálta a táplálékfajtákat: fehérjetartalmú ételeket a nap első felében ehetünk büntetlenül, szénhidrátalapúakat délután és este.
A könyv szerzője, Ursula Summ Hay doktor módszere, a tökéletes étrend segítségével sikeresen megszabadult túlsúlyától. Hogy segítsen sorstársain, fogyókúraklubokat szervezett, és az ott szerzett tapasztalatain írta meg ebben a könyvben. Az első részben leírja, mi az a tökéletes étrend, praktikus tanácsokat adva fogyókúrázóknak, a könyv többi része pedig változatos, ízletes recepteket közöl – a tökéletes étrend alapján összeállítva. Ezeket a recepteket persze elkészíthetjük az egész családnak, némi köretkiegészítéssel a fogyni nem vágyóknak is.