• Minimum 30,00 RON kell vásárólnia!
Kosár megtekintése “Dombon áll egy házikó – Mondókázzunk együtt! lapozó” a kosárba helyezve

1–52 / 98 találat

  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 
  • 15,00 lei
     új 2 munkanap 

    Izgalmas és érdekfeszítő utazásra vágysz? Akkor tarts velünk Az állatvilág mesterei sorozat négy kötetén keresztül! Utazásunk első állomásain csataterekre látogatunk, ahol arról tudósítunk, hogy miért és milyen hadi eszközök, stratégiák bevetésével küzdenek egymással az állatok. Később azok kívánságát teljesítjük, akik inkább művészi hajlamaikról szeretnének többet megtudni. Ám azok sem fognak csalódni, akik vérbeli ragadozókra, mestervadászokra vagy igazi ínyencekre kíváncsiak. Barangolásunkat nehéz terepeken zárjuk: itt a legkülönfélébb túlélőtechnikákkal ismerkedhetünk meg.
    Sorozatkönyvünk az állati viselkedésformák változatosságát négyszer 64 oldalon, a legszebb és legkülönlegesebb példákon keresztül tárja az ifjú olvasó elé, miközben az élővilág szeretetére, tiszteletére és további megismerésére ösztönöz.


  • Akció!
    35,00 lei 31,50 lei
     új 2 munkanap 

    Allie nem egy átlagos lány, hobbija a programozás. A CodeGirls nyári táborban egy különleges programot írt, mely közös érdeklődésük alapján párosítja a felhasználókat. A párok nem látják egymást, de amikor egymás közelében tartózkodnak, a telefonjuk jelez, és egy képet dob fel a másikról. A program neve: Klikk.
    Az applikáció hamar népszerű lesz, és a lány tanára szeretné, hogy Allie nevezzen egy versenyben ezzel az alkalmazással. Kiderül azonban, hogy Allie ellensége, Nathan is indul a megmérettetésen.
    A lány applikációja hatalmas siker, de hamar kiderül, hogy a Klikk olyan képeket is feltölt a telefonról, amiket nem tett közzé a tulajdonos. Így Allie barátnője is kínos helyzetbe kerül.
    Allie-nek pár napja van kijavítani a hibát, ezért minden percét a számítógépes teremben tölti. Ám elvonja a figyelmét, hogy itt tartózkodik Nathan is, akinek szintén gondja akadt a játékával.
    Vajon Allie ki tudja javítani a hibát és el tudja érni, hogy a felhasználók újra bízzanak benne? Legyőzheti ellenfelét és megnyerheti a versenyt? És visszakaphatja valaha a barátait?


  • 38,00 lei
     új 2 munkanap 
  • Akció!
    45,00 lei 40,50 lei
     új 2 munkanap 

    Torzsarágó, a szürke nyuszi akaratán kívül válik híressé, miután sem a medvétől, sem a tigristől, sem az oroszlántól nem ijedt meg. Csodálata addig tart, amíg valaki rá nem jön, hogy mitől lett ilyen bátor a kis nyuszi… Mihail Pjackovszkij mesehősei – akárcsak az oktondi Torzsarágó – kedves, jóravaló állatok, akik sok mindent tanulnak meg a maguk vagy mások kárán. Hápisápit, a piszkos kiskacsát, Csahost, az éneklő kutyát, vagy a hiú pávát Vlagyimir Szutyejev rajzolta le sok-sok évvel ezelőtt. A sün, akit meg lehetett simogatni című kötet ismert meséi közül most jó néhány új köntösben jelenik meg a legkisebbek örömére.


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    „Syta regénye hitelesen mutatja meg, milyen dicsőséget hozhat, és milyen megaláztatásokkal járhat a munka egy elit high-tech cégnél.”
    Benjamin Page, high-tech befektető

    „Provokatív történet arról, miként lelhet rá valaki az igazi céljaira a high-tech világában.”
    Marcus Holst, a Google egykori ügyfélmenedzsere

    Vic annyiban különbözik a többi Harvardon végzett fiatal sráctól, hogy állást kap a SHOW-nál, a világ legnagyszerűbb hightech cégénél. A fizetése elképesztően jó, ráadásul annyit ehet és ihat a munkahelyén, amennyit akar, sőt nemcsak konditerem és uszoda van, hanem pihenő- és videojátékszoba is. És ott van még az éves bónusz –havonta. A kollégái fantasztikusak. Olyan ruhában jár munkába, amilyenben akar. Észbontó bulikon és utazásokon vesz részt a cég számlájára. A siker és a boldogság utáni hajsza közben azonban egyszer csak a szex, a drogok és a csalás homályos, zavaros világában találja magát. Az új high-tech elit tagjai éppen olyan mohók, mint a Wall Street-i bankárok – csak talán még dörzsöltebbek.
    Filip Syta korábban a Google-nél dolgozott, de úgy döntött, otthagyja a high-tech világát, hogy – engedve belső késztetéseinek –beteljesítse regényírói ambícióit.
    Stockholmban született és nőtt fel, majd 2011-ben vállalkozástanból szerzett diplomát
    a svédországi Lund egyetemén. Regényében első kézből mutatja be a high-tech cégek világát, felfedve a Szilícium-völgy kulisszatitkait.


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Purgatórium a különc milliárdos Fletcher Brass törvénytelen holdbéli kolóniája: háborús bűnösök, gyilkosok, szexmániások és kalandvágyó turisták mekkája. Az egész világegyetemben nem lehet jobb kábítószereket, olcsóbb plasztikai sebészeket vagy baljósabb útleírásokat találni. Brass feketepiaci mennyországában azonban érik a baj. Egy száműzött zsaru érkezik erre az elvadult új határvidékre, és azonnal egy könyörtelen gyilkosságsorozat ügyében kell nyomoznia, amelyben maga Brass és a nem kevésbé ambiciózus lánya is gyanúsított.

    A sötét oldal a tudományos SF, a brutális krimi és a holdbéli kalandregény ötvözete; egy feszült, stílusos és akciódús thriller, amelyben az izgalmakat csak a holttestek száma múlja felül.


  • Akció!
    62,00 lei 55,80 lei
     új 2 munkanap 

    “Lenyűgöző történet arról, hogyan élheted meg szíved valódi vágyait

    “Engedd el a kétségeidet, és gyermeki kíváncsisággal vágj neki a felfedezésnek, tudva, hogy új emberként érsz majd az út végére, vagyis, ha pontosabb akarok lenni, sokkal inkább az az ember leszel, aki vagy, és akinek teremttettél.”

    Látszatra Jack Valentine-nak mindene megvolt. Reklámszakemberként remek fizetést kapott, és jól is állt neki ez a szerep. Modern lakásba járt haza, szuper barátokkal találkozott esténként, és menő autót vezetett. Legalábbis egy zavaros hétfő reggelig, amikor belecsapódott egy furgon oldalról, ő pedig a kórházban kötött ki súlyos sérülésekkel.
    Persze minden okkal történik, és Jack útja is felfedi magát, amikor megjelenik az ősz hajú, súlyos beteg férfi a kórházi szobájában. Az idős úr, Cal, elmondja az élete történetét, amely nagyon is hasonlít Jack addigi sorsára. A mese anyagi javakról szól, de a közepén óriási űr tátong. Cal végül a filozófia segítségével talált megváltásra (vagyis a bölcsesség szeretetével), most pedig felajánlja Jacknek, hogy elmondja neki a választ a Végső Kérdésekre, amelyekkel mindannyian szembe kerülünk: “Bölcsen éltem? Jól szerettem? Jól szolgáltam másokat?”
    Jack három repülőjegyet kap Caltől, valamint egy térképet, amelyen egy piros X jelöli a célállomásokat. Lehetősége nyílik három kiváló mesterrel találkoznia, akiknek a bölcsessége megválaszolja mindhárom kérdést. Pontosan ugyanúgy, ahogy egykor maga Cal is megkapta a választ. Jack először Rómába repül, ahol a Szenttel találkozik. Ezután elutazik Hawaiira, ahol megismeri a Szörföst, végül pedig New Yorkba indul, ahol a Vezető várja.
    Az út során megtanulja a belső munka fontosságát, felfedezi, hogy rossz tulajdonságaink segítségével jobb önmagunkhoz érhetünk el, és felfedezi, hogy ha mindent meg akarunk érteni az elménkkel, nem hallhatjuk szívünk bölcs suttogását. Csatlakozz Jackhez útja során, és válj te is azzá az emberré, aki valójában vagy!

    Ha készen állsz rá, hogy a legjobb életedet éld, olvasd el ezt a rendkívüli könyvet!
    – Richard Carlson, PhD, a Ne csinálj a bolhából elefántot, hiszen csak bolhák léteznek című bestseller szerzője

    Egy újabb elképesztő könyv Robin Sharmától, amitől biztosan megváltozik az életed.
    – Mark Victor Hansen, az Erőleves a léleknek című könyvsorozat szerzője és Az egyperces milliomos című bestseller társszerzője

    Ennek a lenyűgöző könyvnek a lapjain egy erőteljes, ám megvalósítható folyamatot fogsz megismerni, amelynek a segítségével újraalkothatod az életedet, és visszatalálhatsz a legjobb énedhez. A lebilincselő és szívhez szóló történetként megírt A szent, a szörfös és a vezető mély bölcsességet és gyakorlati tanácsokat ötvöz, amelyek segítenek felfedezni a végzeted, megmutatják, hogyan élhetsz hiteles emberként, és hogyan találhatod meg végre a tartós boldogságot, amit annyira keresel.
    Ebben a forradalmi, mégis könnyed útmutatóban, amely rávezet, hogyan élheted az életed a leghitelesebben, a következőket tanulod majd meg:

    – Hogyan élesztheted fel valódi képességeidet, és hogyan ragyoghatsz a legfényesebben ebben a világban?
    – Hogyan alakíthatod a félelmeidet szabadsággá, a sebeidet pedig bölcsességgé?
    – A leckék megtanítanak rá, hogyan válj a saját elméd mesterévé, miközben megnyitod a szívedet, és táplálod a lelkedet.
    – Egyszerű gyakorlatok segítségével igaz, szeretetteljes kapcsolatokat fogsz tudni kialakítani.
    – Hogyan szerezd vissza a kalandot, a varázslatot és a vidámságot az életedben?
    – Eszközöket kapsz, amelyekkel a karriered sztárjává válhatsz, és bevonzhatod a bőséget.”


  • Akció!
    55,00 lei 49,00 lei
     új 2 munkanap 

    Csukás István meseregényében a tücsök a szigeten töltött szép nyár emlékeit idézi fel. A zsályaszagú hátizsák zsebében került be a szobába, itt tölti nagy unalomban a telet. Kiugrik a hátizsák zsebéből, felszökken az írógép billentyűire, és le-leüt egy-egy betűt. Valamennyi leütött betű egy-egy szép nyári emléket idéz. Véletlenül éppen ezt a mondatot kopogja le: “A szigetre vágyom.” Csukás István meseregénye Cakó Ferenc illusztrációival jelenik meg.


  • Akció!
    68,00 lei 61,20 lei
     új 2 munkanap 

    Egy szó megváltoztat mindent.
    Több mint húsz évszázadon keresztül egy szent irat félreértett szavai majdnem mindenkit megtévesztettek és összezavartak. A történelem során csak nagyon kevesen ismerték föl, hogy ezek a szavak egy rejtvény alkotórészei. Amint fölfeded a rejtélyt, egy új világ tárul a szemed elé.
    A Varázslatban Rhonda Byrne a világ elé tárja ezt az átalakító erejű tudást, majd egy 28 napos, varázslatos utazás során megtanítja, hogyan alkalmazd a mindennapjaidban.
    Nem számít, ki vagy, nem számít, hol vagy, nem számít, milyenek a jelenlegi körülményeid, A Varázslat meg fogja változtatni az egész életedet!


  • Akció!
    30,00 lei 15,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ó, hát egy kis gonoszkodás, az már valami, nem? Csak amennyire jólesik. Ha egy bomba nem robban fel, az most rendesség tőle, vagy gonoszság? Hisz rendes bomba jó gyilkosan felrobban, nem? Ha egy halász túlságosan szereti a sült aranyhalat, hogyan teljesülnek a kívánságai? Ha a királyfi megbukik kötélmászásból, hogy jut fel a toronyba? Ha egy királyi bölcsességfog iszonyúan sajogni kezd, hova lesz a királyi bölcsesség? Ha egy rántotta kisüti a világháborút, akkor minden katona éhesen marad? Nektek ez mind nem elég gonosz? És ha egy láthatatlan ember belecsíp mindenki fenekébe, az már azért elég gonosz, ugye?

    Ijjas tamás és Lackfi János olyan irtó rövid, vicces meg borzongató meg vicces-borzongató meséket írtak, melyeket az okos olvasók nyugodtan folytathatnak tovább, akár a világ végéig is, meg még egy nap.


  • Akció!
    42,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Hogy kicsoda Joe Carrot?
    Joe Carrot egy nyúl. De nem akármilyen nyúl, Joe Carrot magánnyomozó! Ügynöksége, a Carrot & Carrot a leghíresebb magánnyomozó iroda egész Tapsivárosban (naná, hiszen az egyetlen!).
    Joe Carrot azonban nemcsak nyomozó, de gondos családapa is. A történetei éppen ezért egyszerre izgalmasak és szórakoztatóak, és tele vannak rejtélyekkel és vidámsággal.

    A vörös mancs rejtélye
    Hamarosan kezdetét veszi a Nagy Répa Kerékpáros Körverseny. A versenyzők közt ott van Jane Carrot is. Joe és a gyerekek teljes erőbedobással szurkolnak neki. Ám ekkor feltűnik a színen egy titokzatos tolvaj, aki abban mesterkedik, hogy ellopja Jane kerékpárját. Nincs más hátra, Joe-nak fülön kell őt csípnie.


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    “De egyetlen embert tudok csak kivenni, ahogy ott áll a jegyárusító fülkével szemben. Porter Roth. Gyönyörű alak. A fején temérdek vadul göndörödő hajfürt. Pimasz mosoly. Ősi ellenségem.”
    Bailey “Mink” Rydell megtalálta élete pasiját. Mindketten imádják a filmeket és minden egyes nap beszélnek – Alex tökéletes. Eltekintve attól az aprócska ténytől, hogy még
    soha az életben nem találkoztak és egymás valódi nevét sem ismerik…
    Amikor Bailey ugyanabba a városba költözik, ahol Alex él, a lány úgy dönt, megkeresi. Ám megtalálni valakit a chatelésekre alapozva nehezebb, mint ahogy Bailey elsőre gondolta, főleg úgy, hogy idegesítően magabiztos (és szemtelenül jóképű) munkatársa, Porter Roth minden egyes lépésén jól szórakozik. Vajon nem őrültség ez az egész, és nem lesz csalódás, ha mégis sikerül Alexet megtalálni?
    Bennett könyve rendkívül finoman árnyalt szerelmesregény, amely egyaránt beszél a felnőtté válás nehézségeiről, és a fiatalság minden nehézségen felülkerekedő életerejéről. Vigyázat, nem csak lányoknak!


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Vajon mit csinált Kristin, amíg ti szültetek?
    Kristin Newman, aki nemcsak szingli világutazó és kalandor, hanem olyan televíziós sorozatok társszerzője, mint az Így jártam anyátokkal vagy Azok a 70-es évek.
    Hősnőnket lehet szeretni vagy megvetni, lehet irigyelni vagy együtt érezni vele. Egy biztos: közömbös nem lesz.
    Kristin tobzódik Amszterdamban, szilveszterezik New Yorkban, barangol Izlandon, lebeg a Holt-tenger habjaiban, pasizik Moszkvában.
    Miközben a világ legegzotikusabb tájaira kalauzol bennünket, szingli csajos élményeit fanyar humorral és öniróniával adja elő, legyen szó akár egy balul sikerült párizsi utazásról, akár egy patagóniai gleccser jégomlásáról vagy egy argentin papjelölttel folytatott kalandjáról.
    Hősnőnk egy olyan életbe invitál, amelyet átjár a szabadság szele, és amelyben a fő úti cél önmagad megtalálása.


  • Akció!
    49,00 lei 44,10 lei
     új 2 munkanap 

    22 gyönyörűen illusztrált mese olyan helyszínekkel és szereplőkkel, amelyek minden gyermek képzeletét megragadják. A történetek egyszerre varázslatosak és lenyűgözőek, hiszen bátor cirkuszi mutatványosok, kiszámíthatatlan hercegek és hercegnők vagy vakmerő felfedezők mellett angyalok a szereplői, akik óvnakHa esetleg bármilyeen javaslatod van a címmel, kieme, láthatatlanul vezetnek minket mindennapjainkban. Gyöngéd, szerető energiájuk egyengeti bátortalan lépteinket. Minden mese végén összefoglalva ott a pozitív üzenet. A könyv bevezet a meditáció és a vizualizáció technikájába is – pont olyan mértékletesen, ahogyan azt a gyermeki lélek igényli.


  • Akció!
    35,00 lei 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Willow Thorpe tudja, milyen az, ha állandóak a súrlódások két ember között. Ráadásul azok ketten épp a szülei: Rosie és Rex. Ő maga is összezavarodott, mióta a szülei elváltak, és próbál lavírozni a két külön világ között. Pedig nem volt mindig ilyen az életük… Amikor Rosie és Rex először találkoztak, mintha a tűz és a víz csapott volna össze. Rosie ünnepi pillanatok sorozatának látta az életét, melynek során feltárulnak előtte a szerelem csodás, rejtett titkai. Rex a saját szabályai szerint élt, és biztonságra, rendezettségre vágyott. A józan eszük azt súgta, hogy a kapcsolatuk nem fog soká tartani, bár őszinte és igaz szerelemnek indult… Willow a válás után az anyjával akar maradni, hogy sütkérezhessen Rosie túláradó szeretetében. A mamája ugyanis az egyetlen ember, akiről elhiszi, hogy feltétel nélkül elfogadja őt. Mindhárman keményen dolgoznak azon, hogy valamennyire összetartsák a családot, de Rosie viharos hangulatváltozásai forgószélként söpörnek végig rajtuk, és a történetük végül szívszorító eseményekbe torkollik…


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 
  • Akció!
    19,00 lei 17,10 lei
     új 2 munkanap 

    A kiskutya csurrant: lábát emeli. A kisboci mezőn végzi a dolgát, a kiscicának ott a macskavécé. Na de hogy csinálják a kicsi meg a nagyobb gyerekek, ha éppen kell nekik?
    Vicces rímek, színes képek…
    Látjátok? Vécére menni gyerekjáték…
    Segít a szobatisztaságban, fejleszti a beszédkészséget.


  • Akció!
    55,00 lei 49,50 lei
     új 2 munkanap 

    Buda egyik csendes utcájában áll egy omladozó ház. A homlokzati nagy erkély két oldalán egy-egy szépséges angyal magasodik, kezükben leeresztett pallos – mintha csak a házat vigyáznák mindenfajta veszedelemtől. Bizony, van is mitől óvni-védeni, mert le akarják bontani, hogy szállodát építsenek a helyére. A lakók azonban mozgalmat indítanak a patinás épület megmentésére, vezetőjüket, Zsuzsát pedig szoros szálak és emlékek fűzik a házhoz: annak idején, egyetemista korában rendszeresen látogatta ott a csaknem százéves Hilda nénit, aki elmesélte neki az életét.
    Paál Hildának szavai életre keltik az 1910-es éveket, amikor az angyalos ház a fénykorát élte. Hilda, Klári, Manci és Lina, a négy barátnő együtt élik át a századelőn a felnőtté válás, és persze a szerelem, valamint az elkerülhetetlen csalódások édes-fájdalmas élményeit. Az angyalos ház azonban titkokat is rejt: az egyik emeleti lakásba rejtélyes új lakó költözik, és esténként különös vendégek fordulnak meg nála. A lányokat furdalja a kíváncsiság, és amikor nyomozni kezdenek, akaratukon kívül még a kor politikai cselszövéseibe is belekeverednek.
    A ház története ezzel nem ér véget, tovább folytatódik-bonyolódik a kötet végére beillesztett két novellában. A Karácsony a ligetben egy félszeg, édes-bús, tragédiába torkolló szerelmet idéz, a Rozmaring pedig a némafilm korának Amerikájába, a Broadway színpadjaira és a New York-i filmstúdiókba vezeti a regény egyik szereplőjét és az olvasót.


  • Akció!
    38,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Kedves borzongást kedvelő barátaim!
    Itt vagyok, ragyogok! Bat Pat vagyok!
    Egy igazán ijesztő történetem van számotokra… Készen álltok?
    Amikor a Silver családdal elutaztunk hétvégére egy termálfürdőbe, leginkább az aggasztott, nehogy túlságosan elázzon ott a szárnyam. Ki gondolta volna, hogy majd attól kell félnem… nehogy megégessem magam? A muslincás mindenit neki!


  • Akció!
    49,00 lei 13,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ozirisz szent fája, az abüdoszi templomban féltve őrzött és gondozott akácia sorvadozni kezd. III. Szeszósztrisz fáraó hamar felismeri a veszélyt: ha az Élet Fája – amely a feltámadt Ozirisz életerejét és Egyiptom egységét jelképezi – kiszárad, az országban fölbomlik a rend, ínség üti fel a fejét, és alapjaiban rendül meg a fáraó hatalma.
    Iker, a Maatot, az igazságot megalkuvás nélkül kereső, ifjú írnoknövendék akaratán kívül kerül az ország vesztére törő, sötét erők markába. Miután egy végzetes tengeri úton majdnem megölik, életét a rejtély megoldásának szenteli. Sorsát egy láthatatlan kéz vezeti, amely rendre megóvja a nagyobb veszélyektől. Lehet, hogy a titokzatos védelmező egy gyönyörű papnő, aki rabul ejtette Iker szívét?
    Hogyan kapcsolódik össze a fáraó harca és Iker igazságkeresése az Egyiptom létéért folytatott küzdelemben? Minderre választ kapunk Jacq fordulatos, mitologikus elemekben bővelkedő, négykötetes regényciklusából.

    Christian Jacq (1947) francia egyiptológus, író, több mint húsz történelmi témájú mű szerzője. Érdeklődése már kamaszkorában az ókori Egyiptom mágikus, rejtélyekkel teli világa felé fordult. Tizennyolc éves korára nyolc regény kéziratát készítette el, de az igazi áttörést csak az 1987-ben megjelent Champollion, az egyiptomi hozta el neki. Írásaiban Jacq, az egyiptomi magaskultúra szerelmese, mesterien szövi egymásba a történelem, a misztériumokra épülő, mindent átitató egyiptomi vallás és a sokszor gyarló emberi törekvések szálait. Töretlen népszerűségnek örvendő regényei mára huszonöt országban jelennek meg.


  • 9,00 lei
     új 2 munkanap 

    Az Esti mese sorozat füzeteiben olyan történeteket olvashatunk, amelyek a hosszú nap végén megnyugtatják a kicsiket, mégis érdekesek, szórakoztatóak és tanulságosak is. Tündérmesék, népmesék, állatmesék, vidám történetek Mátyás királyról: kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik majd az Esti mesékben.


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Egy sötét, alvilági királyságban az uralkodó nem ismerhet félelmet, csak így tarthatja irányítása alatt az utcákat és a rajtuk élősködő, könyörtelen bűnözőket. Race Hartman elég jó családba született, elég intelligens, és eléggé kiábrándult a saját világából ahhoz, hogy az utcák királya legyen. Az olyan helyeken, mint a Point, mindig felüti a fejét a bűnözés, és mindig is lesznek züllött alakok, de aki föléjük tud kerekedni, az gátat szabhat a pusztításnak. Race-nek van egy terve, de kérdés, hogy meg tudja-e akadályozni a teljes pusztulást úgy, hogy saját magát nem teszi tönkre? Brysen Carter sosem állhatta a legjobb barátnője bátyját, mert túl sármos, túl megnyerő a modora, és túl könnyen behálóz bárkit. Óriási kísértés egy ilyen férfi aranyfényű ragyogásában sütkérezni, de Brysen tudja, hogy Race olyan, akár a Nap: ha túl közel kerül hozzá, jó eséllyel a vesztébe rohan. Mikor fenyegető üzeneteket kap, majd valaki az életére tör egy parkolóban, az egyetlen ember, akire számíthat, pontosan az a férfi, akit nem engedhet közel magához. Néha a vakmerőség az egyetlen esélyünk az életben maradásra. Vajon Brysen hagyhatja, hogy Race megmentse az életét, ha ennek az az ára, hogy feladja érte önmagát?


  • Akció!
    38,00 lei 34,20 lei
     új 2 munkanap 

    A könyv kiváló segítség mindazoknak, akik szeretnék saját eltevésű finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá. A különféle eljárások pontos leírását követve, az ajánlott receptek elkészítésével könnyedén, lépésről lépésre tanulhatjuk meg a házi tartósítás minden csínját-bínját, legyen szó savanyúságokról, befőttekről, szörpökről és szirupokról, szárított zöldségekről és aszalt gyümölcsökről, pácolt húsokról vagy halakról. Sőt, olyan receptekkel, eljárásokkal is megismerkedhetünk, melyek nem hétköznapiak a magyar konyhában
    Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá?
    Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen! Magabiztosan mozogsz majd a savanyúságok, befőttek, szörpök, aszalt gyümölcsök, pácolt húsok világában, és nálunk szokatlan, különleges eljárásokkal is megismerkedhetsz.
    KEZDŐKNEK
    Friss savanyúságok • Alkoholos szirupban eltett gyümölcsök • Pesto • Csatni
    HALADÓKNAK
    Lekvárok és dzsemek • Gyümölcssajtok és -zselék • Szörpök és szirupok • Aszalás
    MESTEREKNEK
    Marmelád • Gyümölcs-curd • Vaj és sajt •Halak, húsok pácolása • Pástétomok
    Tanácsaink, ötleteink és receptjeink segítségével házi finomságok egész sorával töltheted meg kamrád polcait!


  • Akció!
    17,00 lei 15,30 lei
     új 2 munkanap 

    A megnyugtató, dallamos versikéket csendben, suttogva, a babát ringatva mondókázzuk, félig-meddig dúdolva, ettől a baba is, a mama egy hullámhosszra kerül, összemelegednek, lelassulnak, a legédesebb, legszorosabb kötelékben, bizalomban. Az esti órákban elővett kis kötet ráhangolja a babát az elkövetkezendő történésekre, a napi rutin megnyugtatja, hisz tudja, hogy a nézegetés, a kedves képek mesélése után valami jó következik, az ölelés, az esti puszik és az alvás. A kisgyerek megtapasztalja az éjjel és nappal váltakozását, ő maga is mormolja, gagyogja, beleringatja magát ebbe az állapotba, segítve ezzel a beszédindulást, ritmusérzékenységet. Híresen szép altatók kerültek a kötetbe, kedves grafikák kíséretében.


  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 

    Mennyi őstudást adnak át a mesék, azt sokszor fel sem foghatjuk! Csak ha kutakodni kezd utánuk az ember, akkor döbben rá, hogy a mese több mint tetszetős, édes történet. Egyes mesetudósok szerint sok mese átsegít a kamaszkorból a felnőtt létbe (Bettelheim, Boldizsár Ildikó), archetipikus képeivel, többszintes világával olyan helyzetet teremt, amely mindünkben ott él, és a napi feladatok, problémák megoldására képletet, kiutat mutat. Ismerjük ugye azt a helyzetet, hogy gyermekünk egyik napról a másikra megváltozik kívül-belül, előjönnek a serdülőkor zavarba hozó testi-lelki tünetei és vele együtt az a hihetetlen álomszerű korszak, amikor soha nem tudja, hol van, mi zajlik körülötte. Ez a Csipkerózsika-jelenség, amiből egyenesen a nagykamaszkori önmegvalósításra ébred. Kiskorban még tündérmese, félig felnőtten mindennapi kapaszkodó az élet elénk sodródó jelenségeire, problémáira. Olvassuk, meséljük, élvezzük együtt a meséket, hagyjuk beépülni minél hamarabb a gyermekek tudatába.


  • Akció!
    35,00 lei 15,00 lei
     új 2 munkanap 

    Darcy tízéves, szeret sellőnek öltözni, van egy báránya, Barita, történeteket ír a naplójába, és néha világgá megy. Egy napon új lány jön az iskolába, aki minden fiút azonnal rabul ejt, köztük Darcy legjobb barátját, Willt is. Ez mindent megbonyolít, és Darcy körül az élet egyre zűrösebb lesz.
    Élvezetes olvasmány egy furcsa, vicces, dühös és jószívű kiskamasz mindennapjairól.
    “Végre egy remek lányválasz a Ropi naplójára!”


  • Akció!
    35,00 lei 15,00 lei
     új 2 munkanap 

    Darcy a Nagy Iskolába készül, ahol egyenruhát kell hordani és csúnya, ormótlan cipőt. Minden rosszul alakul, ám ekkor váratlanul beveszik az iskolai újságot készítő csapatba. Csakhogy a házibáránya, Barita eltűnik, és a legjobb barátja, Will is elfordult tőle. Eleven, mulatságos történet egy szeretetreméltó, nagy képzelőtehetségű tizenévesről, sok bonyodalommal és még több nevetéssel.


  • 9,00 lei
     új 2 munkanap 

    Dorottya és Domonkos egy oviba jártak. Domonkos azóta iskolás lett, de a közös szenvedély, a közös dodóságuk megmaradt és továbbra is összetartja őket.

    Az éppen olvasni tanuló gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani a HŐS OLVASÓ! sorozat. Rövid mai magyar mesék, a mai gyerekeknek barátságról, szeretetről, csodákról hős tettekkel fűszerezve.


  • Akció!
    17,00 lei 15,30 lei
     új 2 munkanap 

    Előbb közvetlen környezetét ismeri meg a kisgyermek, minden érdekes, amit lát, megtapasztal. A ház körüli állatok kedvencei, és a róluk szóló mondókák az elsők, amelyeket olyan könnyen megtanul. A szereplők a kutya, cica, egérkék, az éjjel vadászó állatok, a réten repdeső lepkék, madarak, katicák, a gazdasági udvarban élő, hasznot hozó állatok. A magyar népi gyermekköltészet gazdag kincsestárából válogattunk egy jó csokorra valót, derűs, mesélésre hívó képek kíséretében.


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Grace és Tippi. Két szív, két élet, egy test. Grace és Tippi ikrek. Csípőjüknél összenőtt sziámi ikrek – ugyanolyan természetes, egészséges álmokkal, vágyakkal, mint bármelyik tini. Életre szóló döntést kell hozniuk egy olyan kérdésben, amiben nincs jó döntés…
    Gyönyörű történet összetartozásról, kamaszkorról, szerelemről, családi viszályokról, – sodró lendületű szabadvers-folyam Szabó T. Anna tolmácsolásában. Sarah Crossan könyve megjelenése óta sorra nyeri az irodalmi díjakat, elnyerte az Egyesült Királyság legrangosabb elismerését is, a CILIP Carnegie Medalt.


  • Akció!
    12,00 lei 10,80 lei
     új 2 munkanap 

    Egy csokor jól ismert, kedves dalocska elevenedik meg újra az igazi, kisgyerekeknek való kemény leporelló lapjain. Rövidek, játékosak, ismerik a szomszédék pöttöm gyerekei, a Nagyi is, Anya is, hisz mind ezeken nőttünk fel. Úgy tanultuk, hogy közben nem tanultunk: eljátszottuk, elmutogattuk, száz kedves simogatással és csengő kacagással kísérve. Megunhatatlanok. Haui József gondoskodik feleleveníteni ezeket a helyzeteket színes, humoros képi világával.


  • 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ebben a regényben, amellyel Gayle Forman bemutatkozik a felnőtt olvasóközönségnek, a rá jellemző humorral és emberismerettel arról mesél, hogy néha el kell hagynunk az otthonunkat azért, hogy ismét megtalálhassuk.
    Mindazoknak a nőknek, akik valaha is álmodtak arról, hogy hazafelé elhúznak a lehajtó mellett, és nem loholnak haza vacsorát főzni, mindazoknak, akik elképzelték már, hogy felszállnak egy vonatra, és elmennek egy olyan helyre, ahol senki sem követel örökös odafigyelést, bemutatjuk Maribeth Kleint, a meghajszolt dolgozó anyát, aki olyan lelkiismeretesen gondoskodik a férjéről és az ikreiről, hogy még azt sem veszi észre, amikor szívrohamot kap.
    Ám, amikor megdöbbenésére azt kell tapasztalnia, hogy lábadozása teher azoknak, akik eddig mindenben rá támaszkodtak, Maribeth megteszi az elképzelhetetlent: becsomagol és elmegy. De mint ez oly gyakran megtörténik, amint eljutunk oda, ahova menni szeretnénk, egészen más szemszögből látjuk az életünket. Távol a család és a foglalkozás állandó elvárásaitól, és a felszabadító új barátságoknak köszönhetően Maribeth végre veszi a bátorságot azoknak a rejtélyeknek a megismeréséhez, amelyeket mindeddig titkolt szerettei és önmaga elől.

    Az ENGEDJ EL nagyszívű, csetlő-botló, fejlődni és megbocsátani tudó alakjai arra tanítanak, hogyan számoljunk le a félelmeinkkel. Gayle Forman, az emberi természet nagy ismerője szembenéz a modern anyaság ellentmondásaival.


  • Akció!
    12,00 lei 10,80 lei
     új 2 munkanap 

    Új kötetekkel bővül az Évszakok verses leporelló-sorozat. Major Eszter friss, vidám versei ezúttal a tavasz örömeit idézik fel, az ébredező természet, a szabadidős programok és a tavaszi ünnepek hangulatát pedig Kecskés Anna grafikái keltik életre.


  • Akció!
    60,00 lei 54,00 lei
     új 2 munkanap 

    A Vandálok második kötetében az olvasó végigkísérheti a ravasz és tehetséges hadvezérré vált Revriket, a hanyatló Római Birodalom legfontosabb provinciájának, Italiának a feldúlása során. Nem csupán a Revrik leleményességét dicsérő izgalmas csatákban, hanem a téli Alpok kegyetlen hágóival vívott emberfeletti küzdelemben is újra társai lehetünk a farkasoknak.


  • Akció!
    42,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Layla Harrison végre egy olyan történet kellős közepén találja magát, amelyről érdemes tudósítania. Aster Amirpour nevét minden bulvárlap felkapta – bár nem olyan pozitív értelemben, amilyenben a lány korábban reménykedett. Tommy Phillipset egy hajszál választja el attól, hogy megkapja álmai nőjét, ami talán nehezebbnek bizonyul, mint VIP -jegyet szerezni valamelyik Unrivaled éjszakai klubba. Layla, Aster és Tommy azonban nem így képzelte a dolgot, mindhárman belekeveredtek ugyanis Madison Brooks eltűnésének ügyébe: Layla rejtélyes üzeneteket kap egy névtelen forrástól; Aster esete annyira reménytelennek tűnik, hogy talán még a gazdag szülei által felbérelt ügyvédek sem menthetik meg a lányt; Tommy az utolsó, aki élve látta Madisont; Layla exe, Mateo pedig kénytelen engedni a csillogó modellvilág csábításának. Ha az ember elég kitartóan ás, akkor olyan szaftos sztorikat találhat a celebekről, amelyek elkerülték a bulvárlapok figyelmét, de amikor Layla, Aster és Tommy egy jóhiszemű bennfentessel szövetkezve megpróbálják kideríteni az igazságot, rájönnek, hogy bizonyos titkoknak jobb helyük van a sírban.


  • Akció!
    12,00 lei 10,80 lei
     új 2 munkanap 

    “Járunk, kelünk szerte a világban, no de hogy? Oviba anyu visz minket autóval, vagy apa karikázik velünk a bicajon? Nagyihoz repülünk a fellegek fölött, vagy kényelmesen áthajózunk a tengereken? Olyan izgalmas, színes ez a világ, csak meg kell tanulnunk közlekedni benne, hogy bármikor bárhova eljuthassunk. Táblák, lámpák, felfestések segítenek bennünket ebben, és a szülők mesélnek, magyaráznak, mit szabad és mit nem, ha úton vagyunk. Kész csapatmunka, lássunk hát hozzá, beszéljük meg a képeket jó részletesen ezt az állandó mozgásban lévő világot!
    Szókincsfejlesztő képes könyvünket óvodásoknak ajánljuk.”


  • Akció!
    29,00 lei 13,00 lei
     új 2 munkanap 

    Frici soha nem akkor betegszik meg, amikor szeretne. A suliban rossz fát tesz a tűzre, ám hiába dől ágynak az egész családja, ő nem kapja el a betegséget. A tüsszentőpor ugyan megteszi a hatását, de a trükk sem úgy sül el, ahogy a fiú eltervezte. Az is kiderül, hogy illetéktelen tesókat tilos begipszelt láb közelébe engedni. Az ételallergia pedig különösen nem tréfadolog. Még szerencse, hogy Fricit mindig kihúzza valaki a bajból. Meg a betegágyból.


  • Akció!
    29,00 lei 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Frici soha nem akkor betegszik meg, amikor szeretne. A suliban rossz fát tesz a tűzre, ám hiába dől ágynak az egész családja, ő nem kapja el a betegséget. A tüsszentőpor ugyan megteszi a hatását, de a trükk sem úgy sül el, ahogy a fiú eltervezte. Az is kiderül, hogy illetéktelen tesókat tilos begipszelt láb közelébe engedni. Az ételallergia pedig különösen nem tréfadolog. Még szerencse, hogy Fricit mindig kihúzza valaki a bajból. Meg a betegágyból.


  • Akció!
    52,00 lei 46,80 lei
     új 2 munkanap 

    Kedves Olvasó!
    Emlékszel még Galléros Fecóra, Rumini barátjára, a Szélkirálynő bátor, mindig vidám, agyafúrt matrózára? Az ő titkos naplóját tartod most a kezedben, amit száműzetése izgalmas éveiben írt. Mi történt Fecóval Datolyaparton? Hogy került az északi Ércszigetre? Hányan törtek az életére és kikkel kötött életreszóló barátságot? Izgalmas kalandok, életveszélyes csetepaték, pókerpartik, kalózok, rablók, beszélő papagájok, vérszívó denevérek és rengeteg különleges alak bukkan fel Fecó feljegyzéseiben. És mellesleg az is kiderül, hogy néha a mindig vidám, mindig barátságos matrózfiúnak is vannak szomorú percei.


  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 

    A meséknek számos variánsa létezik, ahogy vándoroltak téren és időn át, szájról-szájra; kicsit mindig vettek el belőlük, tettek hozzá, pár elem kicserélődött bennük, és árnyalatnyi különbségek láthatók abban is, hogy hova tesszük a hangsúlyt a mondanivalón belül. Vannak örökzöld meséink, amelyek soha nem mennek ki a divatból, ilyen a Hamupipőke is. Most azt a változatot elevenítjük fel, amelyben az árva lány megsegítője a Tündér Keresztmama, aki csodálatos varázslataival engedi színre lépni a lányt, és elindítja a boldogság fele vezető úton. A mese főbb mozzanatai kisebb-nagyobb képekben jelennek meg, hasonlatosak a diafilm nyújtotta élményhez, melyben a szöveg felelevenítő jellegű. Mindenképpen ajánljuk ezért megállni és hosszabban elidőzni a jeleneteknél, saját szavainkkal is elmesélve, s időt hagyva a fantázia megeredésének a gyermekben. A mindennapi mese várásához teremtsünk meleg hangulatot kis ceremóniával, hogy mindenki ráhangolódhasson,, figyelmét nyithassa a hallottakra.


  • 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Helga napról napra nehezebben küzd meg a hétköznapok egyhangúságával, felemészti, hogy dolgozó anya és feleség legyen. Egyre inkább úgy érzi, az az izgalmas, szexi nő, aki egykor volt, végérvényesen eltűnt. Ám egy bizalmas kacsintás lavinát indít el az életében, és boldogan fedezi fel, hogy az a nő, akit olyannyira hiányolt az elmúlt évek során, még ott van benne. Az eleinte ártalmatlannak tűnő flörtölés komoly dilemma elé állítja: a jóképű norvég orvos személyében érkező kísértés veszélybe sodorhatja a házasságát. Vajon engedjen a kísértésnek, és tegye kockára mindazt, ami eddig a legfontosabb volt a számára: a nyugodt családi életet a férjével és a kislányával? Vagy engedjen utat mélyre temetett vágyainak, amelyek az izgalmas férfi betoppanásával százszoros erővel dörömbölnek az ereiben? Hogyan döntsön: engedje felszínre törni vágyait, vagy tartsa magát az eskühöz, amit az oltár előtt tett? Legyen hű, és élje úgy tovább az életét, hogy talán soha többé nem tapasztalhatja meg a szenvedélyt? Vagy engedjen egy titkos viszony izgalmának – de vajon képes lesz-e arra a kettős életre, amit ez a döntés von maga után?


  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 

    Ki ne ismerné a gonosz mostoha, a beszélő tükör és a törpék közé menekült királylányka történetét, kinek haja fekete, akár az ében, ajka vörös, mint a vér, bőre fehér, mint a ma hullott hó? Ezek a szavak úgy bevésődtek kiskorunkban az emlékezetünkbe, hogy magunk is így adjuk tovább gyerekeinknek. A jól ismert Grimm-mese újra megelevenedik lapozónkban. Főbb mozzanatai kisebb-nagyobb képekben jelennek meg, hasonlatosak a diafilm nyújtotta élményhez, melyben a szöveg elenyésző, felelevenítő jellegű. Mindenképpen ajánljuk ezért megállni és hosszabban elidőzni egy-egy jelenetnél, saját szavainkkal is elmesélve, bőven színezve, s időt hagyva a fantázia megeredésének a gyermekben. A mindennapi mese várásához teremtsünk meleg hangulatot egy kis saját ceremóniával, hogy mindenki ráhangolódhasson, figyelmét nyithassa a hallottakra.


  • Akció!
    65,00 lei 35,00 lei
     új 2 munkanap 

    A rákbetegség kapcsán gyakran hallani, milyen sok múlik a megelőzésen. Kötetünk szerzői is osztják e véleményt, ezért részletesen foglalkoznak a rák megelőzésével, ezen belül is a táplálkozással, a testmozgással, a környezeti hatásokkal, a rákkeltő anyagok, baktériumok és vírusok bemutatásával. A könyv átfogóan ismerteti a diagnosztikai és terápiás eljárásokat, valamint a korai felismerés lehetőségeit. Részletes leírást talál az egyes rákfajtákról (leírás, gyakoriság, kockázati tényezők, tünetek, kezelési lehetőségek). A könyvet szakkifejezéseket magyarázó kislexikon és hasznos címeket felsoroló függelék zárja.


  • Akció!
    35,00 lei 19,00 lei
     új 2 munkanap 

    Harriet Knight végre le akarja győzni a félénkségét, mely egész eddigi életében korlátok közé szorította. Így hát elhatározza, decemberben minden egyes napon tesz legalább egyvalamit, amihez ki kell mozdulnia a komfortzónájából, beleértve azt is, hogy kivételesen a családja nélkül tölti a karácsonyt. A listára új elem kerül, amikor eddig ismeretlen ügyfél fordul Harrieték kutyasétáltató vállalkozásához: a mogorva dr. Ethan Black és az átmenetileg rábízott, túláradóan energikus spániel, Madi. A lányt váratlanul éri a vonzalom, amely feltámad közte és a doktor között. A férfi megkéri, vállaljon huszonnégy órás kutyafelügyeletet a lakásán, és Harriet kivirul az együtt töltött idő alatt. Ám miután a megbízás végeztével hazatér, komoly döntésre kényszerül: vajon elárulja-e féltve őrzött titkát Ethannek?


  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 

    A mese tanít, eligazít, megmutatja, mi a jó és rossz, mi helyes, és mi nem helyénvaló. Ezt a motívumot követhetjük nyomon a híres Holle Anyó mesében, amikor a féltestvérek kútba ugranak, és úgy jutnak el egy különös tájra, ami lenn is meg fenn is van; formailag egy külső világban zajlik, mégis a lelki hozzáállásról tanúskodik. A szorgos lány bármely világon szorgos, ha almával roskadozó fát lát, leszedi, ha kenyérrel teli kemence kerül útjába, elrendezi, kitakarítja. Az ősanyai jegyeket viselő Holle Anyó házában is maximálisan teljesít, mert ez a belső parancsa, nem akarja megúszni a nehézségeket, ezért jutalma a távozásakor ráhulló aranyeső. A lusta lány kihasznál, elfut, érzéketlen, csak az aranyat akarja megszerezni minden munka nélkül, jutalma a szurok. Nagyon világos a képlet a mesét hallgató gyermek előtt, melyik utat válassza, hisz mindenki a szorgos lánnyal szeretné azonosítani magát. Ilyen csodálatos és egyszerű is minden a mesében.


  • Akció!
    45,00 lei 29,00 lei
     új 2 munkanap 

    Lépj a jövő útjára!
    2066 – Philadelphia.
    Themisz, a titokzatos szuperszámítógép mindent lát, még a jövőt is. Kiszámítja, hogyan boldogulhat legjobban az emberiség.
    Digitális jósok súgják meg a jövőt, ám az egyikük meghal, miközben Jarrednek, a zsoldosnak egy döbbenetes üzenetet mutat.
    Vajon rendszerhiba, vagy valóban a jövőt fedi fel?
    Az események láncreakcióként követik egymást.
    Rejtélyes szervezet lendül mozgásba, hogy a virtuális térbe börtönözött, testetlen hacker segítségével megfejtse a Themisz titkait. A meghasonlott zsoldos döntésre kényszerül véres állandóság és küzdelmes változás között. Yolanda, a reflektorokhoz szokott riporternő szembesül a kíméletlen valósággal. Vajon él a csábító ajánlattal? Engedi hogy maga a jövő költözzön be saját húsába és csontjába? Victor, a cég vezérigazgatója is nyomozásba kezd, hogy olyan sötét titkot fedjen fel, amitől még őt is óvják.
    Mi valójában a rejtélyes Themisz?
    Harc kezdődik a valóságban és a kibertérben egyaránt.
    Már nem csak a Themisz a tét, hanem a szabadság.
    Vajon test vagy az elme szabadsága fontosabb?


  • Akció!
    16,00 lei 14,40 lei
     új 2 munkanap 

    A gyerekek szép lassan felnőnek, elindulnak a saját útjukon, ami nem is olyan könnyű. A szülőkről való leválás jó kalandnak tűnik előbb, de ijesztő, bonyolult is. Néha árvának, mostoha sorsúnak érezzük magunkat, a nehezen kiismerhető felnőttek világa, mint a boszorkány háza, mézes-mázas és fenyegető is egyben. Ám ha bátran próbálkozunk, használjuk a szívünk és eszünk, kikászálódunk a csalóka mézeskalácsház börtönéből, jöhet egy újabb érettségi szint, a kamaszkor, majd a felnőttkor. Izgalmas és örökzöld mesék mutatnak utat izgalmas, örökzöld problémákhoz, amiken mindenkinek át kell esni, ha eljön az ideje. Olvassunk, meséljünk minél többet, hogy a gyerek önfeledten is megérezze, mi a helyes út, mire kell érzékenynek lennie, és azonosulva a mesehőssel, megértse, van kiút a gyerekkor nehézségeiből.


  • 9,00 lei
     új 2 munkanap 

    Az elalvás előtti meseolvasás rendkívül fontos a gyerekek számára. Segít nekik feldolgozni a nap eseményeit, felkelti érdeklődésüket a könyvek, történetek, mesék iránt, s ezzel gazdagítja lelkivilágukat és fantáziájukat.

    Az Esti mese sorozat füzeteiben olyan történeteket olvashatunk, amelyek a hosszú nap végén megnyugtatják a kicsiket, mégis érdekesek, szórakoztatóak és tanulságosak is. Tündérmesék, népmesék, állatmesék, vidám történetek Mátyás királyról: kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik majd az Esti mesékben. Erdőország meséi Árva cica és bagoly doktor kalandja.


  • 60,00 lei
     új 2 munkanap 

    Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. a fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. Kövessük együtt kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!


  • Akció!
    60,00 lei 45,00 lei
     Antikvár 2 munkanap 

    Westeros földjére ősz borul, az eget kettészelő üstökös vérontást és nyomorúságot jósol. Sárkánykő komor falaitól egészen Deres rideg földjéig seregek gyülekeznek; céljuk a Vastrón és a hét királyság fölötti uralom megszerzése. A Starkok bosszúra szomjaznak, ám a Lannisterek elsöprő vagyonával és haderejével kell szembenézniük, míg a Baratheon-házban fivér fordul fivér ellen.
    A fegyverek zajától távol több évszázad óta először újra sárkányüvöltés visszhangzik a világban. Daenerys Targaryennek ki kell vezetnie népe maradékát a sivatagból, és meg kell óvnia gyermekeit, a három sárkányfiókát, akik az egész történelem menetét megfordíthatják.
    Eközben a mindenki által elfeledett és cserben hagyott Éjjeli Őrség maradék erejét összeszedve a Falon túlra indul, hogy szembenézzen a kietlen északi pusztákon rejtőzködő fenyegetéssel; az Őrség ifjú felderítője, Havas Jon útja sötétségbe és hidegbe vezet.

    George R. R. Martin elsöprő sikerű könyvsorozata, A tűz és jég dala második része a kortárs fantasztikus irodalom egyik csúcsteljesítménye.


  • Akció!
    20,00 lei 18,00 lei
     új 2 munkanap 

    Nem elég, hogy Vadony és Tesó teljes sokkot kap egy állítólagos kísértettől, Vehemenc is mindenkit őrületbe kerget legújabb ketyeréjével, a Szuperszonikus Kincsvadász Detektorral. Amikor még Fantomaxi kapitány is felforgatja a kastély lakóinak életét, Edgár és Heuréka elindul az elhagyatott déli szárny felé…
    Ismerkedj meg az elátkozott kastély lakóival: Vehemenc hibbant feltaláló; Mézi, a hitvese álmodozó boszorkány; kamasz lányuk, Heuréka imád nyomozni; Vadony, a nyápic öcsike pedig csak Tesó nevű félnótás majmával törődik. Még szerencse, hogy van egy őrangyaluk: Edgár, a család bölcs (és kissé szószátyár) hollója.